Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Huopakaton korjaus nopeimmillaan ohi tuossa tuokiossa

Joka kevät heti lumen sulamisen jälkeen tehty huopakaton kuntotarkastus paljastaa, onko katteessa vaurioita (esimerkiksi kattoreikiä tai huonokuntoisia saumoja), mitkä pitäisi saada nopeasti korjattua. Kattotarkastus kuuluu uusia loppusyksystä juuri ennen uuden talven alkamista, jotta talviaikaiset kattovuodot ja muun muassa kattotikkaiden irtoaminen katosta lumen mukana voitaisiin parhaiten estää. Näin huopakatto pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa vuodesta toiseen – itse asiassa vuosikymmenestä toiseen, sillä tiivissaumakatto tai kolmiorimakatto saattaa kestää peräti yli 40 vuotta.

Meidän ammattilaisemme palvelevat sinua kaikissa huopakattotöissä aina saumojen tiivistämisestä ja kattoikkunan vaihdosta kokonaisiin kattoremontteihin asti. Joskus katto on parempi uusia kuin korjata – tämä arvioidaan sen perusteella, kuinka paljon bitumikaton korjaus maksaisi, ja kuinka paljon sen avulla voitaisiin pidentää katon käyttöaikaa. Jos katon korjaus tulisi maksamaan vain hieman vähemmän kuin kattoremontti, mutta sillä voitaisiin pidentää katon elinkaarta vain muutamalla vuodella, on ehdottomasti parempi teettää bitumikaton purku ja vaihto. Kattoremontissakaan meillä ei mene kauaa, niin kuin ei muissakaan kattotöissä. Olemme kokeneita kattoalan asiantuntijoita, joten kattotyöt sujuvat varmoin ja rivakoin ottein. Työt suunnitellaan huolella etukäteen, ja se jouduttaa katon paikkaus- ynnä muiden kattotöiden etenemistä omalta osaltaan.

Suoritamme taatulla laadulla myös kaikki huopakattohuollot, joiden avulla kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi piharakennuksen bitumikatto saadaan kestämään paremmin erilaisia rasituksia. Katto esimerkiksi halkeilee vähemmän, kun sen joustavuutta ylläpidetään uusimalla kattoa suojaava pinnoite. Kaikki kattotyöt viimeistellään tarjoamalla ilmainen kattotarkastus, minkä ansiosta kattoon, sen varusteisiin tai sen rakenteisiin ei jää mitään korjattavaa. Maksuton bitumikaton tarkastus on iso syy sille, miksi asiakkaamme ovat niin tyytyväisiä meiltä saamaansa kokonaisvaltaiseen ja asiantuntevaan kattopalveluun. Tule sinäkin asiakkaaksemme ja ota yhteyttä aina, kun bitumikattoasi on aika huoltaa, korjata, varustella tai uusia! Autamme sinua rahoituksenkin järjestämisessä, sillä kotisivujemme kautta pääset hakemaan joustavaa remonttilainaa katon kunnostamista varten, ja luonnollisestikin saat kotitalousvähennystä tekemistämme kattopaikkauksista ja -huolloista.

Huopakaton korjaus
Älä päästä huopakattoa pahaan jamaan, vaan kutsu kattoammattilaiset paikalle.

Seisova vesi voi saada aikaan katon vesivahingon

Huopakaton saumojen kuntoa on syytä tarkkailla, sillä huonokuntoinen sauma voi johtaa kattovuotoon sekä katon vesivahinkoon. Jos sauma irvistää, on katto altis myös myrskyvaurioille, sillä tuuli saattaa päästä vuodan alle. Saumojen kunto onkin yksi asia, minkä tutkimme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tekemiemme kattotarkastusten yhteydessä. Saumojen lisäksi tarkastamme läpivientien kuntoa, huopakatteen pinnoitteen uusimistarpeen, katon varusteiden kiinnitysten tiukkuuden ja muun muassa kattorakenteiden kuivuuden, jos katon alle vain pääsee – esimerkiksi tasakaton alle ei pääse avaamatta kattoa. Jos et tarvitse mitään kattotöitä, voit tilata katon tarkastuksen meiltä myös erillistyönä. Jokaisen katon kunto – katemateriaalista riippumatta – on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, jotta välttyy kaikilta ikäviltä yllätyksiltä ja saumojen tiivistämistä isommilta kattokorjauksilta.

Sauma saattaa alkaa irvistää vanhuuttaan, tai jos katolle kasvavien sammaleiden juuret tahtovat tunkeutua saumoista läpi. Saumoja voi estää aukeamasta poistamalla katolta kaikki sammalet heti, jos niitä alkaa ilmestymään. Aivan nuoret sammalet lähtevät ilmapuhaltimella, mutta jos ne ovat jo ehtineet tarttua katteeseen, tarvitaan kemiallisia puhdistusaineita. Sammalenpoistoaineella kaikki sammalet saadaan pois katolta, eikä niitä ala ilmestyä pitkiin aikoihin. Toinen syy saumojen pettämiselle ja saumavuodoille on seisova vesi. Minkään katteen saumat eivät kestä kovin hyvin katolle jäävän seisovan veden aiheuttamaa painetta. Jos kattokaivot vetävät hyvin, ei tasakatolle jää seisovaa vettä: siksi kattokaivot tulee puhdistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Samalla kattokaivojen kunto tarkastetaan. Jotta kattokaivo ei pääsisi jäätymään talvella, on kattokaivo hyvä varustella lämpövastuksilla.

Seisovaa vettä voi jäädä harja- tai esimerkiksi pulpettikatollekin, jos katon reunalle muodostuu jäätä, mikä estää veden poistumisen vesikouruihin. Katon tilannetta onkin hyvä pitää silmällä koko talven ajan, jotta jään poisto katolta osattaisiin tilata oikeaan aikaan. Kun jää poistetaan toimestamme katon reunalta, parannetaan myös pihamaan turvallisuutta, sillä katolta alas putoava, rosoinen jää voisi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Jos jäätä muodostuu katolle poikkeuksellisen paljon, saattaa pysyvä apu löytyä katon lisälämmöneristyksestä. Uudet eristeet katon alle laitettuina pienentävät myös asumiskustannuksia, pysyyhän lämpö jatkossa paremmin sisällä asunnossa, eikä karkaa kattolumia sulattamaan. Meiltä saat parhaat ammattilaiset niin huonokuntoisten saumojen tiivistykseen, sammaleiden poistoon, jäänsulatukseen kuin vaikkapa katon eristämiseen!

Kattoreikä on pian historiaa

Kerrostalon, rivitalon tai ulkorakennuksen bitumikattoon ilmestyneet reiät voidaan yleensä korjata sopivalla tiivistysaineella, mikä estää kosteutta pääsemästä läpi katteeseen tulleesta reiästä. Jos reikä on isompi, liimataan sen päälle tarpeeksi suuri paikkapala – tietenkin saman värinen, kuin muukin katto. Katteessa voi esiintyä myös kupruja. Kyseessä on ilmakupla, minkä takana on pintakermin ja aluskermin väliin päässyt kosteus. Kupru venyttää ja vaurioittaa bitumikatetta, joten se tulee leikata auki, minkä jälkeen haava on massattava umpeen. Jotta katto ei alkaisi vuotaa, kannattaa tämäkin katonkorjaus jättää ammattilaistemme huoleksi. Kattoammattilaisemme työskentelevät luotettavasti, mutta ripeästi, joten kattoreikä on pian historiaa. Käsittelemme tottuneesti bitumiliimoja ja -massoja, ja tarjoamme kaupan päälle koko bitumikaton kunnon tarkastuksen. Näin osaamme suositella muita tarpeellisia kattokorjauksia tai katon huoltoja, joiden avulla katto pysyy reiättömämpänä.

Lähes mikä tahansa vaurio katossa voi johtaa katon vesivahinkoon, myös kaikista pienimmät reiät. Katon korjauksen kanssa ei siis kannata aikailla. Mitä pikemmin otat yhteyttä kattopalveluumme, sitä paremmassa turvassa kattorakenteet ovat. Jos bitumikaton alle pääsee kosteutta, ovat katon rakenteet välittömässä vaarassa kastua ja lahota. Kattovuoto voi johtaa myös homevaurioihin, joten kattoreikien tai huonokuntoisten saumojen korjaus ei jouda odottamaan. Bitumikaton alla on todennäköisesti aluskate eli aluskermi, mutta sekin voi pettää ja päästää vedet lävitseen, jos vuoto jatkuu pidempään.

Katon ongelmat korjataan aina tilanteen mukaan. Jos huopavuodassa on useampia reikiä tai huonokuntoisia kohtia, kannattaa se paikkaamisen sijaan uusia. Jos reikiä ja muita vaurioita on siellä täällä, on käytännössä ehkä järkevämpi vaihtaa koko katto kerralla uuteen eikä odottaa, että vesivahinko yllättäisi yläpohjan rakenteisiin.  Myös kattovuodon korjaus huopakatosta toteutetaan tilanteen mukaan. Jos kattovuodon jättämät jäljet ovat poikkeuksellisen pahoja tai jos katolla oli jo ikää, teemme tarjouksen katon uusimisesta: muussa tapauksessa riittää katon osittainen korjaus ja paikkaus. Kattovuodon korjaamisen yhteydessä kunnostetaan kaikki katon alle syntyneet vauriot, mikä tarkoittaa esimerkiksi lahovaurioisten kattorakenteiden uusimista ja märkien eristeiden vaihtoa.

Katon uusiminen sujuu ilman turhia mutkia

Bitumikaton vaihtoa ei kannata lykätä liian pitkään, sillä mitä aiemmin katto puretaan ja uusitaan, sitä edullisemmin kustannuksin kattoremontti on teetettävissä. Jos katto uusitaan sen ollessa vielä vedenpitävä, riittää vesi- ja aluskatteen vaihto, mutta jos katto on jo ikääntyneiden rakenteidensa takia alkanut vuotaa, voi kattosaneeraukseen liittyä monia ylimääräisiä korjauksia. Jos katon alle olevia rakenteita pitää uusia, kasvavat myös huopakattoremontin kustannukset. Viimeistään silloin on aika pyytää tarjous huopakaton uusimisesta, kun katolla on ikää yli 40 vuotta.

Myös se, jos katto on painunut notkolle, yläpohjassa on homevaurioita, yläkerran huoneissa vetää tai kattohuopa on hoitotoimenpiteiden laiminlyönnin takia päässyt huonoon kuntoon, on hyvä syy ottaa yhteyttä kattoremontin tiimoilta. Ehkä kattoa on aika korottaa, jotta sen alle mahtuisi uusia asuinhuoneita, tai ehkä on aika päästä eroon tasakatosta? Satulakattoa on helpompi huoltaa kuin tasakattoa, kertyyhän sille vähemmän lunta, roskia ja vettä, joten moni tasakaton omistaja haluaa nykyään vaihtaa tasakattonsa harjakatoksi.

Kaikenlaiset kattoremontit onnistuvat meiltä ilman turhia mutkia, sillä olemme alan ammattilaisia, ja se näkyy kaikessa toiminnassamme. Puramme vanhan katon, korjaamme kattorakenteet tarvittavilta osin tai jatkamme ja muokkaamme niitä niin, että uudesta katosta tulee halutun näköinen. Lopuksi asennamme paikoilleen uuden aluskermin ja pintakermin, sekä toteutamme katon varustelun. Helppoa, yksinkertaista ja edullista – päästä itsesi vähemmällä, ja jätä huopakaton vaihto ahkerille ja aikaansaaville ammattilaisillemme!

Huopakaton korjaustöillä ylläpidetään katon rakenteiden kuntoa

Kattokorjaukset ylläpitävät katon rakenteiden kuntoa, sillä jos katteessa olisi epätiiviitä kohtia, kattorakenteet voisivat kastua. Kosteus saa puuosat lahoamaan, mikä ei ole hyvä niiden kestävyyden kannalta. Eristeissä kosteus voi saada aikaan sen, että ne alkavat kasvaa hometta. Jokaisen katon, myös bitumikaton, kuntoa pitää seurata säännöllisin väliajoin, jotta mahdolliset vuotokohdat voidaan havaita ajoissa. Meidän huopakattoammattilaisemme tekevät ammattitaidolla kaikki bitumikattojen tiivistykset ja korjaukset, kuten kattovuotoja ehkäisevät repeämien, halkeamien ja kattoreikien korjaukset, sekä jo alkaneiden kattovuotojen paikkaukset, lahovaurioiden korjaukset ja eristeiden vaihdot. Tarvittaessa meiltä onnistuu myös huopakaton osittainen vaihto tai kokonainen bitumikattoremontti. Huolehdimme myös katon läpivientien kunnosta tiivistämällä tai eristämällä ne uudestaan. Jos tarpeen, uusimme kattoikkunan tai kattoluukun – tai varustelemme katon kokonaan uusilla kattotuotteille, kuten aurinkopaneeleilla, viemärintuuletusputkilla tai pulupiikeillä. Tilaa meiltä myös irronneiden lapetikkaiden tai muiden kattotuotteiden kiinnittäminen takaisin katolle, huopakaton aluskatteen korjaus, vääntyneiden tai irronneiden pellitysten uusintatyö tai vaikkapa lumikuorman alla painuneen katon oikaisu.

Vuotava läpivienti kannattaa kunnostaa viipymättä, sillä se voi johtaa isompiin vahinkoihin. Jos piipunjuuri vuotaa, voi sisäkatosta alkaa tippua vettä lattialle, ja sisäseinäkin voi kastua ja vaurioitua. Läpiviennin paikkaus huopakatolla voidaan yleensä hoitaa tiivistysmassalla, joten se on nopea tehdä – toisin kuin katon vesivahingon korjaaminen. Vauriot bitumikatolla saattavat johtua ikääntyneistä rakenteista, mutta myös luonnonilmiöistä: etenkin myrsky ja lumi koettelevat katon kuntoa. Tuuli voi repiä vuotia, irrottaa ilmanvaihtoputkia, kaataa puun talon päälle tai jopa irrottaa koko katon. Myrskyn tekemistä vaurioista voi saada vakuutuskorvauksia, mutta ensimmäinen askel on kutsua meidät paikalle kattoa tarkastamaan ja sääsuojaamaan. Tutkimme katon kunnon ja tiivistämme sen asianmukaisesti. Jos katto vaurioitui myrskyssä poikkeuksellisen paljon, katto on ehkä paras vaihtaa kokonaan, jotta kattoristikot, aluskermi ja muut osat saadaan taas aikaa kestävään kuntoon. Vaurioita voi aiheutua myös talven mittaan. Kuten sanottua, voi talon katto painua luokalle, mutta lisäksi katolla voi esiintyä erilaisia kattovuotoja. Saumat ja jiirit voivat alkaa vuotaa, samoin läpiviennit, sillä lumen paino ”työntää” allaan olevaa sulamisvettä katon liitoskohdista läpi. Kun lumi alkaa kevään tullen valua alas katolta, on vaarana, että se repii mukaansa kattotikkaat, aurinkopaneelit tai esimerkiksi vesikourut. Lumenpudotukset estävät monet vahingot, mutta jos katosta puuttuu varusteita tai siinä on vuotavia kohtia, ota viipymättä yhteyttä meihin saadaksesi huopakattosi kunnostettua.

Huopakaton tiiveydestä huolehditaan kattotarkastusten avulla

Omakotitalon kolmiorimakatto, kerrostalon tiivissaumakatto tai minkä tahansa muun rakennuksen bitumikatto pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli joka kevät ja syksy. Kun katon saumojen, läpivientien, jiirien, räystäsalueen ja kattotarvikkeiden kunto käydään tarkastamassa näin usein, katto pysyy hyvässä kunnossa, eikä sen ylläpitoon kulu merkittäviä summia rahaa. Jos katon kunnossa on jotain moittimista, riittää todennäköisesti pelkkä katon täsmäpaikkaus. Repsottavan sauman tiivistys on helppo toteuttaa, eikä katon alle näin ollen ehdi päästä lainkaan kosteutta. Ehkä huomaamme lapetikkaiden kiinnitysten löystyneen: jos kiinnityksen kiristetään ajoissa, ei ole vaarana, että tikkaat irtoavat tuulella, tai lumen valuessa alas katolta – tai mikä vielä pahempaa, jonkun liikkuessa katolla sitä huoltamassa tai korjaamassa. Kattotarkastuksen perusteella osaamme tarvitessa suositella myös huopakaton aluskatteen korjaamista. Aluskate eli aluskermi estää kattorakenteita kastumasta, jos katto alkaisi yllättäen vuotaa (esimerkiksi myrskyvaurioiden takia). Katon tarkastusten perusteella voimme tarjota sinulle myös bitumikattosi kuntoa tukevia kattohuoltotöitä, esimerkiksi sammaleiden poistoa tai katon pinnoitteen uusimista.

Tilaa meiltä mikä tahansa tiivissaumakaton tai kolmiorimakaton huolto tai korjaus, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Koska katon kunto olisi hyvä käydä läpi sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä, kannattaa tilata meiltä katon keväthuolto ja syyshuolto, sillä niiden(kin) yhteydessä sinulle tarjotaan maksuton kattotarkastus. Asioimalla kanssamme myös katon puolivuosittaisten huoltojen tiimoilta, saat ammattilaisen tarkasti puhdistaman ja tarkastaman katon, minkä alla on mukava viettää seuraava kesä tai talvi.

Kattohuolloissa tärkeintä säännöllisyys

Kattohuolloissa tärkeintä on säännöllisyys. Toinen tärkeä asia on se, että ne tehdään asiantuntevasti ja katemateriaalikohtaisesti. Bitumikattoa ei voi huoltaa samalla tavalla tai samoilla välineillä kuin vaikkapa tiilikattoa, sillä tiilikatto voidaan harjata, ja se kuuluu pinnoittaa tiilikattopinnoitteella. Huopakatolle harjaaminen voi olla liikaa, joten se on hyvä puhdistaa ilmapuhaltimilla, ja sen pinnoitus tehdään erityisesti huopakatteille kehitellyllä aineella. Ajankohtakin on valittava pitäen mielessä kattohuovan muita kattoja suurempi alttius vaurioitua. Kesän kuumimmalla ajanjaksolla katolta kannattaa pysyä poissa, sillä varsinkin vanha kattohuopa pehmenee helteellä, ja tämä voi johtaa katon venymiseen ja mm. huovan pussittumiseen.

Me osaamme huoltaa kaikki erilaiset huopakatot ja niiden sadevesijärjestelmät, ja henkilönostimien avulla pääsemme operoimaan myös korkeiden kerrostalojen katoille. Kattohuollot voi maksaa kauttamme haettavissa olevalla rahoituksella, ja kotitaloudet voivat vähentää ne verotuksessaan – aivan kuten kaikki muutkin tarjoamamme kattotyöt. Huoltotöihin sisältyy ilmainen kuntotarkastus, minkä perusteella saatat saada tarjouksen jostain kattopaikkauksesta tai jonkin muun kattohuollon suorittamisesta – aina tietenkin tilanteen mukaan. Jos kaikki on kunnossa, emme tarjoa uusia kattotöitä, vaan toivotamme mukavaa päivänjatkoa.

Vuosittain tehtävät huopakattohuollot

Huopakatteen ja vesikourujen puhdistus roskista on kattohuolto, mikä pitää tehdä vuosittain – tarkkaan ottaen kaksi kertaa vuodessa. Roskat pitää poistaa, koska ne pitävät katteen kosteana, mikä aiheuttaa haurastumista. Sadevesijärjestelmässä roskat voivat aiheuttaa tukoksia, ruosteita ja jopa talon rakenteiden kastumista. Kate puhdistetaan ilmapuhaltimilla, rännit tai kattokaivot puolestaan käsin. Lopuksi tarkastamme sadevesijärjestelmän kunnon, ja huuhtelemme räystäskourut.

Harvemmin tehtävät huopakattohuollot

Sammaleidenpoisto ja bitumikaton pinnoittaminen ovat tarpeen mukaan tehtäviä kattohuoltoja. Kasvustot kannattaa poistaa kemiallisesti eikä väkisin irti repimällä, jotta katto ei vaurioituisi. Kattoa auringolta, kasvustoilta ja muilta uhilta suojaava pinnoite uusitaan vain kerran bitumikaton elinkaaren aikana. Myös jään poisto ja lumen pudotus huopakatolta ovat tarpeen mukaan tilattavia huopakattohuoltoja. Me teemme myös nämä talviset kattohuollot rikkomatta katetta tai aiheuttamatta vaaraa ohikulkijoille.

Katon korjauksia luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
 • B
  • Bromarv
 • D
  • Degerby
 • E
  • Eckerö
  • Elimäki
  • Eno
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halikko
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hauho
  • Haukipudas
  • Haukivuori
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Himanka
  • Hinnerjoki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkoski
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kalanti
  • Kangasala
  • Kangaslampi
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karhula
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karttula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Kerimäki
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Kestilä
  • Kesälahti
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kiihtelysvaara
  • Kiikala
  • Kiikka
  • Kiikoinen
  • Kiiminki
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kisko
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiukainen
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kodisjoki
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konginkangas
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Kontiomäki
  • Korpilahti
  • Korsnäs
  • Kortesjärvi
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmalahti
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuorevesi
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kuru
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kuusankoski
  • Kuusjoki
  • Kylmäkoski
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kälviä
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
  • Köyliö
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lammi
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Lapväärtti
  • Laukaa
  • Lavia
  • Lehtimäki
  • Leivonmäki
  • Lemi
  • Lemu
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Lohtaja
  • Loimaa
  • Lokalahti
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luopioinen
  • Luoto
  • Luumäki
  • Luvia
  • Längelmäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Maaninka
  • Maksamaa
  • Marttila
  • Masku
  • Mellilä
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Merimasku
  • Miehikkälä
  • Mietoinen
  • Mikkeli
  • Mouhijärvi
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Muurla
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nastola
  • Nilsiä
  • Nivala
  • Nokia
  • Noormarkku
  • Nousiainen
  • Nuijamaa
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Nurmo
  • Närpiö
 • O
  •  
  • Oravainen
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pattijoki
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertteli
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Piikkiö
  • Piippola
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohja
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Pulkkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhämaa
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Pyhäselkä
  • Pylkönmäki
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Rantsila
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Renko
  • Riihimäki
  • Riistavesi
  • Ristiina
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rymättylä
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Sahalahti
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sammatti
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savonranta
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Simpele
  • Sipoo
  • Sippola
  • Siuntio
  • Snappertuna
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somerniemi
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Sumiainen
  • Suolahti
  • Suomenniemi
  • Suomusjärvi
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
  • Säynätsalo
  • Sääksmäki
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tarvasjoki
  • Teerijärvi
  • Teisko
  • Temmes
  • Tenhola
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toijala
  • Toivakka
  • Tornio
  • Tottijärvi
  • Turku
  • Tuulos
  • Tuupovaara
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
  • Tyrväntö
  • Tyrvää
  • Töysä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uukuniemi
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Vahto
  • Valkeakoski
  • Valkeala
  • Valtimo
  • Vammala
  • Vampula
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varpaisjärvi
  • Varsinais-Suomi
  • Vehkalahti
  • Vehmaa
  • Vehmersalmi
  • Velkua
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihanti
  • Vihti
  • Viiala
  • Viitasaari
  • Viljakkala
  • Vilppula
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Virtasalmi
  • Vuokatti
  • Vähäkyrö
  • Vöyri
 • Y
  • Ylihärmä
  • Ylikiiminki
  • Ylistaro
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylämaa
  • Yläne
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Äetsä
  • Ähtäri
  • Äänekoski