Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Peltikaton kunnostus ja korjaus aina ammattilaisvoimin

Peltikatto kestää jopa 50 vuotta, ellei rakennuksesi katto ole jopa sata vuotta kestävä konesaumakatto. Peltikatto on suomalaisten suosima, jopa rakastama katto, eikä mikään ihme: peltikattoa on helppo huoltaa, peltikaton asennushinta on edullinen, ja se kestää mainiosti erilaisia rasituksia vuodesta toiseen. Peltikattoakin joutuu joskus kunnostamaan ja korjaamaan, ja silloin on aika kääntyä koko maassa toimivan korjauspalvelumme puoleen. Korjaamme niin omakotitalojen, kerrostalojen, liikekiinteistöjen kuin tuotantolaitostenkin peltikatot riippumatta siitä, kuinka pahasti ne ovat vaurioituneet. Yksinkertaisimmillaan peltikaton korjaus ja paikkaus tarkoittaa jonkin sauman tai läpiviennin tiivistystä tai kattopellissä olevan reiän kunnostamista. Jos tällainen katon täsmäkorjaus tilataan tarpeeksi ajoissa, ei katon rakenteita tarvinne korjata lainkaan, vaan katon korjaamiseksi riittää vesikaton paikkaus. Jos katto on vuotanut pidempään tai katto on vaurioitunut normaalia pahemmin, sisältyy peltikaton kunnostukseen myös aluskatteen tiivistys ja katon alle syntyneiden kosteus- ja lahovaurioiden korjaus. Meiltä sujuvat yhtä luotettavasti myös isommat kattokorjaukset sekä peltikattoremontit, joiden avulla katon ongelmat voidaan ratkaista kertaheitolla.

Peltikaton korjaukset voi rahoittaa joustavalla remonttilainalla, mitä pääsee hakemaan helposti omien kotisivujemme kautta. Kyseistä remonttilainaa saa tarvitsemansa määrän niin yksittäisen, vääntyneiden kattopeltien vaihtoon kuin koko peltikaton uusimiseenkin. Kaikki peltikaton korjaus- ja huoltotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, sillä kuulumme ennakkoperintärekisteriin. Katonkorjausfirmaa valitessa kannattaa ottaa huomioon myös se, että meidän hintamme ovat kilpailukykyisiä, ja jokainen asiakkaamme palkitaan hyvästä valinnastaan ilmaisella katon kuntotarkastuksella. Ilmainen kuntotarkastus tarkoittaa koko katteen ja kaikkien sen yksityiskohtien tarkastamista, joten sen avulla monet kattovuodot ja muut katto-ongelmat voidaan ehkäistä ennalta. Vierailemme myös katon alla, jotta sielläkin mahdollisesti esiintyvät muutokset tai puutteet saataisiin ajoissa kuntoon. Katto kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein, jotta se pysyisi tasaisen hyvässä kunnossa koko pitkän elinkaarensa ajan.

Peltikaton korjaus

Aaltopeltikatto tai saumakatto – korjaamme sen asiantuntemuksella

Olipa rakennuksesi katto aaltopeltikatto, lukkosaumakatot tai vaikkapa rivisaumattu peltikatto, korjataan se vertaansa vailla olevalla asiantuntemuksella, kun otat yhteyttä tähän kattourakoitsijaan. Jos katto on taloudellisesta näkökulmasta katsottuna paras uusia, saat meiltä sujuvan ja hyvällä hinta-laatusuhteella varustetun kattoremontin. Kattopeltiseppiemme tekemä konesaumakatto on talon kruunu, ja entistä iloisemmaksi uuden katon omistaja tulee huomatessaan, että konesaumakatto on miltei huoltovapaa.

Kattoremontti on kuitenkin vasta viimeinen vaihtoehto, sillä ensimmäiseksi selvitämme, voidaan peltikatto vielä korjata, ja mitä peltikaton korjaus maksaa. Jotta osaamme antaa peltikaton korjaamiselle heti lopullisen hinnan, tulemme yleensä katsastamaan tilanteen omin silmin. Kun olemme arvioineet katon vauriot ja niiden vaikutuksen kattokokonaisuuden kannalta, tiedämme, onko paras suositella katon täsmäpaikkausta, katon osittaisesta uusimista vaiko kattoremonttia. Samalla voimme esittää tarjouksemme omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon kunnostamisesta avaimet käteen -pakettina. Katto korjataan aina täyden palvelun pakettina, eli hinnassa ovat mukana niin rakennustelineiden pystyttäminen, kaikki katon korjaamiseen tarvittavat työtunnit ja materiaalit sekä purku- ja rakennusjätteistä aiheutuvat jäte- ja kuljetuskustannukset. Lopputulos on ensiluokkainen, onhan meillä töissä vain koulutettuja ja kokeneita ammattilaisia, joille peltikatoilla liikkuminen ja katon ongelmien hoitaminen pois päiväjärjestyksestä on arkipäivää.

Katon varustelu ja kattovarusteiden korjaukset tästä samasta osoitteesta

Harjakatolta, aumakatolta, taitekatolta tai pulpettikatolta voi löytyä monia kattotuotteita. Jos katon varustelutaso halutaan lisätä tai päivittää, saat meiltä kaikki peltikaton varusteluun liittyvät palvelut. Peltikaton varusteet kiinnitetään kattopeltien läpi ruuvaamalla, ellei kyseessä ole konesaumakatto. Konesaumakatto on monessa suhteessa poikkeuksellinen katto, myös silloin, kun sitä varustellaan. Saumakaton varusteet kiinnitetään katon pystysaumoihin, ja on aika asentaa tai vaihtaa kattoikkuna (tai jokin muu kattoläpivienti), tapahtuu se saumaamalla läpivienti kiinteästi katteeseen. Konesaumakaton poikkeuksellinen varustelutapa varmistaa sen uskomattoman hyvän tiiviyden.

Jokaisen katon kunto tulisi tarkastaa kahdesti vuodessa, sillä lumi, tuulet, kosteus ja aurinko vaikuttavat katon kuntoon saattaen haurastuttaa sitä. Kattotarkastuksen yhteydessä käydään läpi myös katon varusteiden kunto, sillä katon varusteetkin ovat alttiita säiden, kosteuden ja ulkolämpötilojen vaihtelujen aiheuttamille vaurioille. Lisäksi lumen paino voi saada katon varusteiden kiinnityksen löystymään, tai katon läpivientien tiivisteet vuotamaan. Tarkastuksen perusteella läpivientien tiivisteiden tai esimerkiksi kattotikkaiden kiinnitysten heikentymiseen voidaan puuttua jo ennen, kuin piipun juuri vuotaa tai kattotikkaat putoavat lumen mukana alas katolta.

Jos vahinko kuitenkin on sattunut, korjaavat ammattilaisemme kattotuotteen ja kattoon aiheutuneet vahingot. Kattotikkaiden irtoaminen katosta ei tapahdu jättämättä jälkiä, ja piipunjuurivuoto saattaa kastella yläpohjarakenteiden ja eristeiden lisäksi myös sisäkaton, sisäseinän ja lattian. Korjaamme, paikkaamme ja tiivistämme katon, ja teemme kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Kun olemme tarkastaneet katon kunnon, osaamme tarvittaessa suositella myös muiden kattotarvikkeiden kiinnitysten tiukentamista tai kattoikkunan tiivistämistä ja eristämistä.

Vuotava ränni ongelmallinen koko rakennuksen kannalta

Ei ole leikin asia, jos rännit vuotavat, eivätkä ohjaa kaikkia kattovesiä pois rakennuksen välittömästä läheisyydestä. Vuotavat rännit ovat ongelmallisia koko rakennuksen kannalta, sillä maaperään imeytettävä kosteus saattaa nousta talon perustuksiin asti ja aiheuttaa homevaurioita. Salaojatkaan eivät jaksa pitää maata rakennuksen ympärillä tarpeeksi kuivana, jos sadevesijärjestelmä toimii puutteellisesti. Yhden ainoan sateen aikana katolta saattaa valua vettä alas tuhansia litroja, joten jokainen rakennus ansaitsee toimivan sadevesijärjestelmän. Peltikatto ei voi olla tasakatto, joten sen sadevesijärjestelmä koostuu joko jalkakouruista tai vesikouruista ja alastuloputkista, joiden kunto on tarkastettava puolen vuoden välein.

Yleisimpiä syitä räystäskourujen vuotoihin ovat roskien aiheuttamat tukokset, mitkä on poistettava puolen vuoden välein, eli rännien tarkastamisen yhteydessä. Muita syitä ovat jään rikkomat saumat tai kaadot, ruosteen tekemät reiät ja huonokuntoiset liitokset. Me korjaamme rännit nopeasti yhteydenottosi jälkeen. Jos sadevesijärjestelmää ei saada kuntoon saumaamalla, uusimalla huonokuntoiset komponentit tai käyttämällä tiivistysainetta reikien paikkaamiseen, teemme tarjouksen koko sadevesijärjestelmän uusimisesta.

Ränni voi vuotaa myös talvella, ja silloin syynä on useimmiten jää, mikä estää lumen sulamisesta aiheutuvaa vettä pääsemästä alastuloputkiin. Jotta ränni ei lommoutuisi tai tippuisi alas katon reunalta, älä ala hakata jäätynyttä kourua, vaan ota yhteyttä kourujen höyrysulatuksen tiimoilta. Jään muodostumiselle voidaan panna lopullinen stoppi varustelemalla sadevesikourut sulanapitokaapeleilla.

Savuhormin korjaus parantaa talon paloturvallisuutta

Piipunjuurivuodon korjaaminen on tyypillinen pelti-, tiili- tai huopakattokorjaus, sillä piipunjuuren tiivisteet voivat haurastua. Myös juuripellit saattavat heikentyä ja vääntyä vuosien saatossa, ja tällöin katon vesitiiviys on uhattuna. Vuotava piipunjuuri pääsee kastelemaan myös katon rakenteet, eristeet sekä sisäkaton, jos vuotoa ei ajoissa korjata, tai jos vesikaton alla oleva aluskate on rikki – tai väärin asennettu. Jos huomaamme, ettei aluskatetta ole nostettu ylös katon läpivientejä vasten, suosittelemme korjauttamaan peltikaton aluskatteen läpivientien kohdalta. Vain ehjä ja sataprosenttisen oikealla tavalla asennettu aluskate voi estää katon rakenteiden kastumisen ja vioittumisen.

Savupiippuun liittyvät korjaukset ovat tärkeitä, sillä niiden ansiosta voidaan estää erilaiset vesivahingot – ja jopa tulipalot! Jos savuhormi on vuosien ja vuosikymmenten saatossa päässyt rapautumaan, voi nokea kertyä hormin onkaloihin niin paljon, että se syttyy tuleen. Nokipalo saattaa levitä rakennuspaloksi, sillä nokipalon aikainen kova kuumuus pystyy halkaisemaan hormin. Rapautuneen hormin massaamista kutsutaan myös slammaukseksi, liukuvaluksi tai hormin pinnoittamiseksi. Lopputulos on sileäpintainen hormi, mistä nuohoojan on helppo poistaa kaikki noki. Rapautumista voidaan estää tuloksekkaasti, kun hormin suuaukko peitetään toimestamme piipunhatulla, ja piippu pellitetään mittatilaustyönä. Piipunhattu pitää sadevedet, roskat ja lumen poissa hormista, ja näin estetään pakkasrapautumisen aiheuttamien kolojen ja halkeamien synty. Kuiva hormi myös vetää paremmin, joten piipunhatulla on paljon hyviä ominaisuuksia.

Ammottaako kattopellissä reikä?

Peltikaton vuotamista voidaan ehkäistä tarkkailemalla aktiivisesti kaikkien kattoläpivientien kuntoa, sillä piipunjuuri tai esimerkiksi kattoikkunan tai ilmanvaihtoputken läpivienti voi ruveta vuotamaan. Tällöin tiivistämme läpiviennin uudelleen, ja jos peltikaton aluskatekin on vuotanut päästäen kosteuden lävitseen, uusimme aluskatteen ja kunnostamme katon alle kosteudesta syntyneet vahingot.

Peltikatto voi vuotaa myös kattoon syntyneiden reikien takia. Reikiä aiheuttaa muun muassa ruoste, mutta kyseessä voi olla myös katosta irronnut peltikattonaula tai kattotarvike, minkä jäljiltä katteeseen on jäänyt isompana tai pienempänä ammottava reikä. Kattopeltien paikkaaminen on haastavaa, eli reikää on vaikea saada korjattua niin, ettei se enää alkaisi vuotaa. Asiantuntijoidemme ammattiosaamiseen voit kuitenkin luottaa – myös tässä peltikaton korjauksessa. Jos kyseessä on naulan- tai ruuvinreikä, laitamme tilalle aiempaa suuremman ruuvin, missä on myös aiempaa suurempi tiiviste. Näin reikä saadaan piiloon, ja kattopelti on hyvin kiinni ruodelaudoituksissa. Jos kyseessä on katosta irronnut kattotarvike ja sen jälkeensä jättämä reikä, tai ruoste on syövyttänyt kattopellin puhki, harkitsemme tarkoin sopivaa korjausmetodia. Reiät voidaan paikata erityisillä tiivistysmassoilla, mutta monesti on paras uusia kyseinen pelti – näin ei tarvitse pelätä sitä, alkaako peltikaton paikkauskohta vuotaa uudelleen. Ruostevauriot kannattaakin kunnostaa ajoissa, eli jo ennen, kuin ne saavat kattopellit ohenemaan ja muuttumaan reikäisiksi. Pintaruoste voidaan hioa pois, ja sitten kohta paikkamaalataan. Maalipinnan uusiminen on tärkeä keino ehkäistä ruostetta. Kaikki maalipintaan syntyneet reiät on hyvä paikkamaalata vikkelästi, ja koko katon maalipinta on aika uusia viimeistäänkin 25 vuoden päästä.

Kattovuotoa korjatessa alkukatselmus ratkaisevassa osassa

Kattovuotoon peltikatolla pitää puuttua nopeasti, sillä näin katon korjaamisesta voi selvitä peltikaton osittaisella korjauksella, eikä kattoa tarvitse vielä uusia. Jos huomaat katon vuotavan tai epäilet tämän olevan mahdollista, ota yhteyttä, niin kiirehdimme tarkastamaan katon kunnon, sääsuojaamaan rakennuksen ja laskemaan tarjouksen katon korjaamisesta. Alkukatselmus on ratkaisevassa roolissa peltikattovuodon perusteella, sillä sen perusteella tiedämme, miten katto kannattaa korjata, ja voimme esittää asiakkaalle urakkahinnan kattokorjauksen suorittamisesta. Arvioimme paitsi katossa olevan reiän tai muun vaurion laadun, mutta myös sen, millaista tuhoa kattovuoto on jo ehtinyt saada aikaan katon alla.

Jos vettä ei ole päässyt – kiitos aluskatteen – lainkaan katon alle, riittää, että tiivistämme ja paikkaamme vesikatteen tilanteen edellyttämällä tavalla. Kaupan päälle tutkimme koko katon kunnon, jotta osaisimme tarvittaessa suositella ruostevaurioiden kunnostamista, huonokuntoisten tiilien vaihto ja muita kattotöitä, joilla tulevat kattovuodot voidaan estää. Mikäli aluskatekin on vuotanut, tutustumme kastuneiden kattorakenteiden vaurioihin ratkaistaksemme, onko ne uusittava, korjattava vaiko kuivatettava. Arvioimme myös sen, kuinka suuri osa yläpohjan eristeistä pitää uusia homevaurioiden ehkäisemiseksi, ja pitääkö aluskate uusia kokonaan vaiko vain osittain. Jos vuotava peltikatto on jo melko iäkäs, laskemme, onko peltikaton purku ja vaihto taloudellisempi tapa kunnostaa katto kuin katon osittainen korjaus.

Aluskatteen rooli merkittävä – muista tarvittaessa korjauttaa se

Kuten edeltä käy ilmi, on peltikaton aluskatteen rooli varsin tärkeä katon vesivahinkojen ehkäisemisessä. Jos kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi omakotitalon katto vuotaa harjapellin, kattoreiän tai esimerkiksi jiirin kohdalta, riippuu aluskatteesta, pääseekö kosteus kastelemaan katon alla olevat kattorakenteet. Lisäksi peltikaton aluskatetta tarvitaan kuivattamaan katon alapuolisia osia, sillä se estää kosteuden tiivistymistä haihduttamalla kosteuden lävitseen. Jos peltikaton aluskate repeää tai vaurioituu muutoin, on se nopealla aikataululla kunnostettava. Käytännössä peltikaton aluskatteen tiivistys tarkoittaa aluskatteen purkamista ja vaihtamista. Myös silloin aluskatetta on aika korjata, jos se on asennettu väärin päin, liian kireälle tai liian löysälle, tai jos sen läpivientejä ei ole toteutettu asianmukaisella tavalla.

Kattokorjaukseen kuluvien työtuntien määrä riippuu katon vaurioista

Läpiviennin tiivistys, räystäskourun saumaus tai ruostevaurioiden kunnostaminen ovat ohi parissa tunnissa, mutta ison peltikaton merkittävien vaurioiden korjaaminen voi viedä parikin viikkoa. Se, kuinka kauan peltikaton korjaus kestää, arvioidaan alkukatselmuksen yhteydessä – eli samalla, kun teemme tarvittavat havainnot ja haastattelut laskeaksemme tarjouksen katon korjaamisesta. Vaurioituneen kohdan pinta-alalla on tietenkin vaikutusta siihen, kuinka paljon työtunteja katonkorjaajiltamme kuluu, mutta myös katon kaltevuus, rakennuksen korkeus ja korjattavalla alueella sijaitsevien yksityiskohtien määrä vaikuttavat siihen, kuinka monta tuntia tai päivää peltikaton kunnostus kestää.

Kotitalousvähennys hyödynnettävissä omakotitalon ja mökin katonkorjaustöissä

Hinta rivitalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin peltikaton korjaukselle lasketaan aina tapauskohtaisesti. Useimmiten se vaatii paikan päällä käymistä, joten sovimme sopivasta ajankohdasta asiakkaan kanssa. Joskus korjaustarve on jo asiakkaan kuvauksen sekä mahdollisesti lähettämien kuvien perusteella niin selkeä, että voimme suoraan laskea tarjouksen. Arvioimme materiaalien menekin ja se, kauanko aikaa korjaajamme tulevat kohteessa viettämään – ja tietenkin selvitämme sen, onko peltikatto kunnostettavissa täsmäpaikkauksilla, vai onko aika uusia peltikatto joko kokonaan tai osittain. Lopuksi voimme esittää valmiiksi tingatun tarjouksen harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton korjaamisesta.

Kotitalousvähennys on tapa saada omakotitalon tai kesämökin korjaamisesta vielä edullisempi, sillä kotitaloudet voivat vähentää kattokorjausten töiden osuuden omassa verotuksessaan. Riippuu kattotöiden loppusummasta ja laajuudesta, saako kotitalousvähennyksestä muutaman satasen vaiko muutaman tonnin säästöt. Verohallinnon verkkosivuilta voi lukea lisää verovähennyksen hakemisesta.

Kustannussäästöjä saavuttaa myös teettämällä kaikki kattotyöt samalla kertaa. Jos suunnitelmissa on ollut kattomaalaus tai aurinkopaneelien asennuttaminen, kysy reilu könttätarjous! Jokainen peltikatto on hyvä harjata kahdesti vuodessa, mikä hoituisi helposti kattokorjauksen yhteydessä. Lisäksi voimme huoltaa rännit, tai vaikka lisätä kattopeltien kiinnityksiä.

Peltikattohuoltoja tarvitaan ruosteen vastaisessa taistelussa

Ruosteettomuus on tärkeää peltikaton kunnon kannalta, sillä jos ruoste saa otteen peltikaton kunnosta, alkaa se haurastua normaalia nopeammin. Tämä vaikuttaa tietenkin katon tiiviyteen. Katto pidetään ruosteettomana, vesitiiviinä ja kaikin puolin hyväkuntoisena huoltamalla sitä asianmukaisesti, eli harjaamalla sen kahdesti vuodessa, ja huolehtimalla sen pinnoitteen hyväkuntoisuudesta – kaiken kaikkiaan peltikaton huoltaminen aiheuttaa vain vähän vaivaa ja rahanmenoa. Kaikki peltikattohuollot voit ulkoistaa meille, jotka tiedämme tasan tarkkaan, millaista huolenpitoa omakotitalon, liikekiinteistön tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katto tarvitsee kestääkseen mahdollisimman pitkään.

Kaikki lähtee katon puhdistamisesta ja sen kuntotarkastamisesta. Nämä molemmat toimenpiteet on hoidettava puolivuosittain, mutta se ei ole mikään ongelma, sillä tilatessasi meiltä katon puhdistuksen, saat katon tarkastuksen kaupan päälle! Kattotarkastus tarjotaan ilmaiseksi kaikkien muidenkin peltikattotöidemme yhteydessä, joten se on jälleen yksi hyvä syy tulla asiakkaaksemme. Samalla, kun harjaamme katon puhtaaksi ruostetta aiheuttavista roskista, tyhjennämme vesikourut lehdistä ja neulasista. Kourut eivät ruostu, kun niissä ei ole tukoksia ja seisovaa vettä.

Kattotarkastuksen perusteella osaamme tarvittaessa suositella peltikaton pesua ja huoltomaalaamista. Esimerkiksi sammaleita katolle ei yleensä kasva, eikä lumikaan saa otetta liukkaista pelleistä, joten moni katon omistaja selviää peltikaton ylläpidosta näillä neljällä kattohuollolla, eli puolivuosittaisilla kattotarkastuksilla ja katon puhdistuksilla, sekä 15–25 vuoden välein tehdyillä kattopesuilla ja kattomaalauksilla.

Katon korjauksia luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
  • Akaa
  • Alahärmä
  • Alajärvi
  • Alastaro
  • Alavieska
  • Alavus
  • Angelniemi
  • Anjalankoski
  • Anttola
  • Artjärvi
  • Asikkala
  • Askainen
  • Askola
  • Aura
 • B
  • Bromarv
 • D
  • Degerby
 • E
  • Eckerö
  • Elimäki
  • Eno
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halikko
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hauho
  • Haukipudas
  • Haukivuori
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Himanka
  • Hinnerjoki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkoski
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Jaala
  • Jalasjärvi
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Joutseno
  • Juankoski
  • Jurva
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Jämsänkoski
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kalanti
  • Kangasala
  • Kangaslampi
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karhula
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karttula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Kerimäki
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Kestilä
  • Kesälahti
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kiihtelysvaara
  • Kiikala
  • Kiikka
  • Kiikoinen
  • Kiiminki
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kisko
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiukainen
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kodisjoki
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konginkangas
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Kontiomäki
  • Korpilahti
  • Korsnäs
  • Kortesjärvi
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmalahti
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuorevesi
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kuru
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kuusankoski
  • Kuusjoki
  • Kylmäkoski
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kälviä
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
  • Köyliö
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lammi
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Lapväärtti
  • Laukaa
  • Lavia
  • Lehtimäki
  • Leivonmäki
  • Lemi
  • Lemu
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Lohtaja
  • Loimaa
  • Lokalahti
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luopioinen
  • Luoto
  • Luumäki
  • Luvia
  • Längelmäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Maaninka
  • Maksamaa
  • Marttila
  • Masku
  • Mellilä
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Merimasku
  • Miehikkälä
  • Mietoinen
  • Mikkeli
  • Mouhijärvi
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Muurla
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nastola
  • Nilsiä
  • Nivala
  • Nokia
  • Noormarkku
  • Nousiainen
  • Nuijamaa
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Nurmo
  • Närpiö
 • O
  •  
  • Oravainen
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pattijoki
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertteli
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Piikkiö
  • Piippola
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohja
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Pulkkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhämaa
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Pyhäselkä
  • Pylkönmäki
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Rantsila
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Renko
  • Riihimäki
  • Riistavesi
  • Ristiina
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rymättylä
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Sahalahti
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sammatti
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savonranta
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Simpele
  • Sipoo
  • Sippola
  • Siuntio
  • Snappertuna
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somerniemi
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Sumiainen
  • Suolahti
  • Suomenniemi
  • Suomusjärvi
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
  • Säynätsalo
  • Sääksmäki
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tarvasjoki
  • Teerijärvi
  • Teisko
  • Temmes
  • Tenhola
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toijala
  • Toivakka
  • Tornio
  • Tottijärvi
  • Turku
  • Tuulos
  • Tuupovaara
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
  • Tyrväntö
  • Tyrvää
  • Töysä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uukuniemi
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Vahto
  • Valkeakoski
  • Valkeala
  • Valtimo
  • Vammala
  • Vampula
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varpaisjärvi
  • Varsinais-Suomi
  • Vehkalahti
  • Vehmaa
  • Vehmersalmi
  • Velkua
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihanti
  • Vihti
  • Viiala
  • Viitasaari
  • Viljakkala
  • Vilppula
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Virtasalmi
  • Vuokatti
  • Vähäkyrö
  • Vöyri
 • Y
  • Ylihärmä
  • Ylikiiminki
  • Ylistaro
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylämaa
  • Yläne
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Äetsä
  • Ähtäri
  • Äänekoski