Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Palahuopakaton ja sen yksityiskohtien korjaukset meiltä

Älä jää tuskittelemaan katosta törröttäviä huopakattonauloja, vuotavia kattosaumoja tai esimerkiksi tuulen alas repimiä rännejä, sillä ammattitaitoinen kattokorjauspalvelu on vain yhden puhelinsoiton päässä! Palvelemme koko Suomessa tarjoten parasta asiantuntemusta kaikissa kattoasioissa, ja palvelumme ovat erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltuja. Kunnostamme virtuoosimaisesti niin rintamamiestalojen, mummonmökkien, piharakennusten kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen palahuopakatot, ja meiltä sujuu myös kattotarvikkeiden korjaaminen. Meiltä on lupa odottaa paljon, ja silti saa vielä enemmän. Asiakkaan paras on meille ykkösasia, ja se näkyy muun muassa siinä, että tarjoamme asiakkaalle maksuttoman kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa meiltä vaikka läpiviennin tiivistys, rännien paikkaus tai piipunpellityksen korjaus, niin saat kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Kuntotarkastus sisältää myös katon varusteiden tarkastuksen, jotta osaisimme tarvittaessa tarjota rännien huoltomaalausta tai vaikka kattoluukun vaihtoa. Katon kuntoa tarkastaessamme käymme myös katon alla, jotta katon puurakenteiden ja lämmöneristeiden kunto tulisi tarkastettua aivan lähietäisyydeltä. Alakautta pääsemme arvioimaan mm. sen, onko vettä päässyt katon kautta puurakenteisiin tai että onko kondenssivesi aiheuttanut ongelmia. Kattokorjauksen yhteydessä tarjottu kattotarkastus voi johtaa myös erinäisten kattohuoltojen suosittelemiseen. Palahuopakaton kuntoa ja kulutuksenkestävyyttä ylläpidetään samankaltaisilla huolloilla kuin tavallisenkin huopakaton kuntoa, eli katto pitää usein puhdistaa, ja silloin tällöin käsitellä sammalenpoistoaineella. Pinnoitekin kannattaa uusia ennen kuin se on liian kulunut, sillä se auttaa kattoa vastustamaan paremmin erilaisia rasituksia.

Jos palahuopakattoasi pitää korjata, huoltaa tai uusia, tai haluat tarkistuttaa sen kunnon, ota yhteyttä! Palvelemme sinua nopeasti ja asiantuntevasti riippumatta siitä, missä päin Suomea asut (tai mökkeilet). Tulemme yleensä paikan päälle voidaksemme antaa katon korjaamisesta kiinteän urakkahinnan, ja aloittaaksemme katon korjaamisen suunnittelun saman tien. Voimme samalla jutella lisää kauttamme saatavilla olevasta rahoituksesta, millä voi maksaa niin isot kuin pienimmätkin kattokorjaukset. Katon korjaamisesta saa kotitalousvähennystä, jos saneerauskohde on kesämökki tai omakotitalo, mutta palvelemme myös yritysasiakkaita ja eri kokoisia taloyhtiöitä näiden tarvitsemissa kattotöissä.

Palahuopakaton korjaus
Palahuopakaton lahovauriotkin hoituvat ammattilaisiltamme.

Palahuopakattoa kunnostaessa ei auta hosua

Palahuopakaton korjaus on tilattava heti, kun katossa huomataan jokin uusi vaurio, mutta kattoa paikatessa ja kunnostaessa ei auta hosua. Liika hosuminen saattaa johtaa huolimattomuusvirheisiin, joten etenemme harkitusti ja rauhallisesti – mutta emme kuitenkaan kupeksi ja viivyttele suotta. Meidän ammattitaitoomme on turvallista luottaa myös silloin, kun kyseessä on jokin isompi ja haasteellisempi kattotyö, esimerkiksi kauan jatkuneen kattovuodon korjaus. Ota yhteyttä, ja jätä loppu meidän huoleksemme! Jos palahuopakatto vuotaa, teemme ensimmäiseksi katon sääsuojauksen, jotta kosteuden pääsy kattorakenteisiin loppuu. Seuraavaksi tarkastamme kaikki katon alle jo aiheutuneet vauriot, ja ratkaisemme, miten talon katto on paras korjata. Mitä nuorempi katto ja mitä nopeammin sen korjaus on tilattu, sitä varmemmin katto saadaan kuntoon katon osittaisella korjauksella, eli kattoremonttia ei tarvita. Jos tulemme laskelmissamme siihen tulokseen, että palahuopakatto on paras uusia, ei tarvitse pelästyä. Meidät tunnetaan ripeästä ja ammattitaitoisesta toiminnasta, sekä kilpailukykyisistä hinnoista – tämä tarkoittaa sitä, että katon uusiminenkin tapahtuu nopeasti, taidokkaasti ja kohtuullisin kustannuksin. Ensisijaisesti tarjoamme kuitenkin palahuopakatteen kunnostamista, emme kattoremonttia. Mikäli kyse on vuotavan palahuopakaton korjauksesta, on meidän ehkä kunnostettava myös kattorakenteita sekä vaihdettava märät eristeet, eli pelkän vesikaton ja aluskermin korjaaminen ei riitä. Joka tapauksessa, katon korjaus etenee sujuvasti ja virheettömästi, ja korjauskustannukset pysyvät kurissa.

Katon osittainen korjaus riippuu tilanteesta

Hyvin huolletun palahuopakaton kunto pysyy hyvänä vuosikymmenestä toiseen, ja erilaiset vauriot voidaan kunnostaa tekemällä katon osittainen korjaus eli katon täsmäpaikkaus. Riippuu tilanteesta, miten palahuopakatto kunnostetaan. Omakotitalon, piharakennuksen tai mökin korjaus voi tarkoittaa esimerkiksi irronneen palahuopapaanun liimaamista takaisin paikoilleen, tai vaikkapa kevättalvella vuotamaan ruvenneen jiirin tiivistämistä. Lumen paino rasittaa paitsi jiirien, myös saumojen ja läpivientien kuntoa, joten palahuopakattoa voidaan joutua tiivistämään keväällä. Katon tiivistystarpeet on tärkeää havaita ajoissa, sillä jos katon alle pääsee kosteutta, voivat kattorakenteet vaurioitua, ja pahimmassa tapauksessa on edessä ennenaikainen kattoremontti. Palahuopakaton kevättarkastus kannattaakin tehdä heti keväällä, jotta kaikki huonokuntoiset saumat tai muut ongelmat tulisivat ajoissa huomattua ja korjattua. Katolla saattaa olla myös kattotarvikkeita, joiden kiinnitykset ovat löystyneet. Lumen paino on voinut jo irrottaa osan kattotarvikkeista: esimerkiksi kattotikkaat ovat voineet pudota alas katolta lumen mukana. Lumen paino on myös saattanut painaa katon notkolle – tällaisten vaurioiden ehkäisemiseksi on tärkeää pudottaa lunta bitumipaanukatolta, jos sitä alkaa olla liikaa kattorakenteiden sietokykyyn nähden.

Katon paikkaus voi tarkoittaa myös kattoreikien tiivistämistä, aluskermin korjaamista, myrskyvaurioiden korjaamista tai esimerkiksi rännien saumaamista. Jos katto on jo vuotanut, teemme tarvittavat korjaukset, mitkä voivat pitää sisällään lahovaurioisten kattorakenteiden kunnostamista ja märkien tai jo homeisten eristeiden vaihdon. Myös katon ulkopuuosat on vaihdettava, jos niissä esiintyy lahoa, sillä laho etenee nopeasti. Kattoreikien tiivistäminen saattaa hoitua tiivistemassojen avulla. Aluskermin korjaaminen tarkoittaa käytännössä aina samaa kuin aluskermin vaihtaminen, sillä vain siten aluskermi saadaan tarpeeksi tiiviiksi ja vedenpitäväksi. Reikäisestä ja vuotavasta aluskermistä ei ole sanottavaa hyötyä, sillä sen tarkoitus on estää päällikerroksen läpi mahdollisesti päässeen veden pääsy katon alle. Myrskyvaurioiden korjaus voi tarkoittaa kattoreikien tai katon saumojen tiivistämistä, tai katolta irronneiden IV-putkien ja muiden kattovarusteiden kiinnittämistä takaisin kattoon. Jos tuuli (tai lumi) repii kattotarvikkeita irti katosta, repeytyy myös vesikatto, mikä on yksin tein paikattava kattovuotojen ehkäisemiseksi.

Rännien korjaaminen on niin ikään tärkeä kattotyö, sillä talon rakenteet voivat kastua ja alkaa kärsiä erilaisista kosteusvaurioista, jos katolta valuvat tuhannet vesilitrat eivät ohjaudukaan tarpeeksi kauas. Rännit korjataan saumaamalla, tai paikkaamalla reiät sopivilla massoilla. Joskus on paras uusia jokin komponentti tai koko kouru, tai ehkä koko sadevesijärjestelmä alastuloputkineen päivineen. Sadevesijärjestelmän käyttöaika on noin 40 vuotta, ja sen jälkeen ne alkavat haurastua niin paljon, että ne on paras uusia. Toimitamme vanhojen kourujen ja alastuloputkien tilalle uudet, kulutuksen- ja korroosionkestävät kourut, ja asennamme ne mallikelpoisesti paikoilleen.

Korjausoperaatio asiakkaan tarpeiden perusteella

Palahuopakatto korjataan aina asiakkaan tarpeet ja asiakkaan etu ykkössijalla. Jos asiakas haluaa samalla teettää muita kattotöitä, kuten puhdistuttaa vesikourut tai vaikka teettää katon lisälämmöneristyksen, sopii se meille mainiosti. Saatamme itsekin suositella joitain kattotöitä, joilla omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin katto saadaan entistä parempaan kuntoon. Kattotöitä kannattaa yhdistellä, sillä se tarkoittaa kustannussäästöjä. Emme kuitenkaan tarjoa sellaisia kattokorjauksia tai muita kattotöitä, joita asiakas ei oikeasti tarvitse, sillä eihän ole mitään mieltä korjata ehjää kattoa tai uusia uudenkarheita kattotuotteita.

Kaikki palahuopakaton korjaukset alkavat kohteen tarkastamisella, sillä vain näin voimme laskea katon korjaamiselle kiinteän urakkahinnan. Kun tulemme tarkastamaan bitumipaanukattosi kuntoa, alamme heti miettiä, millä tavoin se kannattaa korjata. Katon korjaustapa valitaan tapauskohtaisesti: se voi olla katon paikkaus tai katon osittainen vaihto. Jos katolla alkaa olla ikää ja katon alle on päässyt – tai uhkaa päästä – kosteutta, voi olla, että palahuopakattoremontti on se paras korjausvaihtoehto. Arvioimme huolella, mikä on asiakkaan kannalta paras tapa korjata bitumipaanukatto, ja laskemme sitten sen korjaamiselle tai uusimiselle hyvän hinnan. Kaikki kattotyöt tehdään täyden palvelun pakettina, eli asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä.

Se, mikä on palahuopakaton korjaamisen hinta, riippuu lukuisista tekijöistä. Mitä enemmän korjattavaa katossa on, sitä enemmän se tietenkin maksaa. Yhden palahuopapaanun kiinnittäminen maksaa paljon vähemmän kuin vaikkapa kattovuodon korjaus, jos sen yhteydessä on korjattava myös katon alla olevia rakenteita. Katon korjaushinta lasketaan myös sen perusteella, kuinka hankala katto on korjata: esimerkiksi kovin jyrkän katon korjaaminen on hitaampaa kuin loivan katon korjaus, ja jos talo on kovin korkea, on meidän tuotava paikalle henkilönostimet. Sekin vaikuttaa korjaustöiden etenemiseen, kuinka paljon korjattavalla alueella on erilaisia läpivientejä ja muita yksityiskohtia. Loppusumma on kuitenkin tarkoin harkittu ja valmiiksi tingitty, joten voit tilata meiltä huolettomin mielin myös isommat kattokorjaukset – varsinkin, kun ne oikeuttavat kotitalousvähennykseen, ja kustannuksiin voi hakea joustavaa rahoitusta kauttamme.

Tarkastettu palahuopakatto palvelee taas seuraavaan tarkastukseen

Puoli vuotta on hyvä väli katon tarkastuksille. Ensimmäisen kerran katon kunto kannattaa käydä läpi heti talven jälkeen, ja mieluiten niin pian kuin mahdollista. Talven aikana katto on voinut alkaa vuotaa, tai mahdollisesti katon kuntoon on tullut joitain vaurioita, joiden takia katto saattaa alkaa pikapuoliin vuotaa. Toisen kerran bitumipaanukaton kunto on hyvä tarkastaa loppuvuodesta, sillä näin saumat, läpiviennit tai mahdolliset kattoreiät saadaan korjattua hyvissä ajoin ennen uutta talvea. Katon tarkastamisesta ei tarvitse maksaa erikseen, jos tilaat meiltä samalla jonkin muun kattotyön, esimerkiksi katteen tai katon sadevesijärjestelmän puhdistamisen – tai nämä molemmat, jolloin puhutaan katon kevät- tai syyshuoltopaketista.

On tärkeää, että palahuopakaton kunto tarkastetaan katon päälle nousemalla ja sen pinnalla kävelemällä. Maasta käsin ei erota kaikkia muutoksia tai vaurioita, joten maasta käsin tehty kattotarkastus on vaarassa jäädä aika pintapuoliseksi. Katon kevät- ja syystarkastusten aikana kannattaa käydä myös katon alla, sillä näin yläpohjarakenteet ja yläpohjan eristeetkin tulevat tarkastettua.

Kattotarkastuksen jälkeen saatamme suositella katon elinikää pidentäviä kattohuoltoja. Kun kattoa huolletaan oikeaoppisesti, kestää se paremmin kosteutta, auringon UV-säteitä ja muita sen kuntoa uhkaavia rasituksia. Yksi tärkeä kattohuolto on sammaleiden poisto, sillä sammalet saavat katon haurastumaan ja ikääntymään ennenaikaisesti. Toinen bitumipaanukaton huolto, jolla parannetaan katon kulutuksenkestävyyttä, on katon pinnoitus.

Kourusaneeraus, läpivientityöt, otsalautojen vaihto… meistä on moneksi

Tältä kattofirmalta saat palvelua kaikissa palahuopakaton korjauksissa, myös katon varusteita, savupiippua tai katon ulkopuuosia koskevissa. Kattotarvikkeiden kuntoa kannattaakin pitää silmällä, sillä ne voivat vääntyä, ruostua, irrota katolta tai rikkonaiset kiinnikkeet alkaa vuotamaan katon alle. Jos lumi vääntää lumiesteet tai irrottaa katolta kulkusillat, on tilanteeseen puututtava mitä pikimmin, jotta katto pysyisi tarpeeksi turvallisena. Katolla liikkuminen on turvallista vain, jos kaikki kattoturvatuotteet ovat hyvin kiinni katossa, ja ne ovat moitteettomassa kunnossa. Lumiesteet pitävät huolen siitä, ettei katolla oleva lumi tipu ohikulkijoiden päälle. Painava lumi voi aiheuttaa pahaa jälkeä tullessaan vauhdilla alas katolta. Lumiesteet estävät myös monet lumen katolle aiheuttamat vauriot, sillä aurinkopaneelit, ilmanvaihtoputket ja muut kattovarusteet pysyvät paremmin kiinni katossa, jos lumi ei ala yht’äkkiä vyöryä alas katolta.

Kattoikkuna, kattoluukku tai savupiippu voi alkaa vuotaa vettä katon alle. Kyse on yleensä siitä, että kattoläpiviennin tiivisteet ovat haurastuneet. Tiivisteiden kuntoa kannattaakin seurata aktiivisesti, jotta ne osattaisiin vaihtaa ennen, kuin ne haurastuvat liikaa. Myös läpivientien suojapellitysten kuntoa on hyvä pitää silmällä. Jos ne vääntyvät tuulella tai lumen painon voimasta, ei palahuopakatossa oleva läpivienti ole enää tarpeeksi tiivis. Jos savupiipun juuri tai muu läpivienti kuitenkin alkaa vuotaa vettä katon alle, ota yhteyttä, niin tiivistämme läpiviennin ja teemme muut tarvittavat korjaukset.

Läpiviennin kohdalta katon alle tuleva vesi voi olla myös kondenssivettä, jos ilmanvaihtoputkea tai esimerkiksi viemärintuuletusputkea ei ole oikein asennettu. Tällaisessa tilanteessa teemme läpiviennin eristyksen, sekä tietenkin kunnostamme kosteuden jo aiheuttaneet vauriot. Savupiipusta puhuttaessa on hyvä mainita, että savupiippua voi olla tarve korjata myös sisäpuolelta. Vanha savuhormi on voinut rapautua, varsinkin, jos sen sisään sataa vettä. Rapautunut hormi, missä on koloja ja halkeamia, on pikaisesti korjattava, sillä tällaista hormia on vaarallista käyttää kasvaneen nokipalovaaran takia. Jos piippusi päällä ei jo ole sade- eli piipunhattua, voimme sellaisen asentaa, sillä näin savuhormi kärsii vähemmän pakkasrapautumisesta.

Teemme myös kaikenlaiset kourusaneeraukset, sekä tarvittaessa uusimme palahuopakaton sadevesijärjestelmän. Otsalaudat ja räystäslaudat uusittaneen sadevesijärjestelmän uusimisen yhteydessä, mutta voimme uusia ne myös erillistyönä tai jonkin muun kattotyön yhteydessä. Mikäli otsa- ja räystäslautoja ei aika-ajoin maalata, altistuvat ne kosteudelle ja laholle. Jotta laho ei etenisi muihin puurakenteisiin, on ne syytä uusia. Varsinkin silloin, jos kouruissa on roskia, kastuvat otsa- ja räystäslaudat tarpeettoman paljon. Koska roskakuorma lisää myös kourusaneerausten tarvetta, kannattaa palahuopakaton sadevesijärjestelmä puhdistaa joka kevät ja syksy. Puhtaita ja ehjiä rännejä myöten kaikki katolta alas valuva vesi saadaan tarpeeksi kauas rakennuksesta, eikä vuotavista ränneistä aiheutuvia kosteusongelmia esiinny.

Säästä rahaa, ja huollata kattosi

Kun huollatat omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin bitumipaanukaton säännöllisesti, pysyy katto uutta vastaavassa kunnossa paljon pidempään. Huollettu katto saattaa kestää jopa yli 40 vuotta, kun taas likainen ja sammaleinen palahuopakate pitää uusia ehkä jo parikymppisenä. Säästät myös katon korjauskustannuksissa, sillä huollettu laattakatto vaurioituu vähemmän todennäköisesti kuin oman onnensa nojaan jätetty katto.

Palahuopakatto kaipaa ennen kaikkea säännöllisiä kuntotarkastuksia, joiden perusteella kaikkiin korjaustarpeisiin osataan puuttua hyvissä ajoin, ja joiden avulla sammalenpoisto tai mikään muu tärkeä bitumikattohuolto ei jää teettämättä. Toinen tärkeä kattohuolto on katteen pinnan puhdistus joka kevät ja syksy. Mitä vähemmän katolla on roskia ja likaa, sitä hitaammin sen pinnoite kuluu, ja sitä vähemmän katto sammaloituu. Palahuopakate kannattaa puhdistaa ilmapuhaltimilla. Keräämme samalla roskat pois räystäskouruista, ja teemme – kuten aina – ilmaisen kattotarkastuksen.

Kun katto vanhenee, huononee sen suojapinnoitteen kunto. Katto alkaa tällöin sammaloitua, ja on aiempaa herkempi kuivumaan ja halkeilemaan porottavan auringon alla. Sammalet saa laattakatolta pois kaikista tehokkaimmin (mutta samalla hellävaraisimmin), kun katolle levitetään sammaleenpoistoainetta. Pinnoitteen uusiminen kannattaa, jos katto on noin 25-vuotias, eikä se vuoda tai ole muutoin huonokuntoinen. Samalla katto pestään ja tiivistetään, joten pinnoitettu katto on taas kuin uusi. Muita kattohuoltoja ovat lumimassojen vähentäminen palahuopakatolta sekä jäänsulatus katolta tai katon sadevesijärjestelmästä. Palvelemme ammattitaitoisesti ja asiantuntevasti kaikenlaisten palahuopakaton huoltojen tiimoilta, joten ota yhteyttä!

Katon korjauksia luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
 • B
  • Bromarv
 • D
  • Degerby
 • E
  • Eckerö
  • Elimäki
  • Eno
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halikko
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hauho
  • Haukipudas
  • Haukivuori
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Himanka
  • Hinnerjoki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkoski
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kalanti
  • Kangasala
  • Kangaslampi
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karhula
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karttula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Kerimäki
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Kestilä
  • Kesälahti
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kiihtelysvaara
  • Kiikala
  • Kiikka
  • Kiikoinen
  • Kiiminki
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kisko
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiukainen
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kodisjoki
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konginkangas
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Kontiomäki
  • Korpilahti
  • Korsnäs
  • Kortesjärvi
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmalahti
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuorevesi
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kuru
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kuusankoski
  • Kuusjoki
  • Kylmäkoski
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kälviä
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
  • Köyliö
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lammi
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Lapväärtti
  • Laukaa
  • Lavia
  • Lehtimäki
  • Leivonmäki
  • Lemi
  • Lemu
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Lohtaja
  • Loimaa
  • Lokalahti
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luopioinen
  • Luoto
  • Luumäki
  • Luvia
  • Längelmäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Maaninka
  • Maksamaa
  • Marttila
  • Masku
  • Mellilä
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Merimasku
  • Miehikkälä
  • Mietoinen
  • Mikkeli
  • Mouhijärvi
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Muurla
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nastola
  • Nilsiä
  • Nivala
  • Nokia
  • Noormarkku
  • Nousiainen
  • Nuijamaa
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Nurmo
  • Närpiö
 • O
  •  
  • Oravainen
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pattijoki
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertteli
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Piikkiö
  • Piippola
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohja
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Pulkkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhämaa
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Pyhäselkä
  • Pylkönmäki
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Rantsila
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Renko
  • Riihimäki
  • Riistavesi
  • Ristiina
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rymättylä
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Sahalahti
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sammatti
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savonranta
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Simpele
  • Sipoo
  • Sippola
  • Siuntio
  • Snappertuna
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somerniemi
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Sumiainen
  • Suolahti
  • Suomenniemi
  • Suomusjärvi
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
  • Säynätsalo
  • Sääksmäki
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tarvasjoki
  • Teerijärvi
  • Teisko
  • Temmes
  • Tenhola
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toijala
  • Toivakka
  • Tornio
  • Tottijärvi
  • Turku
  • Tuulos
  • Tuupovaara
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
  • Tyrväntö
  • Tyrvää
  • Töysä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uukuniemi
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Vahto
  • Valkeakoski
  • Valkeala
  • Valtimo
  • Vammala
  • Vampula
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varpaisjärvi
  • Varsinais-Suomi
  • Vehkalahti
  • Vehmaa
  • Vehmersalmi
  • Velkua
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihanti
  • Vihti
  • Viiala
  • Viitasaari
  • Viljakkala
  • Vilppula
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Virtasalmi
  • Vuokatti
  • Vähäkyrö
  • Vöyri
 • Y
  • Ylihärmä
  • Ylikiiminki
  • Ylistaro
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylämaa
  • Yläne
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Äetsä
  • Ähtäri
  • Äänekoski