Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Kaikissa kattokorjauksissa ja muissa kattotöissä saat palvelua tältä kattourakoitsijalta

Kattopeltiseppämme, katonkorjaajamme, kattoasentajamme, kattohuoltajat ja kaikki muut ammattilaisemme palvelevat sinua ympäri vuoden – ja ympäri Suomen! Olemme apunasi siellä, missä meitä eniten tarvitaan, joten ota empimättä yhteyttä, kun kattoasi on aika huoltaa, korjata tai esimerkiksi varustella. Korjaamme kattovuodot, vaihdamme vanhan peltikaton uuteen, asennamme tiilikatolle uudet aurinkopaneelit, pellitämme savupiipun ja kunnostamme kesämökin välikaton tuuletusratkaisut sellaisiksi, ettei kosteus enää jää muhimaan katon alle aiheuttaen vahinkoja ja kosteusvaurioita.

Välikaton kuntoon kannattaakin kiinnittää vähintäänkin yhtä paljon huomiota kuin vesikatteen ehjyyteen ja tiiviyteen. Kattorakenteiden pysyminen kuivana kannattaa turvata, jos toivoo kattonsa kestävän mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman hyvässä kunnossa. Katon alla olevat puurakenteet pysyvät kuivina, kun vesikaton alle asennetaan aluskate. Aluskate estää vesikaton läpi mahdollisesti valuvia vesiä kastelemasta kattorakenteita, sillä aluskatetta pitkin vesi valuu katon alaräystäille, eivätkä yläpohjarakenteet kastu ollenkaan. Aluskatteella on myös toinen tehtävä, sillä se auttaa haihduttamaan välikatolta sinne noussutta vesihöyryä. Aluskatteen tiivistys ja aluskatteen vaihto ovat siis erittäin tärkeitä kattotöitä, joilla taataan katon rakenteiden hyväkuntoisuus ja koko katon pitkäikäisyys.

Saat meiltä kaikki muutkin kattotyöt, joita vain keksit tilata. Asennamme ja korjaamme terassikatokset, korotamme kattoa, toteutamme katon lisälämmöneristyksen, vaihdamme kattoikkunan tai kunnostamme viemärintuuletusputken kondenssivuodon. Meiltä saat myös sulanapitokaapelit vesikouruihin, ja vanhojen peltikattonaulojen korvaamisen kateruuveilla. Kysy lisää laajasta palveluvalikoimastamme, järkevästä hinnoittelustamme, kotitalousvähennyksen hakemisesta tai remonttilainasta, jota voi hakea sopivan kokoisen summan kaikille kattotöille. Riippumatta siitä, minkälaisia ja minkä hintaisia kattotöitä olet meiltä tilannut, saat kaupan päälle koko katon tarkastuksen. Tämän tarkastuksen aikana tutustumme koko katon kuntoon katon alapuolisia rakenteita ja kattoturvatuotevalikoimaa unohtamatta. Saanet lopuksi tarjouksen niistä kattotöistä, joilla tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntoa voidaan tukea. Tarjous saattaa koskettaa yhtä hyvin peltikaton huoltomaalaamista kuin vaikkapa sammalenpoistoa tiilikatolta, riippuen luonnollisestikin tapauksesta.

Kattotyöt

Näin voit estää kosteus- ja vesivahingot

Jos yläpohjaan tehty tarkastuskäynti paljastaa kattorakenteissa olevan värimuutoksia tai tarkastajan nenään tunkeutuu ummehtunut, ”mummolamainen” tuoksu, on syytä epäillä katon vesivahinkoa. Kosteus on voinut päästä yläpohjaan joko ylä- tai alakautta. Usein kyse on kattovuodosta, mutta kosteusvauriot voivat johtua myös kondenssivedestä. Kondenssivesi on sitä vettä, mitä tiivistyy lämpimästä ja kosteasta ilmasta silloin, kun sisä- ja ulkolämpötilojen erot ovat suurimmillaan.

Jos vesikate kaikkine saumoineen ja läpivienteineen on mahdollisimman tiivis, eikä aluskatteessakaan ole reikiä tai halkeamia, ei kattorakenteisiin pääse vettä ainakaan yläkautta. Jotta asunnon sisäpuoleltakaan kohoava kosteus ei alkaisi kastella kattorakenteita ja eristeitä aiheuttaen niihin lahoa ja hometta, tulee yläpohjan olla hyvin eristetty sekä hyvin tuulettuva. Kunnollisten eristeiden avulla ei yksinomaan estetä kosteuden kondensoitumista, vaan pidetään myös asunnon lämmityskulut kurissa. Sopiva määrä eristeitä katon alla myös hidastaa kattolumen sulamista. Kattolumen kuuluu sulaa vasta keväällä, eikä pitkin talvea, sillä katolla sulava lumi saattaa päästä jiireistä ja saumoista läpi.

1. Kuntotarkastus kertoo, onko kattoa aika paikata ja tiivistää

Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto pidetään mahdollisimman tiiviinä, ei katon alle pääse sade- ja sulamisvettä, mikä voisi aiheuttaa katon vesivahingon. Koska katto saattaa alkaa vuotaa täysin yllättäen (esimerkiksi rajuilman aikaisen kovan tuulen takia), tulee katon alle hankkia hyväkuntoinen aluskate. Aluskatteen avulla läpivientivuoto tai esimerkiksi kattovuoto jiirin kohdalta ei pääse kastelemaan katon rakenteita.

Mikä tahansa kattovuoto, myös aivan pienestä kattoreiästä alkunsa saanut, voi saada kattorakenteet kastumaan. Kattovuoto voi johtua rakenteiden ikääntymisestä, minkä vuoksi katto kannattaa uusia hyvissä ajoin. Mitä enemmän omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katto ehtii haurastua, sitä alttiimpi se on vuotamaan. Jos kattovuotoa ei hoksata korjata ajoissa, voi seurauksena olla kalliita ja hankalasti kunnostettavia kosteusvaurioita. Kattovuodot voivat johtua myös kattolumesta tai myrskytuulesta, joten jokaisen katon kuntoa on syytä seurata säännöllisesti. Oikea väli tarkastaa katon, katon tarvikkeiden ja katon alapuolisten rakenteiden kunto on puoli vuotta. Jos kattokokonaisuudessa havaitaan muutoksia, on niihin puututtava pikaisesti, ennen kuin niistä alkaa päästä kosteutta katon alle. Vaikka vesikaton alla olisi ehjä ja hyväkuntoinen aluskate, ei pidä luulla, etteikö sekin voisi vaurioitua ja alkaa vuotaa. Pitkään jatkunut kattovuoto heikentää parhaankin aluskatteen kuntoon, eikä siihen tarvita välttämättä edes vesivuotoa: jos aluskatteen päälle joutuneita roskia ei poisteta, estävät ne aluskatetta kuivumasta, ja voivat näin johtaa aluskatteen haurastumiseen ja hajoamiseen.

2. Aluskate voi myös haihduttaa kosteutta lävitseen

Aluskatetta tarvitaan estämään kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kastuminen. Aluskate pitää vettä, joten läpiviennin, harjatiilen tai esimerkiksi auenneen sauman kohdalta katon alle pääsevät vedet eivät pääse pilaamaan katon rakenteiden kuntoa. Tiili- ja peltikatolla aluskatteella on toinenkin tehtävä, nimittäin se estää lämmintä ja kosteaa ilmaa tiivistymästä vedeksi katon alla. Kosteus ja lämpö ovat peräisin asunnon sisätiloista. Vaikka eristeitä olisi kuinka paljon, ne eivät estä kaiken lämmön karkaamista. Ehjän ja oikein päin kiinnitetyn aluskatteen ansiosta kosteus ei tiivisty katon alapinnalle, eristeisiin tai yläpohjarakenteisiin, vaan poistuu katolta. Aluskatteita on kahta eri tyyppiä: hengittävä ja kondenssisuojattu. Uudemmat, hengittävät aluskatteet ovat jonkin verran tehokkaampia kosteuden kondensoitumisen ehkäisemisessä, sillä ne kuivattavat ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta yläpohjaa erityisen tehokkaasti.

Aluskate kuuluu asentaa jo talon katon asentamis- tai uusimisvaiheessa, mutta jos kattosi alta aluskate jostain syystä puuttuu, ota yhteyttä. Aluskate voidaan asentaa missä vaiheessa katon elinkaarta tahansa – tosin, jos vesikatemateriaalilla alkaa jo olla ikää, on kustannustehokkainta uusia samalla myös vesikate (eli toisin sanoen suorittaa täydellinen kattoremontti). Jos tiilikaton, bitumikaton tai peltikaton aluskatetta pitää korjata siihen tulleiden reikien tai muiden vaurioiden vuoksi, kilauta kattokavereillesi silloinkin.

3. Muista tuulettuminen – se on tärkeää myös katon alla

Vaatteet, matot ja sohvatyynyt raikastuvat tuulettamalla. Ikkuna kannattaisi avata joka päivä ainakin muutamaksi minuutiksi, jotta kosteus ja pahat hajut saataisiin pois. Tuuletuksen järjestäminen on tärkeää myös katon alla. Kosteus on saatava pois katon alta, ja sen tilalle pitäisi tulla raikasta ja kuivempaa ilmaa. Yksinkertaisimmillaan katon tuuletus on hoidettu ilmanvaihtoaukkojen avulla, joita on sekä räystäillä (mistä katon alle tulee uutta ilmaa) että harjalla. Harjan tuuletusaukoista vanha ilma ja kosteus pääsevät ulkoilmaan.

Aina ilma ei vaihdu, vaan katon alla on tunkkaista ja kosteaa. Uusien ilmanvaihtoputkien asentaminen saattaa auttaa asiaa. Löydämme kaikkiin tilanteisiin ja kaikille katoille sopivat tavat tehostaa katon tuulettumista. Ratkaisu voi olla alipainetuuletin, esimerkiksi Vilpen valmistama harjapeltituuletin.

Mikäli tuuletustila eli yläpohjan eristeiden ja aluskatteen välissä oleva tila on niin matala, ettei sitä voida kompensoida edes hengittävällä aluskatteella, ei auta kuin korottaa kattoa. Katon korotus on hyvä tilaisuus uusia vesi- ja aluskatteen materiaali, sillä korotetulle katolle ei kannata asentaa takaisin sellaisia materiaaleja, mitkä pitäisi joka tapauksessa kohta uusia. Katon korotus tai katon muodon muuttaminen saattavat vaatia joidenkin lupien hommaamista – asia selviää paikkakuntasi rakennusvalvonnasta – mutta tämä sama kattourakoitsija palvelee sinua asiantuntevasti myös tällaisen kattotyön tiimoilta.

4. Neljä perustelua katon eristämiselle paremmin

Ensimmäinen syy tilata ja teettää katon lisälämmöneristys on estää lämpötilaerojen takia esiintyvän kondenssiveden syntymistä. Puhallusvillat tai muut eristeet estävät lämmön karkailua, joten välikatolla on kevättalvella (eli lämpötilaerojen ollessa suurimmillaan) vain vähän lämpöä ja kosteutta. Näin kondensoitumisriski pysyy pienenä, ja välikaton eristeet sekä rakenteet mahdollisimman kuivina. Kondenssivesi voi pilata katon rakenteet yhtä pahoin kuin normaalista kattovuodosta aiheutuva katon vesivahinko.

Omakotitalon, vapaa-ajan asunnon tai esimerkiksi rivitalon katon alle kannattaa hankkia uusia eristeitä (jos niitä siis on liian vähän) myös siitä syystä, että paremman eristyksen ansiosta saumavuotoja esiintyy vähemmän. Jos lämpöä karkaa paljon, sulaa katolla oleva lumi, ja sula vesi voi päästä lumen painamista saumoista katon alle.

Kolmas syy uusien eristeiden asentamiselle on taloudellinen. Ei ole taloudellisesti ajateltuna järkevää päästää kallista ostolämpöä harakoille. Energian haaskaaminen ei ole hyvä asia myös ilmaston ja yhteisen ympäristömme kannalta. Neljäs syy katon lisäeristämiselle onkin ympäristöystävällisyys. Mitä energiatehokkaampi rakennus ja mitä vähemmän energiaa ja vettä sen asukkaat käyttävät, sitä parempi ympäristön kannalta.

Lahovauriot korjattava pikaisesti, jos katon alle on päässyt kosteutta

Jos tiilikaton, peltikaton tai muun katon alapuolisiin osiin on päässyt kosteutta – eli katto on vuotanut tai katon tuuletus ei ole toiminut – on katon vesivahingon korjaus aloitettava niin pian kuin mahdollista. Ota yhteyttä ripeydestään tunnettuun kattokorjauspalveluumme, niin tulemme joutuin paikalle arvioimaan sattuneet vahingot ja suunnittelemaan, miten ne kannattaa korjata. Jos katto on vuotanut vain hetken, riittänee se, että kuivatamme kastuneet kattorakenteet. Jos vuotava katto on ollut ongelmana jo pidemmän aikaa, saattaa katon rakenteissa olla lahoa, ja silloin meidän on korvattava lahonneet rakenteet uusilla ja terveillä. Laho leviää nopeasti osasta toiseen, joten lahot puuosat kannattaa purkaa ja uusia nopealla tahdilla – myös silloin, kun laho on iskenyt esimerkiksi räystäiden alalaudoituksiin tai otsalautoihin. Jos rakennuksen omistaja ei ole ollut tietoinen siitä, että katto vuotaa, ovat katon eristeetkin voineet kastua jo homehtua. Eristeiden vaihto uusiin estää isommat ongelmat.

Katon varustelu tapahtuu katemateriaalikohtaisesti

Paritalon, rintamamiestalon, kerrostalon, kesämökin ja minkä tahansa muun rakennuksen katon varusteluun on hyvä kiinnittää huomiota aika ajoin. Ensinnäkin pitää miettiä, onko katolla tarpeellinen määrä kattoturvatuotteita, ja onko sadevesijärjestelmä toimiva ja oikein mitoitettu. Toisekseen pitää tarkastaa, ovatko kaikki kattotarvikkeet kunnossa, vai vaivaako niitä ruoste. Kattotarvikkeiden kiinnityksetkin pitää tutkia, sillä jos kiinnikkeet ovat päässeet löystymään, voivat kattotarvikkeet irrota kovalla tuulella tai lumen valuessa alas katolta. Sopiva väli tutkia katon tarvikkeiden kunto on puoli vuotta. Tilatessasi meiltä tasakaton, aumakaton, harjakaton tai vaikka taitekaton kevät- ja syyshuollot saat koko kattokokonaisuuden käsittävän kattotarkastuksen kaupan päälle – tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä!

Jos kattoa pitää varustella lisää, olemme valmiit palvelemaan sinua tässäkin asiassa. Se, miten kato varustellaan, riippuu katon materiaalista. Esimerkiksi peltikatolle ja huopakatolle kaikki varusteet kiinnitetään ruuvaamalla ne katteeseen. Tiilikatto varustellaan lisäruoteiden avulla, kun taas konesaumakatolla kaikki varusteet kiinnitetään pystysaumoihin. Konesaumakaton poikkeava varustelutapa tekee tästä katosta niin vesitiiviin, että se pesee tiiviydessään muut peltikatot ja monet muutkin erilaiset katot. Jos konesaumakatolle ollaan asentamassa läpivientiä vaativaa kattotuotetta, esimerkiksi kattoikkunaa, tehdään läpiviennistä tiivis saumaamalla se katteeseen kiinteästi.

Kattoturvatuotteita koskevat määräykset

Mitä kaikkia kattovarusteita katolle oikein tarvitaan? Esimerkiksi kattoikkuna on täysin vapaaehtoinen kattovaruste, vaikka se vaikuttaakin varsin positiivisesti talon asukkaiden tai muiden käyttäjien viihtyvyyteen. Myöskään kattoluukkua ei ole pakko asennuttaa, vaikka se avulla katon alapuolisten rakenteiden kunnon tarkastaminen käykin näppärästi, ja se toimii hätätilanteessa myös poistumisreittinä. Kerrostalon katolle kannattaa asennuttaa savunpoistoluukku, minkä avulla voidaan pelastaa ihmishenkiä mahdollisessa tulipalotilanteessa. Savunpoistoluukku aukeaa ja laskee kuuman ja sankan savun pois evakuointireiteiltä. Jos katolla on savunpoistoluukku, pitää sen toiminta varmistaa koelaukaisemalla se vuosittain tai puolivuosittain – oikea tiheys selviää laitteen valmistajalta. Me hoidamme koelaukaisun esimerkiksi katon puolivuosittaisten huoltojen yhteydessä. Asunnon paloturvallisuudesta huolehditaan myös pitämällä palovaroitin toimintakunnossa, hankkimalla käsisammutin tai sammutuspeite, hävittämällä rikkinäiset sähkölaitteet ja nuohouttamalla savupiippu säännöllisesti.

Riippuu katosta, mitkä kattoturvatuotteet ovat pakollisia. Ainakin kattotikkaat ja talotikkaat on pakko hankkia, sillä rakennusmääräysten mukaan katolle on järjestettävä kiinteä ja katkeamaton kulku. Jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, tulee katolle hankkia määräysten mukaan kattolumien liikkeitä hillitsevät lumiesteet ja jos näin kaltevalla katolla varustetussa rakennuksessa on yli kaksi kerrosta, tarvitaan myös kattosiltoja.

Mikäli poistumistie ikkunan alareunasta maahan on yli 3,5 metriä, tulee rakennus varustaa myös hätäpoistumistikkailla. Hätäpoistumistikkaita tarvitaan myös silloin, jos ikkunasta olisi tarkoitus laskeutua ensin katolle. Ei ole samantekevää, millaisia kattoturvatuotteet ovat. Esimerkiksi kattosillan kävelytasolle ja lapetikkaiden askeltasoille on annettu tietyt mitat. Korkealaatuiset kattoturvatuotteet kestävät pitkään ruostumatta, joten kattoturvatuotteiden laadusta ei kannata tinkiä. Jos kattoasi on aika varustella uusilla kattoturvatuotteilla tai vanhoja kattoturvatuotteita pitää vaihtaa uusiin, ota yhteyttä, niin saat kattosi varusteltua hyvällä hintalaatusuhteella.

Aurinkopaneelit, terassikatos, kattopeltisepän työt… repertuaarimme laajuus yllättää

Meidän ammattitaitomme ei lopu kesken, joten saat kauttamme kaikki mahdolliset tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt. Peltikattonaulojen vaihto kateruuveihin vie aikansa, mutta on joka sekunnin väärti, sillä jatkossa katto on tiiviimpi. Pellit myös pysyvät paremmin paikoillaan, kun ne on kiinnitetty ruodelaudoituksiin ruuveilla. Ehkä haluat omakotitalosi tai kesämökkisi katolle aurinkopaneelit? Aurinkopaneeleiden avulla voit alkaa tuottaa itse uusiutuvaa ja päästötöntä sähköä, eikä aurinkoenergia uhkaa loppua vielä pitkään, pitkään aikaan. Asennamme aurinkopaneelit avaimet käteen -periaatteella, ja urakasta saa vielä kotitalousvähennystäkin, joten yhteydenotto meihin päin on helpoin mahdollinen tapa hankkia aurinkopaneelit katolle. Riippuu energiankäytöstäsi, kuinka monta vuotta menee, että aurinkopaneelit ovat maksaneet hankinta- ja asennushintansa pois.

Terassikatoksen asennus ja korjaus

Jos tahdot valokatetta suojaamaan terassiasi sateelta ja lumelta, tulemme asentamaan sinulle tällaisen terassikautta pidentävän terassikatoksen. Valokate on helppohoitoinen materiaali omakotitalon, rivitalon tai kesämökin terassikatokseksi, mutta se voi hajota, jos sen päälle pudottaa vahingossa liikaa lunta. Korjaamme kaikki terassikatoksenkin vauriot yhtä nopeasti ja asiantuntevasti, kuin korjaamme kaikki erilaiset vesikatot.

Kattopeltisepän työt laidasta laitaan

Kauttamme saat kaikki kattopeltisepän työt, esimerkiksi sadevesijärjestelmän, lumiesteet tai muut kattoturvatuotteet kattopeltisepän työnä. Me asennamme jalkarännit, ja toteutamme piipun, kattoluukun tai esimerkiksi kattoikkunan suojapellitykset mittojen mukaan. Katto saa lisää tiiviyttä ja viimeistellyn ilmeen jiiripelleistä, harjapelleistä, myrskypelleistä, seinällenostolistoista ja muista peltilistoista. Piipun pellitys ja piipun varustelu piipunhatulla parantavat rakennuksen paloturvallisuutta, sillä ne estävät kosteutta pääsemästä hormia rapauttamaan. Rapautunut hormi on altis nokipaloille.

Helppo ratkaisu sadevesijärjestelmän sulanapitoon

Sähkökäyttöinen sulanapitojärjestelmä on helppo ratkaisu vesikourujen sulanapitoon. Jos kyseessä onkin tasakatto, varustelemme sen lämpövastuksilla, mitkä toimivat niin ikään sähköllä. Jos sadevesijärjestelmä on tarkastettu ja puhdistettu loppusyksystä, ei sinun tarvitse olla huolissasi jäätymisvaurioista ja kosteusongelmista, kun tiedät sadevesijärjestelmään mahdollisesti kertyvien vesien pysyvän sulanapitokaapelien tai lämpövastuksien tarjoaman lämmön ansiosta sulana.

Kattoremontit ja muut kattotyöt luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
 • E
  • Eckerö
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kangasala
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Korsnäs
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Laukaa
  • Lemi
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Loimaa
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luoto
  • Luumäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Marttila
  • Masku
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Miehikkälä
  • Mikkeli
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nivala
  • Nokia
  • Nousiainen
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Närpiö
 • O
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Riihimäki
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Sipoo
  • Siuntio
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toivakka
  • Tornio
  • Turku
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Valkeakoski
  • Valtimo
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varsinais-Suomi
  • Vehmaa
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihti
  • Viitasaari
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Vöyri
 • Y
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Ähtäri
  • Äänekoski