Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Kattokorjauspalvelumme hyvä hinta-laatusuhde herättävät huomiota

Olemme saaneet kiitosta ja hyvää palautetta palvelumme hyvästä hinta-laatusuhta, sillä emme todellakaan ole hinnoitelleet itseämme ulos kilpailusta. Kokemuksemme, hyvän yhteistyöverkostomme ja huolellisen suunnittelun ansiosta pystymme tarjoamaan tasokasta katonkorjauspalvelua varsin hyvällä hinnalla – ja ilman, että meidän tarvitsisi koskaan tinkiä laadusta tai huolellisuudesta. Etsimme aina kustannustehokkaimmat tavat juuri sinun omakotitalosi, kesämökkisi tai esimerkiksi teidän taloyhtiönne katon korjaamiseksi, emmekä koskaan tarjoa kattoremonttia, ellei se ole järkevästi perusteltavissa (esimerkiksi katon korkean iän ja kunnon tähden). Tähän kotimaiseen kattofirmaan ja sen osaaviin ammattilaisiin voit luottaa niin tiilikaton, peltikaton kuin bitumikaton korjaustöissä!

Hyvinkin huollettu katto tarvitsee silloin tällöin korjaamista, sillä aika ja sääilmiöt koettelevat kaikenlaisia kattoja. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto on tyypillinen tiilikaton korjaus, ja jos se suoritetaan jo aikaisessa vaiheessa, on kyseessä pikkujuttu, joka on helppo hoitaa pois päiväjärjestyksestä. Jos piipunjuurivuoto ehditään korjaamaan jo ennen, kuin kosteus saavuttaa kattorakenteet, ei siitäkään aiheudu isoja korjauskustannuksia. Muita helposti ja huokeasti toteutettavia katon täsmäkorjauksia ovat irronneiden peltilistojen kiinnitys takaisin katolle, kattoreikien paikkaus, saumojen tiivistys ja esimerkiksi otsalautojen uusiminen. Ota yhteyttä myös silloin, jos tarvitset isompaa katonkorjausurakkaa – esimerkiksi jos lumi painoi katon notkolle, puu kaatui katon päälle, tai katto on vuotanut pidempään vaurioittaen katon alapuolisia rakenteita.

Katto korjataan avaimet käteen -periaatteella, eli huolehdimme kaikista katon kunnostuksen osa-alueista aina rakennustelineiden pystyttämisestä loppusiivoukseen asti, ja hintaan sisältyy ilmainen katon kuntotarkastus. Tulemme tarkastamaan koko kattokokonaisuuden kunnon kattokorjauksen yhteydessä riippumatta siitä, kuinka iso tai pieni urakka on kyseessä. Katon tarkastus ulottuu kattotarvikkeisiin ja katon alapuolisiin rakenteisiin asti, joten mikään huolto- tai korjaustarve ei jää meiltä huomaamatta, ja osaamme antaa parhaat vinkit katon ylläpitoon (esimerkiksi vinkkaamalla liian lähellä taloa kasvavien puiden kaatamisesta). Vastaus mahdolliseen lainantarpeeseen löytyy kauttamme saatavilla olevasta remonttilainasta, jolla voit rahoittaa niin lumivaurioiden korjaukset kuin vaikkapa osittaisen kattoremontinkin. Lisäksi kannattaa muistaa se, että kaikki kotitalouksien teettämät kattotyöt kattoreikien paikkauksesta vesikourujen saumaukseen ja katon vaihtoon ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia palveluita.

Katon korjaus
Katon korjaus kannattaa tehdä ajoissa, ennen lahovaurioiden syntyä.

Katon osittainen korjaus korvaa kattoremontin varsinkin katon ollessa tuore

Kun huomaat kattosi vuotavan tai olevan vaurioitunut muutoin, ota pian yhteyttä, sillä mitä nopeammin katto päästään korjaamaan, sitä varmemmin katto saadaan kuntoon tekemällä katon osittainen korjaus. Jos katon korjaus viivästyy, voi olla tarve purkaa ja uusia koko katto. Katon korjaus on lähes aina edullisempaa kuin katon uusiminen, joten katto kannattaa tarkastaa tai tarkastuttaa kahdesti vuodessa. Kun toimitaan näin, kaikki katon vauriot havaitaan jo varhaisessa vaiheessa, ja katto kestää niin pitkään kuin mahdollista. Jos puhutaan tiilikatosta, katon iäksi voi muodostua 70 vuotta, ja peltikattokin kestää noin 50 vuotta. Bitumikaton elinkaaren pituus on jopa yli 40 vuotta, kunhan katon kuntoa seurataan uusien paikkaus- tai huoltotarpeiden varalta.

Karkeasti ottaen voidaan todeta, että mitä nuorempi katto, sitä varmemmin se kannattaa korjata, vaikka vaurio olisi isompikin. Kun katto alkaa olla teknisen käyttöikänsä loppusuoralla, täytyy kustannuksia arvioida entistä tarkemmin. Jos katolla on jokin isompi vaurio, kannattaa miettiä, onko kattoa enää järkevää korjata, vai onko parempi ratkaista kaikki katto-ongelmat kertaheitolla ja uusia koko katto. Kattokorjauksella katon käyttöikää voidaan pidentää ehkä vain muutamalla vuodella, sillä on otettava huomioon, että vanhassa katossa tulee esiintymään yhä vain uusia korjaustarpeita. Meille on kunnia-asia etsiä aina asiakkaan kannalta paras ja kannattavin ratkaisu katon kunnostamiseen, joten voit luottaa, että harkitsemme huolella ratkaisuehdotuksiamme. Tarjoamme kattoremonttia vain, jos voimme osoittaa sen olevan rakennuksen omistajan kannata taloudellisin ratkaisu. Otamme huomioon myös sen, onko katon osittainen vaihto hyvä ratkaisu kulloinkin kyseessä olevassa tilanteessa. Katon osittainen vaihto tarkoittaa pelkän ulkokatteen – eli kattotiilien, pintakermin tai kattopeltien – vaihtoa. Tällainen ratkaisu sopii esimerkiksi silloin, jos vesikatemateriaali on vaihdettava etuajassa, eli ennen odotettavissa olevan käyttöikänsä kulumista loppuun.

Suosittelemme kattoremonttia edes näkemättä koko kattoa vain silloin, jos kyseessä on mineriittikatto. Asbestia sisältäviä kattoja ei saa enää rakentaa eikä korjata, vaan tällaiset katot on lain mukaan pakko purkaa ja uusia, jos ne vaikka alkavat vuotaa. Palvelemme sinua luotettavasti ja ehdottoman ammattitaitoisesti kaikenlaisten kattoremonttien tiimoilta, joten ota yhteyttä, ja tilaa kattoremontti laatu- ja takuutyönä.

Kun katto vuotaa, ovat hyvät neuvot tarpeen

Kun katto vuotaa, voi lattiakin kastua, jos sisäkatosta alkaa tippua vettä. Ensiavuksi käyvät ämpärit, mutta seuraava askel on yhteydenotto koko maassa toimivaan korjauspalveluumme. Korjaamme niin kerrostalojen, kesämökkien, teollisuuslaitosten kuin omakotitalojenkin kattovuodot, eikä silläkään ole väliä, onko vuotava katto tiilikatto, peltikatto vaiko huopakatto. Meidän ammattitaitoomme voit luottaa tilanteesta riippumatta! Mitä pikemmin kattovuoto saadaan paikattua, sitä edullisemmin kustannuksin vuotavan katon korjaus onnistuu, joten yhteydenottoa ei kannata viivyttää.

Kiirehdimme paikalle paikantamaan ja peittämään vuotokohdan, ja arvioimaan kattokokonaisuuden jo kokemat vahingot. Alkukatselmuksen perusteella laskemme hyvän hinnan kattovuodon korjaamiselle ja mahdollisten kosteusvaurioiden kunnostamiselle. Jos katto on vuotanut vähänkään pidempään, saattaa kattorakenteissa esiintyä lahoa, ja eristeissä saattaa olla hometta. Rakenteet on tarpeen mukaan kunnostettava, uusittava tai kuivattava, ja märät eristeet on tietenkin vaihdettava kuiviin. Jos katolla on jo ikää, voi kattoremontti olla paras vaihtoehto, mutta ensisijaisesti selvitämme sen, saadaanko katto kuntoon jollain muulla tavalla.

Talon katto voi vuotaa melkein mistä kohtaa tahansa: katto saattaa vuotaa harjatiilen tai -pellin kohdalta, huonokuntoiseksi ruvenneesta saumasta, tai keskelle peltiä ilmestyneestä reiästä. Sauma-, jiiri- tai läpivientivuodot eivät välttämättä johda kattorakenteiden kastumiseen ja laho- tai homevaurioihin, sillä katon alla on tästä huolen pitävä aluskate. Aluskatekin saattaa kuitenkin kulua puhki, ja silloin vuotovedet löytävät tiensä yläpohjan rakenteisiin ja eristeisiin. Aluskatteen kuntoa kannattaa seurata puolivuosittain, jotta se voitaisiin tarvittaessa tiivistää. Aluskatteet eivät hevillä kulu puhki, mutta kaikenlaista odottamatonta voi sattua. Jos vesi- tai aluskatteesi kunnossa on jotain moitittavaa, ota yhteyttä, niin tulemme arvioimaan korjaamaan tilanteen. Vain tiivis katto estää rakenteita kastumasta, ja pienestäkin reiästä voi syntyä iso vahinko, joten katon kuntoa kannattaa seurailla korjaustarpeiden varalta.

Katon kuntotarkastus kannattaa pitää mielessä

Katon kunto on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, eli joka kevät ja syksy. Katon kunto kannattaa tarkastaa heti keväällä, koska talven mittaan jokin tiili on saattanut irrota paikoiltaan, tai katon saumat ovat saattaneet alkaa vuotaa. Katossa voi olla muutakin korjattavaa, mihin tulisi tarttua viivyttelemättä. Katon kunnossa ei tietenkään välttämättä ole mitään vikaa, mutta asia kannattaa käydä tarkastamassa. Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto pitää joka tapauksessa puhdistaa aikaisin keväällä, joten tilaa meiltä katon keväthuolto: sen yhteydessä puhdistamme niin katteen kuin sadevesijärjestelmänkin, ja kaupan päälle tarjoamme koko katon kunnon käsittävän yleiskuntotarkastuksen.

Toisen kerran omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai piharakennuksen katto pitää puhdistaa ja tarkastaa loppusyksystä. Syyshuolto käsittää niin ikään katon harjauksen (tosin huopakatot puhdistetaan ilmapuhaltamalla) ja sadevesijärjestelmän puhdistuksen, ja senkin yhteydessä saat ilmaisen kattotarkastuksen. Syyshuollon yhteydessä tarjottava kattotarkastus on yhtä kattava kuin keväälläkin tehtävä kuntotarkastus, eli sen aikana käydään läpi vesikatteen tärkeimmät alueet. Emme unohda tarkastaa saumoja, läpivientejä tai kiinnityksiä, ja ulotamme kattotarkastuksen aina katon alle asti mikäli meille on järjestetty sinne esteetön pääsy. Välikatolta käsin pääsemme arvioimaan aluskatteen kunnon, ja näemme sen, jos kosteus on päässyt kattorakenteisiin ja eristeisiin asti. Kosteus voi olla peräisin taivaalta, eli jos kattorakenteissa on värimuutoksia ja valumajälkiä, katto on luultavasti vuotanut sateella. Kosteus saattaa kuitenkin olla peräisin myös rakennuksen sisältä, sillä jos välikaton tuuletus tökkii, asunnosta kohoava lämpö ja vesihöyry jää välikatolle. Varsinkin keväällä, kun ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan, saattavat lämpö ja vesihöyry tiivistyä kosteudeksi välikatolle, ja rakennuksen omistajan on tilattava meidät korjaamaan kondenssiveden aiheuttamia vaurioita.

Lumi, aurinko ja ilmansaasteet ovat esimerkkejä katon kuntoa koettelevista asioista

Katon kunto on jatkuvalla koetuksella pohjoisissa olosuhteissamme, sillä kesällä sitä korventaa aurinko, syksyllä sitä riepottelevat kovat tuulet ja talvella kattorakenteita painaa tuhansien kilojen painoinen lumitaakka. Muita rasituksia, mitkä saavat katon haurastumaan, halkeilemaan tai vuotamaan, ovat ilmansaasteet, kosteus, kasvustot ja muun muassa katon päällä kävely. Meiltä saat parhaat vinkit katon vaurioiden ehkäisemiseen, ja jos vahinko sattuu, korjaamme katon luotettavasti ja ripeästi.

Talvella katto saattaa kärsiä lumen painon lisäksi myös pakkasrapautumisesta ja katon läpi karkaavan lämmön aiheuttamista saumavuodoista ja kondenssivesivahingoista. Jos yläpohjan läpi karkaa runsaasti lämpöä, voivat katon saumat pettää katolla olevan sulan veden aiheuttaman paineen alla. Lämmön karkailusta seuraa usein myös kosteuden tiivistymistä eli kondenssivettä, mikä pystyy tuhoamaan kattorakenteet aivan samaan tapaan kuin kattovuoto. Talviaikaiset ulkolämpötilavaihtelut tarkoittavat sitä, että tiilikatto, mineriittikatto ja savupiippu altistuvat pakkasrapautumiselle. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun rakenteessa oleva kosteus jäätyy ja sulaa yhä uudelleen.

Keväällä pakkaslumi muuttuu suojalumeksi, ja sen paino alkaa rasittaa katon rakenteita – sekä katon varusteiden kiinnityksiä, ynnä mahdollisten läpivientien tiiviyttä. Katto voi jopa painua notkolle, mutta vielä helpommin katto alkaa vuotaa läpivientien kohdalta. Kun lumi valuu alas katolta, voivat esimerkiksi kattotikkaat irrota katosta. Tarvitsitpa notkolle painuneen katon oikaisua, piipunjuurivuodon korjausta tai kattotikkaiden kiinnittämistä takaisin katolle, ota yhteyttä: me tunnemme parhaat tavat lumivaurioiden korjaamiseen niin tiili-, pelti- kuin huopakatosta.

Kesällä varsinkin bitumikatto on vaarassa vaurioitua, sillä kuumasti porottava aurinko kuivattaa ja pehmentää katetta. Katto voi halkeilla ihan vain kuivuuttaan, mutta vaurioita voi olla luvassa myös silloin, jos katolle kävellään kesän kuumimpaan aikaan. Pehmentynyt kattohuopa saattaa antaa periksi askelten alla, ja siitä seuraa korjauskustannuksia – tai kattovuoto. Kesän ja syksyn mittaan Suomessa puhaltava ajoittaiset myrskytuulet, mitkä saattavat irrottaa katosta IV-putkia, kattotiiliä tai esimerkiksi peltilistoja. Huopakattoa tuulet voivat repiä pahastikin, varsinkin, jos tuuli pääsee katteen alle huonokuntoisien saumojen kautta. Pahimmillaan omakotitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen päälle kaatuu kovalla tuulella puu, mikä voi vaurioittaa kattoa aina kattotuolia ja muita kattorakenteita myöten. Syksyllä puut alkavat pudottaa lehtiään, ja jos roskia ei poisteta katolta ja sadevesijärjestelmästä, voi luvassa olla erilaisia ongelmia kosteuden, ruosteen ja sammaleiden kanssa.

Lumivauriota voi ehkäistä monella tavalla

Kattolumen ennenaikainen sulaminen voi aiheuttaa saumavuotoja. Saumavuotoja voidaan ehkäistä tekemällä yläpohjasta tiiviimpi uusilla eristeillä, mitkä estävät lämpöä karkaamasta sisätiloista. Samalla tippuvat myös asumiskustannukset, ja kondenssivettäkin syntyy aiempaa vähemmän. Lumen painon ja sen liikkeiden aiheuttamia vaurioita – kuten kattotikkaiden irtoamista katosta – voidaan vähentää pudottamalla katolta ajoissa lunta. Samalla parannetaan pihamaalla liikkumisen turvallisuutta. Kattotikkaat ja muut katon varusteet pysyvät paremmin katossa, kun niiden kiinnitykset tarkastetaan joka vuosi kaksi kertaa. Kattotarkastuksen yhteydessä on hyvä käydä läpi myös saumojen, jiirien ja kattoläpivientien kunto siltä varalta, että niitä pitäisi tiivistää. Tarkastuksen kulkuun kuuluu myös kattorakenteiden kuivuudesta huolehtivan aluskatteen kunnon tarkastus, jos tilaat kyseisen tarkastuksen meiltä (tai saat sen kaupan päälle muiden katonkorjausten tai kattohuoltojen yhteydessä).

Pakkasrapautuminen kuriin näillä keinoilla

Pakkasrapautumista voi estää pinnoittamalla vanhan mineriitti- tai tiilikaton uudestaan, sillä se tasoittaa katon pinnan, ja estää sitä enää imemästä vettä huokosiinsa. Savuhormikin voidaan pinnoittaa, jos se on alkanut rapautua ja muuttua vaaralliseksi käyttää. Rapautumista estät parhaiten teettämällä meillä piipun pellityksen peltisepän työnä, ja asennuttamalla piipun päälle piipunhatun. Nämä varotoimenpiteet pitävät kosteuden poissa hormista.

Kondenssivesivahinkoja ehkäistään aluskatteella ja ilmanvaihdolla

Yläpohjan eristeiden avulla lämmin ilma pysyy siellä missä sen kuuluukin, eli asunnon sisätiloissa. Jos lämmintä ja kosteaa ilmaa karkaisi välikatolle, voisi se varsinkin keväisin tiivistyä kosteudeksi ja kastella katon rakenteet. Se vesihöyry, mikä välikatolle väistämättä nousee, poistuu katolta tuuletusaukkojen kautta. Jos katon aluskate on diffuusioavoin eli hengittävä, kuivattaa se yläpohjaa erityisen tehokkaasti, ja poistaa sieltä kosteutta.

Mikäli aluskate on rikki tai katon ilmanvaihto ei toimi pelkkien tuuletusaukkojen kautta, teemme tarvittavat korjaukset. Uusimme aluskatteen, korotamme kattoa tai asennamme katolla alipainetuulettimen, mikä saa ilman liikkumaan.

Auringon ja sammaleidenkin aiheuttamien vaurioiden ehkäisyyn löytyy ratkaisu

Tiili-, pelti- tai huopakattoa koettelevat myös aurinko, sateet, erilaiset kasvustot ja myrskytuulet. Auringolta, kosteudelta ja kasvustoilta kattoa suojaa pinnoite, minkä kulumista voidaan hidastaa pitämällä katto aina mahdollisimman puhtaana. Tarvittaessa pinnoite voidaan uusia, ja näin parantaa katon rasituksensietokykyä. Sammalet saa pois erityisillä sammaleenpoistoaineilla, mitkä eivät vahingoita edes herkkänahkaista bitumikattoa. Myrskyä ei voi pysäyttää, mutta jos kattopellit ja kattotuotteet ovat kunnolla kiinni katossa, eivätkä huopakaton saumat repsota, syntyy myrskyvaurioita epätodennäköisemmin. Katon puolivuosittainen tarkastus on – jälleen kerran – avainasemassa tällaisten vaurioiden ehkäisemisessä.

Aluskatteen korjaus ja tavat estää aluskatteen vaurioituminen

Aluskate estää tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattorakenteita kastumasta, jos katto vuotaa tai välikatolle nousee sisätiloista vesihöyryä. Aluskatetta voidaan joutua korjaamaan, sillä pitkäaikainen kosteus tai esimerkiksi linnun nokka saattaa rikkoa aluskatteen. Tyypillistä on joutua korjaamaan aluskatetta katon läpivientien kohdalta, esimerkiksi kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta. Aluskatteen korjaus on myös yleistä jiirien, eli sisätaitteiden kohdalta. Aluskatetta saatetaan joutua tiivistämään myös ilmanvaihto- tai viemärintuuletusputken tai katon savupiipun kohdalta. Aluskatteen korjaus toteutetaan kokeneiden kattotaitajiemme toimesta aina laadukkaasti ja varmasti vesitiiviisti. Tutkimme aina parhaan menetelmän aluskatteen korjaamiseen, oli se sitten paikallinen paikkaus läpiviennin kohdalta tai sitten osittainen aluskatteen uusiminen.

Koska aluskatteen täydellinen uusiminen edellyttää koko vesikaton purkamista pois tieltä, on korjaus lähes aina kustannustehokkaampaa. Vesikate kannattaa kokonaisuudessaan uusia vasta kun itse vesikate on uusimiskunnossa.

Tilaa aluskatteen asentaminen, osittainen uusiminen ja korjaaminen meiltä, niin aluskatteesi on asennettu parhaalla mahdollisella tavalla, ja sillä on kaikki mahdollisuudet kestää saman verran kuin ulkokattokin. Aina teettäessäsi meillä muita kattokorjauksia tai kattotöitä, käymme tarkastamassa aluskatteen kunnon osataksemme tarvitessa suositella sen tiivistämistä tai esimerkiksi roskien poistoa aluskatteelta.

Katon korjauksia luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
  • Akaa
  • Alahärmä
  • Alajärvi
  • Alastaro
  • Alavieska
  • Alavus
  • Angelniemi
  • Anjalankoski
  • Anttola
  • Artjärvi
  • Asikkala
  • Askainen
  • Askola
  • Aura
 • B
  • Bromarv
 • D
  • Degerby
 • E
  • Eckerö
  • Elimäki
  • Eno
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halikko
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hauho
  • Haukipudas
  • Haukivuori
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Himanka
  • Hinnerjoki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkoski
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Jaala
  • Jalasjärvi
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Joutseno
  • Juankoski
  • Jurva
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Jämsänkoski
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kalanti
  • Kangasala
  • Kangaslampi
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karhula
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karttula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Kerimäki
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Kestilä
  • Kesälahti
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kiihtelysvaara
  • Kiikala
  • Kiikka
  • Kiikoinen
  • Kiiminki
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kisko
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiukainen
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kodisjoki
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konginkangas
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Kontiomäki
  • Korpilahti
  • Korsnäs
  • Kortesjärvi
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmalahti
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuorevesi
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kuru
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kuusankoski
  • Kuusjoki
  • Kylmäkoski
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kälviä
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
  • Köyliö
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lammi
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Lapväärtti
  • Laukaa
  • Lavia
  • Lehtimäki
  • Leivonmäki
  • Lemi
  • Lemu
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Lohtaja
  • Loimaa
  • Lokalahti
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luopioinen
  • Luoto
  • Luumäki
  • Luvia
  • Längelmäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Maaninka
  • Maksamaa
  • Marttila
  • Masku
  • Mellilä
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Merimasku
  • Miehikkälä
  • Mietoinen
  • Mikkeli
  • Mouhijärvi
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Muurla
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nastola
  • Nilsiä
  • Nivala
  • Nokia
  • Noormarkku
  • Nousiainen
  • Nuijamaa
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Nurmo
  • Närpiö
 • O
  •  
  • Oravainen
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pattijoki
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertteli
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Piikkiö
  • Piippola
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohja
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Pulkkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhämaa
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Pyhäselkä
  • Pylkönmäki
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Rantsila
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Renko
  • Riihimäki
  • Riistavesi
  • Ristiina
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rymättylä
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Sahalahti
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sammatti
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savonranta
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Simpele
  • Sipoo
  • Sippola
  • Siuntio
  • Snappertuna
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somerniemi
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Sumiainen
  • Suolahti
  • Suomenniemi
  • Suomusjärvi
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
  • Säynätsalo
  • Sääksmäki
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tarvasjoki
  • Teerijärvi
  • Teisko
  • Temmes
  • Tenhola
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toijala
  • Toivakka
  • Tornio
  • Tottijärvi
  • Turku
  • Tuulos
  • Tuupovaara
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
  • Tyrväntö
  • Tyrvää
  • Töysä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uukuniemi
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Vahto
  • Valkeakoski
  • Valkeala
  • Valtimo
  • Vammala
  • Vampula
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varpaisjärvi
  • Varsinais-Suomi
  • Vehkalahti
  • Vehmaa
  • Vehmersalmi
  • Velkua
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihanti
  • Vihti
  • Viiala
  • Viitasaari
  • Viljakkala
  • Vilppula
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Virtasalmi
  • Vuokatti
  • Vähäkyrö
  • Vöyri
 • Y
  • Ylihärmä
  • Ylikiiminki
  • Ylistaro
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylämaa
  • Yläne
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Äetsä
  • Ähtäri
  • Äänekoski