Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Kattoremontissa kannattaa panostaa laatuun

Kattoremontti on väärä paikka säästää ja tinkiä laadusta. Huonolaatuiset katemateriaalit tai kattotarvikkeet eivät kestä ilmastomme rasituksia, joten niille on turha odottaa pitkää käyttöikää. Korkealaatuiset materiaalit ovat hyvä investointi, sillä ne säilyvät pitkään suhteellisen vähillä huolloilla ja korjauksilla. Katon asennus kannattaa teettää pitkän linjan ammattilaisilla, joilta ei synny huolimattomuus- tai mitoitusvirheitä, joiden korjaaminen jälkikäteen voisi käydä kalliiksi. Meidän toimestamme uusi peltikatto, tiilikatto tai tiilikatto asentuu ammattitaitoisesti ja virheettömästi, ja kotimaisin voimin tehdylle asennustyölle annetaan laatutakuu. Käyttämämme materiaalit ovat tasokkaita, ja mahdollisuuksien mukaan myös kotimaisia. Koska katto uusitaan avaimet käteen -periaatteella, on urakka asiakkaan kannalta hyvin helppo ja sujuva. Asiakkaan ei tarvitse muuta kuin ottaa yhteyttä ja pyytää tarjous kattosaneerauksesta, ja me hoidamme kaiken sen jälkeen. Ensin kohde tietenkin tarkastetaan, jotta voimme laskea tarjouksen katon vaihdosta. Sen jälkeen laadimme asiakkaan kanssa sopimuksen ja huolehdimme siitä, että paikalle ilmestyy oikea määrä oikein mitoitettuja materiaaleja, ja osaavat kattoammattilaiset niitä asentamaan. Jos kyseessä on korkean talon kattoremontti, esimerkiksi kerrostalon kattosaneeraus, tuomme paikalla henkilönostimet tai nostinkoriautot. Katon purku ja vaihto onnistuu nopeimmillaan parissa päivässä, ja sitten toteutamme loppusiivouksen ja vihoviimeisen tarkastuksen. Jätteet huolehdimme jäteasemalle kierrätettäviksi, ja asiakkaan pidämme hyväntuulisena ripeällä ja hyväntuulisella toiminnallamme.

Asiakkaan tyytyväisyys on meille erittäin tärkeää. Olemmekin kehittäneet toimintaamme aina vain asiakaslähtöisemmäksi. Pyrimme kaikessa toiminnassamme helpottamaan kattoremontin toteutusta asiakkaan näkökulmasta. Voit esimerkiksi kotisivujemme kautta hakea remonttilainaa. Kun urakka on valmistunut, suosittelemme hakemaan kotitalousvähennystä. Teemme remonttilaskustakin selkeän, jonka avulla kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa. Kotitalousvähennystä kannattaakin kaikkien kotitalouksien käyttää hyväkseen aina kun mahdollista. Kotitalousvähennykseen oikeuttavat kokonaisen kattoremontin lisäksi myös tekemämme kattohuollot ja -korjaukset. Säännölliset kattohuollot on hyvä muistaa, sillä ne pidentävät uuden katon käyttöikää ja vähentävät erilaisia kattokorjaustarpeita. Kaikkien kattotöiden yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä perusteella asiakas tulee tietoiseksi siitä, jos katolla on jotain muuta paikattavaa, tai jos katto vaatii joitain vähemmän säännöllisesti tehtäviä kattohuoltoja, kuten huoltomaalausta tai sammalenpoistoa. Tämä maksutta tehty kattotarkastus on saavuttanut suuren suosion asiakkaidemme keskuudessa, joten tule sinäkin tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon, ja ota yhteyttä kattoremontin tai muiden kattotöiden tiimoilta!

Kattoremontti laadusta tinkimättä

Kattoremontti alkaa suunnitteluvaiheella

Kattosaneeraus eli katon purku ja vaihto suunnitellaan aina huolellisesti, sillä näin meidän ei tarvitse ottaa aikalisää tuumaustaukoja varten enää kattoremontin toteutusvaiheessa. Huolellisen suunnittelun ansiosta osaamme tilata paikalle oikean määrän materiaaleja ja tarvikkeita, ja voimme esittää asiakkaalle urakkahinnan jo ennen katon uusimisen aloittamista. Jotta kattoremontti voitaisiin suunnitella ja hinnoitella jo etukäteen, tulemme käymään paikan päällä tutustumassa saneerauskohteeseen. Kun otat yhteyttä saadaksesi tarjouksen harjakaton, aumakaton tai esimerkiksi tasakaton vaihdosta, sovimme alkukatselmuksen ajankohdasta.

Teemme taidolla ja laadulla myös normaalista poikkeavan kattoremontin, esimerkiksi katon osittaisen vaihdon tai kattoremontin, minkä yhteydessä muutetaan katon muotoa, kaltevuutta tai korkeutta. Jos tasakatto tai pulpettikatto on alkanut risoa, voimme vaihtaa sen esimerkiksi harjakatoksi. Tasakatoilla on tyypillisesti ongelmia veden ja lumen poistumisen kanssa, ja pulpettikatot ovat joskus huonosti tuulettuvia. Jos katon alle halutaan lisää asuin- tai tuuletustilaa, suunnittelemme ja toteutamme kattoremontin, minkä yhteydessä toteutetaan katon korotus. Osittainen kattoremontti tarkoittaa pelkän vesikatteen vaihtoa. Ehkä haluat vaihtaa peltikattosi väriä tai vaihtaa kattopellit kattohuopaan? Jos katon aluskate on tiivis ja kattorakenteita ei ole kohdannut mikään vaurio tai vahinko, voimme purkaa ja vaihtaa pelkän vesikatteen materiaalin.

Katteen materiaalin, kaltevuuden tai värin vaihtaminen saattaa vaatia toimenpidelupaa, ja katon korotuksen yhteydessä saatetaan tarvita rakennuslupaa. Nämä lupa-asiat kannattaa hoitaa kuntoon jo hyvissä ajoin oman paikkakunnan rakennusvalvonnan kanssa, mutta töiden suunnittelun ja toteuttamisen voit jättää meidän huoleksemme. Usko käsiimme myös varttikaton purku ja vaihto. Varttikatossa on asbestia, mikä on terveydelle vaarallista, sillä asbestikuidut voivat kerääntyä keuhkoihin ja aiheuttaa syöpää. Ehjä varttikatto ei uhkaa terveyttä, mutta jos se vaurioituu, voi se pölistä vaarallisesti. Asbestia ei ole saanut maahantuoda, myydä tai käyttää pitkiin aikoihin, mutta nyt myös asbestikattojen korjaaminen on kielletty. Haurastunut, halkeillut tai vuotava varttikatto on purettava luvanvaraisten ammattilaisten toimesta. Tilalle voimme asentaa esimerkiksi tyylikkyyttä uhkuvan tiilikaton, tai tiiviin huopakaton.

Katto kannattaa uusia jo sopivan varhaisessa vaiheessa

Kattoremontin kokonaiskustannuksissa voi säästää pitkän pennin, jos teettää katon uusimisen sopivan aikaisessa vaiheessa. Iäkkäät rakenteet lakkaavat lopulta pitämästä vettä, mikä johtaa kattovuotoon ja katon vesivahinkoon. Kastuneiden kattorakenteiden purkaminen ja uusiminen kasvattaa omakotitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön kattoremontin kustannuksia. Kastuneita rakenteita ja eristeitä ei kuitenkaan voi jättää uusimatta, sillä kosteus saa puuosat lahoamaan ja heikentymään, ja yläpohjan eristeissä kosteus voi aiheuttaa hometta. Homevaurioista on monenlaista haittaa rakennukselle ja sen asukkaille.

Kun mietit, onko tiilikatto, peltikatto tai bitumikatto jo aika uusia, kannattaa miettiä muutakin kuin katon ikää. Katon ikä antaa tietenkin osviittaa siitä, onko kattoremontti ajankohtainen. Tiilikaton tekninen käyttöikä riippuu siitä, onko kyseessä betoni- vaiko savitiilikatto. Betonitiilikatolle voi odottaa jopa 70 vuoden ikää, jos sammalet ja kosteus eivät ole päässeet rapauttamaan tiiliä. Savitiilikatto kestää hyvin huollettuna jopa sadan vuoden verran. Peltikatto pysyy hyväkuntoisena noin 50 vuotta, ellei kyseessä ole konesaumakatto – silloin voit kertoa elinajanodotteen kahdella. Bitumikatot ja bitumipaanukatot pitävät vettä 30–40 vuotta.

Katon uusimistarve selviää kuitenkin parhaiten nousemalla katolle ja analysoimalla sen kuntoa asiantuntijan silmin. Mitä enemmän tiilikatolla on rikkinäisiä ja murenevia tiiliä, sitä nopeammin se on uusittava – riippumatta siitä, onko se 30- vaiko 65-vuotias. Peltikatolla alaa valtaava ruoste on huono juttu, sillä ruoste ohentaa ja reikiinnyttää kattopellit. Pieni pintaruoste voidaan poistaa hiomalla, mutta merkittävä ruostuneisuus jouduttaa kattoremonttia. Bitumikatolla olevat halkeamat, venymät ja kuprut kertovat siitä, ettei katon elinkaari ole enää pitkä, ja että kattoremontti on aika vakavasti harkita – muussa tapauksessa katon alle voi pian päästä kosteutta.

Katon elinkaarta voi pidentää huoltamalla sitä säännöllisesti, eli puhdistamalla sen puolivuosittain ja huolehtimalla siitä, että katon suojapinnoite on hyvässä kunnossa. Teettäessäsi katon huollot meidän ammattilaisillamme, saat joka kerta katon yleiskuntotarkastuksen kaupan päälle. Kuntotarkastuksen perusteella osaamme tehdä tarjouksen katon kunnostamisesta tai katon vaihdosta, jos katto alkaa olla siinä pisteessä, että katon uusiminen on paras tapa varmistaa katon tiiviys.

Työn määrä vaikuttaa kattoremontin hintaan

Kattoremontin aikataulu ei veny eikä budjetti pauku, kun asialla on tämä tarkka ja tasokas kattourakoitsija! Kaikista nopeimmillaan katto voidaan saada vaihdettua jo parissa päivässä, mutta kattoremontin kesto vaihtelee tapauksen mukaan. Se, kuinka kauan vanhan katon purkuun ja uuden katon asennukseen tulee kulumaan aikaa, arvioidaan alkukatselmuksen yhteydessä. Asiakas haluaa varmasti kuulla, kuinka monta päivää kattoremonttiin pitää varata, ja mekin haluamme tietää tämän seikan, sillä kattoremontin kesto ja työtuntien määrä on yksi kattoremontin hintaan vaikuttavista tekijöistä. Meillä on tapana antaa asiakkaalle kaikenkattava, avaimet käteen palveluna toteutettu tarjous tiili-, huopa- tai peltikattoremontista, siksi tulemme tekemään saneerauskohteen arvioinnin paikan päälle. Arvioituamme katon kunnon, muodon, koon, varustelutason ja katon alapuolisten rakenteiden korjaustarpeet osaamme laskea sekä kattoremontin keston että hinnan.

Katon koko vaikuttaa paitsi kattoremontin kestoon, myös katemateriaalien menekkiin. Katemateriaaleista arvokkain on kupari – se on niin arvokas, että kuparikattoja tapaa vain joidenkin harvojen arvorakennusten päältä. Edullisin katemateriaali on peltikate. Bitumi- ja tiilikatot ovat jonkin verran hintavampia, mutta eivät läheskään niin tyyriitä kuin kuparikatot! Katon muoto, kaltevuus ja sen yksityiskohtien määrä vaikuttavat siihen, miten sujuvasti katon purku ja vaihto etenevät. Talon korkeus ratkaisee sen, noustaanko katolle nostinkoriauton, henkilönostimien vaiko pelkkien rakennustelineiden avulla. Kuten edellä todettiin, on katon rakenteiden kunto iso tekijä kattoremontin keston ja hinnan määräytymisessä, sillä kaikki kosteus-, laho- ja homevauriot lisäävät työtuntien ja uusien materiaalien määrää.

Olipa kattosi tehty mistä materiaalista hyvänsä, ja olipa se missä kunnossa tahansa, kannattaa tarjous kattoremontista pyytää aina tästä osoitteesta. Tavoitteemme on palvella aivan tavallisia kotitalouksia, taloyhtiöitä ja myös pk-yrityksiä, joten hinnoittelemme kattoremonttimme maltilla. Kattoremontille löytyy valmis rahoitus, ja kotitalouksille tämä urakka on kotitalousvähennyskelpoinen.

Kattoremontti mahdollisimman vähillä kustannuksilla

Vaikka hintamme ovatkin huokeat, myös silloin kun puhutaan kattoremontista, voidaan niitä joissain tapauksissa hilata vieläkin alemmas. Osittainen kattoremontti on yksi tapa uusia omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katto mahdollisimman nopeasti ja edullisesti. Katon osittainen vaihto eroaa tavallisesta kattoremontista siinä, että sen yhteydessä ei vaihdeta lainkaan aluskatetta. Katon osittainen vaihto sopii vain sellaisessa tapauksessa, että aluskatteessa ei ole vaurioita, eivätkä kattorakenteet näin ollen ole kastuneet ja menneet pilalle – eikä katto ole esimerkiksi painunut notkolle. Katon osittainen vaihto käy tavallisen kattoremontin korvaajaksi esimerkiksi silloin, jos vesikate halutaan vaihtaa toisenlaiseen tai toisen väriseen makuasioiden vuoksi, tai jos aluskate on uusittu/asennettu vasta muutama vuosi takaperin. Koska aluskatteet eivät kestä paljoakaan pidempään kuin vesikatot, vaihdetaan ne yleensä yhtä aikaa vesikatteen kanssa, mutta voihan olla, että vesikate on kulunut loppuun huomattavasti ennen odotettua – silloinkin on perusteltua suorittaa tiilikaton tai peltikaton osittainen vaihto.

Osittainen kattoremontti tarkoittaa kustannussäästöjä, sillä asiakkaan ei tarvitse maksaa uuden aluskatteen materiaalista, vanhan aluskatteen hävittämisestä tai vanhan aluskatteen purkuun ja uuden aluskatteen asentamisesta aiheutuvista kuluista. Katon vaihto etenee nopeammin kuin normaalisti, jäähän monta työvaihetta väliin. Jos saneerauskohteessa on bitumikatto, mikä on pysynyt tiiviinä loppuun asti, voidaan vanha katto kenties jättää kokonaan purkamatta: tällöin rahaa ja aikaa säästyy vieläkin enemmän. Loppujen lopuksi on hyvin harvinaista, että uusi katto voidaan rakentaa vanhan päälle, mutta tällaistakin sattuu. Vanhan huopakaton päälle voidaan rakentaa uusi huopakatto tai vaihtoehtoisesti peltikatto, mutta tiilikatto on poissa laskuista, sillä se on liian painava. Tiilikatto on niin painava, että vanhan huopakaton rakenteet pitää yleensä vahvistaa kantamaan uuden tiilikaton painoa.

Katon varustelu kuuluu täysivaltaiseen kattoremonttiin

Normaalisti katon vaihdon yhteydessä vaihdetaan sekä vesikate että aluskate, ja usein uusitaan myös kattotarvikkeita sekä katon alapuolisia rakenteita. Jos yläpohja ei tuuletu kunnolla, pitää tuuletusratkaisuja päivittää niin, että ilma pääsee paremmin liikkumaan. Huono tuulettuminen altistaa katon rakenteet kosteuden tiivistymiselle ja eriasteisille vesivahingoille. Jos katon alle on jo päässyt kosteutta, pitää puuosien lisäksi uusia ehkä myös eristeitä. Joissain tapauksissa eristeitä ei tarvitse uusia, vaan ainoastaan lisätä. Katon eristys vaikuttaa siihen, kuinka paljon lämpöä pääsee karkuun. Uudet eristeet ovat helppo tapa pienentää lämpöhukkaa ja asunnon lämmityskustannuksia, mutta lisäksi niiden avulla voidaan minimoida saumavuotojen ja kondenssiveden aiheuttamien kosteushaittojen todennäköisyys.

Katon vaihdon viimeisiin vaiheisiin kuuluu katon varustelu. Kaikki hyvässä kunnossa olevat vanhat kattotarvikkeet voidaan asentaa takaisin katolle, mutta huonokuntoisia tuotteita ei kannata enää uusiokäyttää. Kattovarusteiden uusiminen tässä vaiheessa on hyvin kustannustehokasta, olemmehan joka tapauksessa paikalla rakennustelineinemme, ja meidän on joka tapauksessa pakko varustella katto ainakin vähimmäismäärällä kattoturvatuotteita sekä toimivalla sadevesijärjestelmällä. Katolle kannattaa tässä vaiheessa asennuttaa kaikki sellaiset varusteet, joita sinne on kaavailtu asennutettavan – esimerkiksi aurinkopaneelit, huippuimurin putket ja kattoluukut. Katolle pitää asentaa ainakin talotikkaat ja kattotikkaat, joiden avulla katolle on helppoa ja sujuvaa nousta. Katon kaltevuus ja talon korkeus vaikuttavat siihen, onko kattoturvatuotevalikoimaa täydennettävä hätäpoistumistikkailla, lumiesteillä ja kulkusilloilla. Sadevesijärjestelmä kestää ruostumatta puhki noin 40 vuotta, kun taas tasakaton kattokaivot on uusittava arviolta kolmen vuosikymmenen välein. Sadevesijärjestelmä uusitaankin usein yhtä aikaa vesikatteen kanssa. Kiiltävä ja ruosteeton sadevesijärjestelmä viimeistelee katon, ja pitää koko rakennuksen kosteudenhallinnan kunnossa omalta osaltaan. Uuden katon viimeistelyvaiheeseen kuuluvat myös piipun pellitys ja muiden suojapellitysten ja peltilistojen asentaminen. Kun katto on valmis, teemme loppusiivouksen ja -tarkastuksen, ja viemme jätteet jäteasemalle, joten mikään – uuden ja upean katon lisäksi – ei jää muistuttamaan vielä hetki sitten käynnissä olleesta kattoremontista.

Millaisen uuden katon sinä tahdot?

Kattoremonttia suunnitellessa ja toteutettaessa on olennaista se, millaisen uuden katon sinä tahdot. Katon muotoa, väriä, kaltevuutta ja esimerkiksi varustelutasoa voidaan muuttaa sen mukaan. Meiltä onnistuvat kaikenlaiset kattoremontit, joten voit esittää meille kaikki toiveesi uuden kattosi suhteen. Jos et ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä ja kaipaat asiantuntevia neuvoja, autamme mielellämme. Kerromme erilaisista katteista, kattovarusteista ja kattoremontin yhteydessä tehtävistä lisätöistä, joilla katto saadaan vastaamaan juuri sinun vaatimuksiasi ja tarpeitasi.

Jos katon hinta ratkaisee, suosittelemme peltikattoa, sillä peltikaton asennushinta on varsin huokea, ja peltikatto vaatii vähän huoltamista. Katon harjaus ja sen maalaus noin 15 vuoden välein riittävät pitämään katon ruosteettomana ja hyväkuntoisena. Peltikaton omistajan ei tarvitse huolehtia sammaleenpoistosta, eikä yleensä edes lumenpoistosta, ja silti katto kestää 50 vuotta.

Mikäli katon on oltava mahdollisimman pitkäikäinen, on tiilikatto tai konesaumakatto oikea ratkaisu. Betonitiilikatto kestää 70 vuotta, jos sen ei anneta sammaloitua. Savitiilikatto on vielä ekologisempi ja pitkäikäisempi, sillä se kestää 100 vuotta (eli saman kuin huipputiivis saumapeltikatto). Huopakaton elinkaari on 30–40 vuotta, mutta tiivissaumakatto sopii melkein kaikille katoille, se eristää hyvin melua, ja siihen voi saada ilmansaasteita neutraloivan pinnoitteen.

Katon ympäristöystävällisyyttä voi lisätä tekemällä katosta mahdollisimman tiiviin, sillä jopa viidennes lämmöstä karkaa yläpohjan kautta. Katon lisäeristys ylläpitää myös katon kosteusteknistä toimintaa. Lisäksi katolle voidaan asentaa aurinkopaneelit, joiden avulla voit alkaa käyttää uusiutuvaa, ympäristöystävällistä ja päästötöntä energiaa arkisissa toimissasi. Aurinkopaneelit eivät vaadi muuta ylläpitoa kuin silmämääräisen kuntotarkastuksen kaksi kertaa vuodessa.

Aurinkopaneelit ja kaikki muut kattotarvikkeet vaativat kunnollisia kiinnikkeitä ja hyvin toteutettuja läpivientejä. Viemärintuuletusputken, ilmanvaihtokanavien ja kattoluukun läpiviennit voivat alkaa vuotaa vettä katon alle, jos niitä ei ole kunnolla tiivistetty. IV-hormista voi myös tihkua kondenssivettä, joten anna meidän hoitaa kattosi varustelu ja uusien kattoläpivientien asentaminen. Läpivientejä ja kattovarusteita voidaan asentaa katolle myös myöhemmässä vaiheessa, mutta luota silloinkin meidän ammattitaitoomme, niin tiilikatto, huopakatto, peltikatto tai konesaumakatto tulee varusteltua asianmukaisella, luotettavalla ja vesitiiviillä tavalla. Olemme vain yhden yhteydenoton päässä!

Kattoremontit ja muut kattotyöt luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
 • E
  • Eckerö
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kangasala
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Korsnäs
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Laukaa
  • Lemi
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Loimaa
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luoto
  • Luumäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Marttila
  • Masku
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Miehikkälä
  • Mikkeli
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nivala
  • Nokia
  • Nousiainen
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Närpiö
 • O
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Riihimäki
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Sipoo
  • Siuntio
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toivakka
  • Tornio
  • Turku
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Valkeakoski
  • Valtimo
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varsinais-Suomi
  • Vehmaa
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihti
  • Viitasaari
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Vöyri
 • Y
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Ähtäri
  • Äänekoski