Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Huopakattoremontti lähtee liikkeelle yhteydenotostasi

Huopakatosta saa sopivan katon käytännössä mihin tahansa rakennukseen katon koosta, kaltevuudesta tai rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Huopakatto suojaa niin tuotantolaitosta, kerrostaloa kuin kesämökkiäkin jopa 40 vuotta, ja sen tiiviisiin saumoihin voit luottaa kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa keleissä. Meidän asentamamme bitumikatto on tiivis piipunjuurta myöten, ja edullisten kattohuoltojemme ansiosta katto pysyy siistinä ja tyylikkäänä vuosikymmenestä toiseen. Bitumikatto vaimentaa ympäristön melua, eikä sen alla tule kuuma helleaallonkaan aikana, joten kannattaa harkita tällaista hyvällä hinta-laatusuhteella varustettua kattoa minkä tahansa rakennuksen uudeksi katoksi.

Huopakaton asentaminen tai uusiminen alkaa yhteydenotolla meihin. Yhteydenottosi jälkeen otamme kopin koko urakasta, ja saatamme sen kunnialla aina maaliin asti. Avaimet käteen -periaatteella toteutettu kattoremontti kattaa töiden suunnittelun, töiden toteuttamisen (eli vanhan katon purkamisen sekä uuden katon asentamisen ja varustelemisen), loppusiivouksen ja jätehuollon. Jos kyseessä on suhteellisen pieni katto, minkä alla ei ole kosteuden tai ylirasituksen aiheuttamia vaurioita, on katto uusittu jo parissa päivässä. Uusimme ammattitaidolla niin tiivissaumakatot, kolmiorimakatot kuin huopalaattakatotkin, ja tarjoamme kaikki niiden huollot sekä korjaukset. Jokainen kattohuolto tai katonkorjaus saa kylkiäisikseen katon yleiskuntotarkastuksen, minkä ansiosta asiakas voi olla huolettomin mielin seuraavallakin sateella. Jos huomaamme katteessa joitain puutteita tai muutoksia, ilmoitamme siitä asiakkaalle ja teemme tarjouksen ongelmien korjaamisesta. Kattoa, yläpohjaa ja kattotarvikkeita tarkastaessamme kiinnitämme huomiota myös mahdollisiin huoltotarpeisiin tarjotaksemme niitä asiakkaalle.

Kotitalousvähennys laskee kotitalouksien tilaamien lumenpudotusten, kattoremonttien ja muiden kattotöiden hintaa, joten sitä kannattaa aina hakea. Varsinkin isommat kattotyöt – kuten juuri bitumikaton purku ja vaihto – saattavat kaivata rahoitusta, mutta kauttamme haettavissa oleva remonttilaina on ratkaisu tähänkin pulmaan. Kuten huomaat, kanssamme asiointi on tehty hyvin helpoksi, joten ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous huopakaton uusimisesta tai jostain muusta kattotyöstä!

Huopakattoremontti

Bitumikaton uusiminen onnistuu niin kesällä kuin talvellakin

Aurinko, sateet, sammalet ja ilmansaasteet saavat bitumikaton ikääntymään. Lopulta katto kuivuu ja lakkaa joustamasta, minkä seurauksena huopakatto alkaa halkeilla ja vuotaa. Ensimmäiset 40 vuotta hyvin huollettu huopakatto kestää hyvin erilaisia rasituksia, mutta sen jälkeen sen rasituksensietokyky heikkenee siinä määrin, että katto on paras uusia. Aina katto ei ehdi saavuttaa edes 40 vuoden ikää, mutta kyse on silloin useimmiten katon huoltojen laiminlyönnistä. Kun mietitään sitä, onko rivitalon tai vaikkapa rintamamiestalon bitumikatto aika uusia, on katse luotava kattoon, ja arvioitava, missä kunnossa kate on. Jos katteessa on reikiä, halkeamia ja kupruja, kattoremontti alkaa olla ajankohtainen, vaikka katolla ei vielä olisikaan ikää kovin monen vuosikymmenen edestä. Taloudellisestikin ajateltuna vanha katto on paras uusia ennen, kuin katto vuotaa, sillä kattovuodon aiheuttamien kosteusvaurioiden kunnostaminen kasvattaa kattoremontin kokonaiskustannuksia.

Me pystymme tarttumaan nopeasti kaikkiin työtilauksiin, joten kattoremonttia ei tarvitse kauaa odotella. Kattoa voidaan alkaa uusia vaikka saman tien – siitä huolimatta, että sattuisi olemaan talvi. Talvinen kattoremontti aloitetaan lumenpudotuksella ja jäänsulatuksella. Jos kattoremontin yhteydessä on tarkoitus purkaa lämpöeristeitä, teemme sen osissa, jotta sisälämpötila ei laskisi asunnossa. Vesikaton puuttuminen ei vaikuta siihen, kuinka lämmintä asunnossa on. Katon vaihto jätetään edelleen usein kesään, mutta levitämme aktiivisesti tietoa siitä, että katto voidaan uusia myös talvella. Lähitulevaisuudessa yhä useampi katto uusittaneen talvella.

Katon vaihto on monesta työvaiheesta koostuva urakka

Kattoremontti on monivaiheinen kokonaisuus, ja jokaisessa työvaiheessa tarvitaan suunnitelmallisuutta, asiantuntemusta ja huolellisuutta. Meidän ammattilaisillemme tämä on itsestäänselvyys: me emme suhtaudu mihinkään urakkaan löysin rantein, vaan panostamme kaikkiin työvaiheisiin asiaankuuluvalla tavalla. Kattoremontin ensimmäinen työvaihe – heti yhteydenottosi ja tarjouspyyntösi jälkeen – on kattoremontin suunnittelu. Tulemme sitä varten käymään paikan päällä. Mittailemme katon kaltevuuden ja pinta-alan sekä otamme huomioon yksityiskohtien määrän ja katon rakenteiden kunnon. Muun muassa näiden yksityiskohtien perusteella laskemme kattoremontin hinnan, sillä nuo seikat vaikuttavat siihen, kauanko vanhan katon purkuun ja uuden katon asentamiseen kuluu aikaa. Katon erityispiirteiden perusteella suunnittelemastamme kattoremontista on luvassa kirjallinen tarjous, mistä selviää myös kotitalousvähennykseen oikeuttava osuus (eli töiden osuus). Kun olemme solmineet sopimuksen kattosi vaihdosta, alamme tilata materiaaleja – koska ostamme suuria määriä kerralla, saamme laadukkaita materiaaleja merkille pantavan edullisesti – ja tuoda rakennustelineitä tontillesi. Kun kaikki on valmista kattosaneerausta varten, alkaa kattotarvikkeiden, vesikatteen ja aluskatteen purkaminen.

Ne kattotuotteet (esimerkiksi kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet, vesikourut ja kattoluukut), mitkä ovat vielä hyvässä kunnossa, jätetään odottamaan uudelleenkäyttöä ja takaisin katolle asentamista. Kaikki ruosteiset tai muutoin huonokuntoiset kattovarusteet toimitetaan jäteasemalle yhdessä vanhan vesikate- ja aluskatemateriaalin kanssa. Terästuotteiden materiaali on lähes sataprosenttisesti kierrätettävissä, ja vanhat kattohuovat päätyvät asfaltin raaka-aineiksi. Seuraavaksi kattosaneeraus etenee kattorakenteiden kunnostusvaiheeseen. Kattorakenteita ei tietenkään tarvitse korjata tai uusia, ellei niissä ole kosteuden tai liian painavan lumitaakan jättämiä vaurioita. Tarvittaessa parantelemme katon tuuletusratkaisuja ja lisäämme eristeiden määrää. Kun kaikki on yläpohjan osalta kunnossa, alkaa aluskermin asentaminen. Aluskermi pitää vettä, joten mahdollinen kattovuoto ei pääse kastelemaan eristeitä tai katon puuosia. Ongelmakohta on kuitenkin pian korjattava, sillä aluskermikään ei loputtomiin seisovaa vettä pidättele. Jos pintakermi ja aluskermi ovat muuten hyvässä kunnossa, voidaan ongelmakohta korjata vaihtamalla kermikerrokset vain niiltä osin.

Aluskermi vaihdetaan yhtä aikaa pintakermin kanssa. Pintakermi asennetaan esimerkiksi kuumaliiman tai hitsausvälineiden avulla, ja kaikki läpiviennit toteutetaan viimeisen päälle asianmukaisesti, jotta ne eivät alkaisi vuotaa. Meidän tekemämme kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun läpiviennit ovat vesi- ja lämpötiiviitä, ja ne tiivistetään sekä pellitetään mestarillisesti. Läpivientien asentaminen on osa katon varustelua, tuota huopakattoremontin yhtä viimeisimmistä työvaiheista. Katon varusteluun sisältyy myös kattoturvatuotteiden kuten lumiesteiden asennus, sekä sadevesijärjestelmän asennus. Tasakatolta kattovedet kulkevat pois kattokaivojen kautta, kun taas harjakattojen ja muiden satulakattojen reunoille asennetaan vesikourut ja alastuloputket. Kattokaivot ja vesikourut uusitaan yleensä yhtä aikaa bitumikatteen kanssa, sillä niiden käyttöiät ovat suurin piirtein yhtä pitkiä: kattokaivot toimivat noin 30 vuotta, vesikourut puolestaan noin 40 vuotta. Viimeisen päälle oikeaoppisesti ja huolellisesti asennettu kattokokonaisuus tarkastetaan lopuksi vielä kertaalleen, ja samaan syssyyn siivoamme kaikki roskat viedäksemme ne mennessämme. Nopeimmillaan koko urakka on ohi parissa päivässä, joten me emme todellakaan lorvi työmaalla, vaan tartumme töihin motivoituneesti ja oikealla asenteella.

Tasakatto – turhan retro?

Jos tasakatto on alkanut tuntua turhan retrolta tai sen satulakattoa useimmin toistuvat huoltotarpeet risovat, voimme muuttaa tasakaton harjakatoksi, tai miksei vaikka auma- tai pulpettikatoksi. Satulakatoilla esiintyy vähemmän ongelmia veden poistumisen kanssa, sillä vesi pääsee valumaan pois katolta. Samalla tavalla osa lumesta valuu itsekseen pois kaltevalta katolta, mutta tasakatolta sitä saatetaan joutua poistamaan lihasvoimin. Satulakatto teettää siis omistajalleen vähemmän työtä kuin tasakatto. Sekin kannattaa ottaa huomioon, että satulakaton alle pääsee tarkastusluukun tai kattoluukun kautta. Katon alla pitäisikin käydä puolen vuoden välein, jotta mahdollisen huopakattovuodon aiheuttamat kosteusvauriot tulisivat ajoissa havaittua, ja jotta kate voitaisiin tarvittaessa tiivistää. Tasakaton alle ei pääse kuin vain purkamalla kattoa, joten sen alle päässyt kosteus saattaa ehtiä aiheuttaa merkittäviä laho- ja homevaurioita, ennen kuin se tulee havaituksi.

Kattomuodon muokkaaminen sujuu meiltä yhtä hyvin kuin tavallinenkin kattoremontti. Lisäksi voimme tarvittaessa korottaa kattoa niin, että sen tuulettuminen varmistetaan (myös mahdollisten uusien eristeiden lisäyksen jälkeen) tai niin, että ullakko tai vintti voidaan ottaa asuinkäyttöön. Jos kattoa on tarkoitus korottaa ja asuntoon rakentaa lisää asuinpinta-alaa, tulee sinun olla hyvissä ajoin yhteydessä paikkakuntasi rakennusvalvontaan, sillä tarvitset rakennuslupaa. Kattomuodon muuttaminen, ilman että asuintilan määrää kasvatetaan, puolestaan edellyttää toimenpidelupaa, mikä on ikään kuin rakennusluvan pikkuserkku.

Kattoremonttia voidaan täydentää erilaisilla lisätöillä

Bitumikattoremontti on hyvä hetki teettää kaikki muutkin kattotyöt, joista on hyötyä katon toiminnan ja turvallisuuden parantamisessa. Savupiippu on helppo pellittää tässä samassa yhteydessä, vaatiihan se aina vesikatteen osittaista purkamista. Kattoa voidaan varustella lisää asentamalla kattoluukku tai aurinkopaneelit, sadevesijärjestelmää voidaan täydentää sulanapitokaapeleilla, ja tietenkin voimme toteuttaa myös katon lisälämmöneristyksen. Omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon eristys säästää energiaa, joten asumisesta tulee kertaheitolla ympäristö- ja ilmastoystävällisempää. Tiiviimmästä rakennuksesta karkaa vähemmän lämpöä, joten lämmityskulut laskevat – joskus jopa niin paljon, että uudet eristeet maksavat itsensä pois jo muutamana ensimmäisenä talvena. Asumisviihtyvyyskin kohenee, sillä enää asunnossa ei vedä ja ole kylmä. Katon lisäeristyksen tarve selviää paitsi lämmityslaskujen perusteella, myös katon tilannetta talvella seurailemalla. Jos räystäiltä roikkuu jääpuikkoja ja katolla on joka talvi lumettomia laikkuja, kertovat ne lämpöhukasta. Lämpöhukka aiheuttaa myös saumavuotoja, sillä lumen alle sulava lumi saattaa päästä läpi katon saumoista. Jos osa sulaneesta lumesta jäätyy katon reunoille, voivat uudet sulamisvedet estyä pääsemästä vesikouruihin ja sitä kautta pois katolta – tällöinkin katon saumat ovat vaarassa pettää.

Teemme katon eristyksen sopivilla eristemateriaaleilla sekä asianmukaisella asennustavalla, ottaen huomioon se, että yläpohjaan päätyvä kosteus pääsee jatkossakin poistumaan. Lisälämmöneristys onnistuu useimmiten vanhojen eristeiden päälle tehden. Vanhat eristeet on purettava ja hävitettävä, jos niissä on kosteutta. Märkyys saa eristeet homehtumaan, eikä sitä riskiä voi ottaa.

Bitumikaton edullisen asennushinnan voi maksaa vähän kerrallaan

Avaimet käteen -pakettina tehtävä bitumikaton vaihto tarkoittaa sitä, että kaikki suunnittelutyöstä aina loppusiivoukseen ja jätteiden poiskuljettamiseen asti sisältyy antamaamme tarjoukseen. Loppulasku ei yllätä, tietäähän asiakas urakan hinnan jo ennen, kuin edes rakennustelineitä on pystytetty. Hintamme ovat varsinkin kilpailukykyisiä ja edullisia, sillä kohderyhmäämme ovat aivan tavalliset kotitaloudet, kaikenkokoiset taloyhtiöt ja myös pienimmät yritykset. Tarjoukseen sisältyy aina myös pitkä takuu. Pitkän linjan kattoammattilaisten asentamalle katolle on helppo antaa laatutakuu, sillä luotamme heidän ammattitaitoonsa ja kokemukseensa. Myös materiaalit saavat oman takuunsa, kun työn teettää ammattilaisella. Laatutuotteen tunnistaa muun muassa siitä, että sillä on pitkä takuu. Otamme laatu- ja takuuasiat huomioon valitessamme myös kattotarvikkeita uudelle bitumikatollesi. Pisimmillään sadevesijärjestelmän puhkiruostumattomuustakuu kestää 60 vuotta (kyseessä on tuolloin kestävä alumiininen sadevesijärjestelmä).

Huopakaton uusimisesta tekee erityisen edullista se, että omakotitalon tai kesämökin omistaja voi vähentää töiden osuuden verotuksessaan. Töiden osuus näyttelee melko merkittävää osaa kattoremontin hinnassa, joten luvassa voi olla muutaman tuhannen euron suuruiset verovähennykset, mitkä tehdään asiakkaan ansio- tai pääomatuloista. Ennen kotitalousvähennyksen hakemista katon vaihto on kuitenkin maksettava, mutta sinun ei tarvitse lyödä tasarahaa tiskiin, tai edes alkaa tuskitella sopivan remontinlainan etsimisen kanssa. Me olemme etsineet valmiiksi sopivan kattoremontin rahoituksen, mitä tarjoaa luotettava yhteistyökumppanimme. Pääset hakemaan tätä joustavaa rahoitusta suoraan kotisivuiltamme, ja yhteistyökumppanimme toimittaa päätöksen rahoituksen saamisesta hyvin nopeassa ajassa. Näin ollen kiireellisestikin tarvittu kattoremontti voidaan aloittaa pikaisesti, ja rakennus saadaan suojaan säiltä ja kosteudelta.

Uusi katto pysyy hyvässä kunnossa puolen vuoden välein tarkastettuna

Uusi katto pysyy tasaisen hyvässä kunnossa jopa yli 40 vuotta, jos se tarkastetaan puolen vuoden välein. Näin kaikki huonokuntoiset saumat tai läpiviennit saadaan tiivistettyä ennen, kuin katon alle alkaa päästä kosteutta. Samalla tarkastetaan kaikkien katon varusteiden kiinnitysten kunto. Mitä paremmin lapetikkaat ja muut katon varusteet ovat kiinni katossa, sitä epätodennäköisemmin ne irtoavat ja putoavat katolta kovalla tuulella tai lumimassojen liukuessa lapetta pitkin. Tarkan kattotarkastuksen saat kokeneilta huopakattoammattilaisiltamme, sillä he osaavat ottaa huomioon sellaisetkin asiat, joita ei ehkä osaisi itse tulla ajatelleeksi. He huomaavat myös kohdat, mitkä eivät vielä vaikuta bitumikaton kuntoon, mutta mitkä tulevat jonkin ajan kuluttua haastamaan katon kuntoa ja sen tiiviyttä. Mikään tärkeä asia ei jää tarkastamatta, kun katolle nousevat meidän asiantuntijamme!

Koska talvi on kova koettelemus mille tahansa katolle – talven lumet ja pakkaset aiheuttavat katolle monenlaisia uhkia – kannattaa katto tarkastaa heti, kun lumi on sulanut pois sen pinnalta. Mitä nopeammin mahdolliset jiirivuodot tai muut ongelmat saadaan korjattua, sen parempi. Toisen kerran kattorakenteiden, kattotarvikkeiden ja itse katteen kunto kannattaa tarkastaa loppuvuodesta, jotta katto voidaan tarvittaessa paikata ja tiivistää, ennen kuin uudet lumet satavat sen päälle.

Kattotarkastuksen lopuksi saat kuulla asiantuntijan arvion tasakaton tai esimerkiksi taitekaton kunnosta, ja sinulle tarjotaan mahdollisesti tarvittavia huopakattokorjauksia tai huopakattohuoltoja. Katon tarkastuksen voit tilata erillistyönä, mutta jos teetät samalla minkä tahansa muun kattotyön, ei kattotarkastus maksa mitään. Paras vinkkimme kaikille bitumikaton omistajille onkin teettää meillä katon keväthuolto sekä syyshuolto, sillä näin katto tulee tarkastettua oikeaan aikaan joka vuosi (ja vieläpä ilman eri veloitusta).

Näin varmistat bitumikaton hyväkuntoisuuden

Kattotarkastusten perusteella olet aina kartalla siitä, miten omakotitalonne, kerrostalonne tai esimerkiksi vapaa-ajan asuntonne bitumikattoa pitää paikata tai huoltaa. Kattotarkastukset ovat siis tärkein keino varmistaa bitumikaton hyväkuntoisuus. Lisäksi talon katto pitää puhdistaa kahdesti vuodessa, sillä muuten puiden lehdet, neulaset ja muut roskat jäävät maatumaan katolle. Roskien takia katteen pinta pysyy märkänä pitkiä aikoja putkeen, ja se jos mikä on omiaan haurastuttamaan katon kuntoa. Kostealle katolle ilmaantuu ennen pitkää myös sammaleita, mitkä ikäännyttävät ja haurastuttavat katetta oikein olan takaa.

Jokaisen rakennuksen katto kannattaa puhdistaa kahdesti vuodessa, ja yleensä se tehdään harjaamalla, mutta herkkä huopakate ei oikein kestä harjaamista. Roskat kannattaa poistaa ilmapuhaltamalla, mikä on huomattavasti kattoystävällisempää. Sadevesijärjestelmään eli kattokaivoihin tai vesikouruihin kerääntyneet roskat poistetaan samalla, jotta sadevesijärjestelmä ei menisi tukkoon. Varsinkin kattokaivojen tukkiutuminen on huono juttu katon kunnon kannalta, sillä tällaisessa tilanteessa vesi ei pääse pois katolta, ja katto saattaa alkaa vuotaa saumoista.

Jos katolla on sammaleita, on ne poistettava kattoa vaurioittamasta, ja tätä tarkoitusta varten on olemassa sammaleenpoistoaineita. Kemiallisesti tehty sammaleidenpoisto on turvallinen. Puolivälissä bitumikaton elinkaarta sinun kannattaa teettää sen uudelleenpinnoitus, mikä saa katon kestämään erilaisia kemiallisia ja mekaanisia rasituksia loppuun asti. Uusi pinnoite palauttaa huovan elastisuuden, mikä on tämän suositun katemateriaalin erinomaisen rasituksensietokyvyn salaisuus.

Vielä yksi huopakaton huolto on lumenpudotus. Lumen paino voi saada katon vuotamaan jiiristä, tai painaa katon notkolle. Muita vahinkoja voi syntyä lumen pudotessa vapaasti katolta. Ole kaukaa viisas, ja teetä lumenpudotus huopakatolta ajoissa! Palveluvalikoimaamme kuuluu myös jäänsulatus niin katolta kuin sadevesijärjestelmästäkin.

Huopakatto- ja palahuopakattoremontit luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
  • Akaa
  • Alahärmä
  • Alajärvi
  • Alastaro
  • Alavieska
  • Alavus
  • Angelniemi
  • Anjalankoski
  • Anttola
  • Artjärvi
  • Asikkala
  • Askainen
  • Askola
  • Aura
 • B
  • Bromarv
 • D
  • Degerby
 • E
  • Eckerö
  • Elimäki
  • Eno
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halikko
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hauho
  • Haukipudas
  • Haukivuori
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Himanka
  • Hinnerjoki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkoski
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Jaala
  • Jalasjärvi
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Joutseno
  • Juankoski
  • Jurva
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Jämsänkoski
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kalanti
  • Kangasala
  • Kangaslampi
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karhula
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karttula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Kerimäki
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Kestilä
  • Kesälahti
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kiihtelysvaara
  • Kiikala
  • Kiikka
  • Kiikoinen
  • Kiiminki
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kisko
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiukainen
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kodisjoki
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konginkangas
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Kontiomäki
  • Korpilahti
  • Korsnäs
  • Kortesjärvi
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmalahti
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuorevesi
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kuru
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kuusankoski
  • Kuusjoki
  • Kylmäkoski
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kälviä
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
  • Köyliö
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lammi
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Lapväärtti
  • Laukaa
  • Lavia
  • Lehtimäki
  • Leivonmäki
  • Lemi
  • Lemu
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Lohtaja
  • Loimaa
  • Lokalahti
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luopioinen
  • Luoto
  • Luumäki
  • Luvia
  • Längelmäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Maaninka
  • Maksamaa
  • Marttila
  • Masku
  • Mellilä
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Merimasku
  • Miehikkälä
  • Mietoinen
  • Mikkeli
  • Mouhijärvi
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Muurla
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nastola
  • Nilsiä
  • Nivala
  • Nokia
  • Noormarkku
  • Nousiainen
  • Nuijamaa
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Nurmo
  • Närpiö
 • O
  •  
  • Oravainen
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pattijoki
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertteli
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Piikkiö
  • Piippola
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohja
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Pulkkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhämaa
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Pyhäselkä
  • Pylkönmäki
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Rantsila
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Renko
  • Riihimäki
  • Riistavesi
  • Ristiina
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rymättylä
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Sahalahti
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sammatti
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savonranta
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Simpele
  • Sipoo
  • Sippola
  • Siuntio
  • Snappertuna
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somerniemi
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Sumiainen
  • Suolahti
  • Suomenniemi
  • Suomusjärvi
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
  • Säynätsalo
  • Sääksmäki
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tarvasjoki
  • Teerijärvi
  • Teisko
  • Temmes
  • Tenhola
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toijala
  • Toivakka
  • Tornio
  • Tottijärvi
  • Turku
  • Tuulos
  • Tuupovaara
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
  • Tyrväntö
  • Tyrvää
  • Töysä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uukuniemi
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Vahto
  • Valkeakoski
  • Valkeala
  • Valtimo
  • Vammala
  • Vampula
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varpaisjärvi
  • Varsinais-Suomi
  • Vehkalahti
  • Vehmaa
  • Vehmersalmi
  • Velkua
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihanti
  • Vihti
  • Viiala
  • Viitasaari
  • Viljakkala
  • Vilppula
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Virtasalmi
  • Vuokatti
  • Vähäkyrö
  • Vöyri
 • Y
  • Ylihärmä
  • Ylikiiminki
  • Ylistaro
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylämaa
  • Yläne
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Äetsä
  • Ähtäri
  • Äänekoski