Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Palahuopakattoremontissa ratkaisevat yksityiskohdat

Palahuopakaton uusiminen vaatii keskittymistä myös yksityiskohtiin, sillä yksityiskohdilla on suuri merkitys kokonaisuuden kannalta. Pienikin epätiiviys voi pilata koko katon, aiheuttaa kosteusvaurioita ja lyhentää uuden bitumipaanukaton elinikää. Meidän ammattilaisiimme voit luottaa, sillä me emme hutiloi, vaan keskitymme kulloinkin käsillä olevaan askareeseen huolella. Lopputulos on viimeistä huopakattonaulaa myöten tasokas ja moitteeton. Piipunjuuri on tiivistetty ja pellitetty asianmukaisesti, ja aluskermi on mitoitettu ja asennettu mallikelpoisella tavalla. Tällaisen katon voit odottaa kestävän jopa yli 40 vuotta, varsinkin, jos ulkoistat sen huollot ja satunnaiset korjaustarpeet meidän ammattilaisillemme. Omakotitalon, paritalon, piharakennuksen tai muun kiinteistön laattakatto pysyy elastisena ja kestävänä, kun se puhdistetaan kahdesti vuodessa, ja kun sen pinnoite uusitaan tarpeen mukaan. Myös sammalenpoistoista ja lumen pudotuksista on iso apu katon elinvoimaisuuden säilyttämisessä, sillä kaikki tarpeettomat rasitukset kannattaa poistaa viemästä katon kuntoa alaspäin. Sammalet ja lumi ovat ehdottomasti tarpeettomia rasituksia, sillä sammalkasvustoihin sitoutuva kosteus haurastuttaa katetta, ja lumen paino voi saada katon saumat vuotamaan – tai jopa vaurioittaa vesikattorakenteita ja painaa katon notkolle.

Teemme paitsi kattoremontit, myös kaikki muut kattotyöt sammaleidenpoistoista palahuopakaton aluskermin korjaamiseen. Ilmainen kattotarkastus on olennainen osa kaikkia tekemiämme kattotöitä. Tämän käytännön avulla pyrimme palvelemaan asiakasta mahdollisimman hyvin, sillä tarkastuksen perusteella voimme suositella ja tarjota sellaisia kattotöitä, joilla asiakkaan palahuopakatto saadaan kestämään vielä pidempään ja vielä paremmassa kunnossa. Jos katto on aika vaihtaa, teemme tarjouksen kattosaneerauksesta, sillä reikä- ja vuotoaltista kattoa ei kannata jättää paikoilleen. Mitä aikaisemmassa vaiheessa katto vaihdetaan, sitä vähemmän kustannuksia katon uusimisesta asiakkaalle syntyy. Jos katto vaihdetaan vielä sen ollessa tiivis, jäävät esimerkiksi kosteusvahinkojen korjauskustannukset toteutumatta.

Kattopalveluamme on kehitetty mahdollisimman asiakasystävälliseksi, joten tarjoamme mahdollisuutta joustavaan rahoitukseen, työmme ovat kotitalousvähennyskelpoisia ja kattoremontille myönnetään pitkä laatutakuu. Luota kotimaiseen kattofirmaan kaikissa kattotöissä, ja missä päin Suomea tahansa! Paras kattourakoitsija on vain yhden yhteydenoton päässä, joten tartu luuriin tai laita viestiä.

Palahuopakattoremontti

Katon purku ja uuden katon asentaminen tapahtuvat ammattilaisvoimin

Uskotko kattoremontin aiheuttavan ylimääräistä vaivaa, stressiä ja suuria kustannuksia? Älä usko kuulopuheisiin, vaan käänny katon vaihdon tiimoilta meidän puoleemme. Me toteutamme palahuopakaton uusimisen avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaalle ei aiheudu siitä minkäänlaista vaivaa. Kustannuksetkin pysyvät kurissa, sillä pidämme hintamme tarkoituksella sen verran edullisina, että voimme palvella aivan tavallisia suomalaisasiakkaita.

Yksinkertaisimmillaan kattoremontti on ohi jo parissa päivässä, joten pihasi ei ole työmaa-alueena koko kesää. Tiesithän muuten, että katto voidaan uusia myös talvella? Talvella katon vaihto onnistuu yhtä yksinkertaisesti kuin kesälläkin, sillä pienet pakkaset tai lumet eivät muodostu esteeksi, eikä ulkokaton puute saa lämpöä karkaamaan sisätiloista. Kesä tai talvi, aloita katon vaihto ottamalla yhteyttä ja sopimalla kanssamme arviointikierroksesta, minkä perusteella voimme laskea huokean tarjouksen katon uusimiselle. Kattoremontin hintaa on vaikeaa, jopa mahdotonta laskea näkemättä kohdetta, siksi tulemme aina paikan päälle. Paikan päällä pääsemme tarkastamaan kattorakenteiden kunnon omin silmin, ja arvioimaan se, kuinka nopeasti vanhan katon ja kaikkien sen yksityiskohtien purku etenee. Mietimme myös sitä, tuleeko meidän pystyttää rakennustelineet päästäksemme katolle, vai tarvitaanko henkilönostimia; meillä loppusummaan sisältyy kaikki suunnittelusta toteutukseen ja rahdeista ja jätteiden kuljettamiseen aiheutuneet kustannukset. Kun olemme tehneet tarvittavat laskelmat materiaalien menekistä ja työtuntien määrästä, esitämme parhaan tarjouksen palahuopakattoremontista. Kattoremontin tekevät huippuammattilaisemme, joiden asiantuntemukseen voit luottaa kaikissa tilanteissa.

Palahuopakattoremontti suunnitellaan huolella, jotta kaikki etenisi ilman turhia ihmettelyjä töiden alettua. Jos huomaamme tarvetta joillekin lisätöille, esimerkiksi kattovarusteiden uusimiselle tai katon lisäeristeille, mainitsemme tästä asiakkaalle. Emme korjaa sitä, mikä ei korjaamista tarvitse, joten saatamme suositella osittaista katon vaihtoa. Jos palahuopakaton umpilaudoitus tai vanerointi on kunnossa, ja oletettu elinikä tulee yltämään uuden katon verran, voidaan se jättää uusimatta. Harvinaisimmissa tilanteissa uusi katto pystytään rakentamaan suoraan vanhan katon päälle, mutta tällöin vanhan katteen on alusrakenteineen oltava hyvässä kunnossa.

Kattosaneeraus voi kolkutella ovelle odotettua aiemmin

Mitkä tahansa katot voivat alkaa vuotaa, myös huopalaattakatot. Ikääntyneet ja haurastuneet rakenteet eivät pidä vettä yhtä hyvin kuin uudet, mutta kattovuoto palahuopakatolla voi johtua myös myrskytuulesta, mikä on rikkonut kattoa, tai katon saumoja painaneesta lumitaakasta. Jos katto tarkastetaan puolen vuoden välein, ei kattovuoto ehdi yleensä aiheuttaa mitään isompia vahinkoja, vaan katto saadaan kuntoon helposti ja nopeasti. Vauriot saattavat olla pelkässä vesikatteessa, jos pintakermin alla oleva aluskermi on säilynyt ehjänä, eivätkä katon alapuoliset osat ole päässeet kastumaan lainkaan.

Jos katon alle kulkeutuu kosteutta, yläpohjan eristeet voivat kastua ja alkaa homehtua, ja katon alla olevat puurakenteet alkavat kosteuden vaikutuksesta pikkuhiljaa lahota. Kattovuodon korjaaminen voi vaatia ennenaikaista kattoremonttia, varsinkin, jos katto on vuotanut pitkään. Vaurioituneen vesikatteen ja vedet lävitseen päästäneen aluskatteen lisäksi meidän on uusittava märät eristeet ja kunnostettava kastuneet puurakenteet. Mitä vanhempi katto ja mitä laajemmat kosteusvauriot, sitä parempi on uusia kerralla koko katto, ja varmistaa näin sen tiiviys myös tulevaisuudessa.

Voi olla muitakin syitä sille, miksi palahuopakatetta ollaan uusimassa jo ennen neljän vuosikymmenen kulumista loppuun. Ehkä katon väri ja paanujen muoto on alkanut kyllästyttää, tai ehkä talon kattoa ei ole huollettu sen oman huolto-ohjelman mukaisesti, ja katteen haurastuneisuus uhkaa johtaa kattovuotoon ja kosteusongelmiin? Jos kattoa ei saada kunnostettua järkevin kustannuksin, suosittelemme kattoremonttia, tai ainakin osittaista katon vaihtoa. On hyvä muistaa, että katon tiivistys ja huolto jatkaa katon elinkaarta 10–20 vuodella, mutta että kattoremontilla saa hyvän katon seuraaviksi 40 vuodeksi. Jos katon kunnostus maksaa suurin piirtein saman verran kuin katon vaihto, kannattaa ehdottomasti harkita katon uusimista.

Uusi katto varustellaan asianmukaisilla kattotuotteilla

Katon uusiminen ei jää huomaamatta naapureilta ja ohikulkijoilta – tai ostajaehdokkailta, jos omakotitalon tai kesämökin myyminen on teille ajankohtaista. Uusi katto parantaa koko kiinteistön yleisilmettä, ja nostaa sen arvoa. Palahuopakattosaneerauksen jälkeen koko katto – ja sitä myötä koko rakennus – voi näyttää aivan erilaiselta kuin aiemmin, sillä kattomuotoa voidaan muokata, kattoa voidaan korottaa tai katolle voidaan valita jännittävän muotoisia ja värisiä paanuja. Palahuopapaanujen laajasta valikoimasta löydät varmasti sopivan vaihtoehdon. Palahuopakaton asentaminen sujuu nopsasti, varsinkin jos katolle asennetaan uudenaikaisia, suojamuovittomia paanuja. Se, ettei paanuista enää tarvitse irrottaa suojamuovia, nopeuttaa asennustyötä ja on askel kohti muovittomampaa elämää. Kannattaa paanuja pohtiessa kuitenkin muistaa se, että värin vaihtaminen voi vaatia toimenpidelupaa. Luvan hakemista ei kuitenkaan kannata pelätä, vaan laittaa heti kysymystä paikalliselle, luvista vastaavalle taholle.

Palahuopakate sopii mitä erilaisimpiin rakennuksiin, myös sellaisiin, joilla on aiemmin ollut jokin muu katto. Kunhan katon kaltevuus on vähintään 11 astetta (eli 1:5), palahuopakatto voidaan asentaa tiiviillä ja luotettavalla tavalla. Jos katto on tasakattoa tai loiva katto, voidaan sitä kattoremontin yhteydessä muokata niin, että saavutetaan vähintäänkin minimikaltevuus.

Saisiko olla uusia kattovarusteita?

Katolle tehtävät muutokset voivat liittyä myös katon varusteisiin. Kattoikkuna voidaan vaihtaa, tai korvata kattovalokuvulla. Uudelle katolle voidaan asentaa myös kokonaan uusia läpivientejä, kuten yläpohjan tarkastamista helpottava kattoluukku, tai asunnon sisäilmaa parantavia ilmanvaihtohormeja. Meidän asentamamme läpiviennit eivät uhkaa katon tiiviyttä, sillä kouliintuneet ammattilaisemme varustelevat katon mallikelpoisesti. Katon pakollista varustelutasoa (eli kattotikkaita, talotikkaita ja muita rakennusmääräysten mukaisia kattoturvatuotteita) voidaan täydentää esimerkiksi pulupiikeillä. Juttele asiantuntijoidemme kanssa lisää siitä, miten juuri sinun kattoasi voitaisiin varustella.

Myös sadevesijärjestelmä uusitaan

Palahuopakaton varusteisiin kuuluvat ehdottomasti myös vesikourut ja alastuloputket, joiden avulla kaikki katolle satavat vedet saadaan pois rakennuksen välittömästä läheisyydestä. Katolta voi päivän aikana valua alas tuhansia vesilitroja, mitkä voisivat kastella talon perustukset, jos niitä ei saataisi sadevesijärjestelmän avulla ohjattua maanalaisiin sadevesiputkiin tai esimerkiksi loiskekouruihin. Vesikourujen käyttöikä on noin 40 vuotta, eli saman verran, kuin palahuopakate kestää hyvässä hoidossa. Vesikourut uusitaan usein kattoremontin yhteydessä, eivätkä uudet kourut ja alastuloputket vaikuta paljoakaan palahuopakattosaneerauksen loppusummaan. Muista tarkastuttaa myös salaojat säännöllisin väliajoin, niin mikään ei uhkaa rakennuksesi perustusten kuivuutta!

Tapoja tehdä asunnosta ympäristöystävällisempi ja taloudellisempi

Ekovinkit ovat yleensä myös säästövinkkejä. Esimerkiksi, lajittelemalla ja kierrättämällä säästää jätekustannuksissa, ja vähentämällä autoilua säästää polttoainekustannuksissa, ja renkaat kuluvat vähemmän. Eko- ja säästövinkkejä voi noudattaa myös kattoremontin yhteydessä. Katosta voidaan tehdä tiiviimpi, jolloin lämpö pysyy paremmin rakennuksessa, ja katolle voidaan asentaa aurinkopaneeleita, joiden avulla voidaan vaikka ladata sähköauto, imuroida tai katsella telkkaria sähköverkon ulkopuolella olevalla kesämökillä.

Ympäristöystävällisyys on meille tärkeää, joten valitsemme sammaleidenpoistoon ja muuhun katon huoltoon biohajoavia aineita, ja kierrätämme purku- ja rakennusjätteet tarkoin. Tarjoamiemme ilmaisten kattotarkastusten avulla katon kuntoa voidaan ylläpitää, ja katto saavuttaa maksimaalisen käyttöiän. Vanhan korjaaminen ja huoltaminen on sekä ekoteko että säästövinkki, sillä palahuopakaton korjaus maksaa yleensä vain murto-osan siitä, mitä kattoremontti. Kun katto on saavuttanut käyttöikänä pään, on se tietenkin uusittava, jotta katon alle ei pääsisi hometta ja lahoa aiheuttavaa kosteutta. Parhaillakaan huolloilla palahuopakattoa ei saada kestämään yli puolta vuosisataa.

Tiiviimpi katto säästää energiaa

Palahuopakatto ei estä lämpöä karkaamasta, sillä sen tehtävä on pitää kosteus ja viima talon ulkopuolella. Yläpohjan eristeet ovat ratkaisevassa asemassa lämmön karkaamisen ehkäisemisessä. Jos eristeitä on liian vähän, on asuntoa kallis lämmittää, ja katon läpi kohoava lämpö sulattaa kattolumia talvisin. Jos katolla on paljon sulaa vettä, voi se alkaa vuotaa. Jotta katto ei vuotaisi eikä asunnon lämmittämiseen kuluisi kohtuuttomasti energiaa, kannattaa katon alle tuoda lisää eristeitä kattoremontin yhteydessä, tai erikseen asennettuna. Jos lämpöä on päässyt karkuun paljonkin, voivat uudet puhallusvillat tai muut eristeet maksaa itsensä pois heti lisätiivistystä seuraavan muutaman talven aikana.

Aurinkoenergia sopii niin mökille kuin omakotitaloon

Jos kesämökki on sähköverkon ulkopuolella, voidaan sinne hankkia sähköt helposti ja asennuttamalla aurinkopaneelit katolle. Aurinkopaneeleiden asennuttamista kannattaa harkita myös omakotitalon katolle, sillä aurinkopaneeleiden hinnat ovat laskeneet. Paneelien avulla voidaan pienentää sähkölaskua – varsinkin kesällä, mutta paneelit tuottavat sähköä myös talvella. Aurinkoenergia on uusiutuvaa, päästötöntä ja ilmaista. Laitteistosta ja työn hinnasta tietenkin riippuu, kuinka pian paneelit maksavat itsensä pois. Aurinkopaneeleista ei koidu sinulle kuitenkaan lisävaivaa, sillä asennamme ne avaimet käteen -pakettina, ja kuntotarkastamme niiden kunnon ja niiden kiinnitysten pitävyyden ilmaiseksi kaikkien toteuttamiemme kattotöiden yhteydessä.

Verovähennysmahdollisuus pienentää kattoremontin hintaa töiden osuuden osalta

Omakotitalon ja kesämökin kattotöiden teettämisestä saa verovähennyksiä. Myös katon purkamisen ja vaihtamisen voit vähentää verotuksessasi niin sanottuna kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennys lasketaan töiden osuudesta, eli esimerkiksi kuljetuskustannukset eivät oikeuta verovähennyksiin. Töiden osuudestakin poistettu siivu on kuitenkin merkittävä helpotus. Kotitalousvähennystä ei kannata jättää käyttämättä, onhan sen hakeminen helppoa ja yksinkertaista: muutaman minuutin vaivalla voit säästää tukun rahaa. Kaikki tiedot, mitä tarvitset hakeaksesi kotitalousvähennystä, löydät antamastamme selkeästä laskusta.

Remonttilainankaan eteen ei tarvitse nähdä kohtuuttomasti vaivaa, eikä lainapäätöksen odottelemisen takia tarvitse siirtää kattoremonttia. Kun halut saada rahoituksen nopeasti ja helposti, hae sitä kotisivujemme kautta löytyvän linkin takaa. Kattoremontin rahoitusta tarjoava yhteistyökumppanimme lupaa käsitellä lainahakemuksen nopeasti, joten töiden aloittaminen ei viivästy. Turha paperisota ja pitkät käsittelyajat ovat historiaa!

Viisi muistettavaa asiaa palahuopakaton huolloista

Palahuopakaton hyviä puolia ovat sen hiljaisuus, tyylikkyys, tiiviys sekä muun muassa se, että sen ylläpito ei vaadi suuria ponnisteluja tai suuria panostuksia. Kunhan katto puhdistetaan joka kevät ja syksy, katto ei sammaloidu tai altistu muille tarpeettomille rasituksille. Katon pinnoite uusitaan vain kertaalleen, ja jos sammaleita joudutaan poistamaan vanhalta katolta, antaa sammaleenpoistoaine vuosia kestävän lopputuloksen. Lunta poistetaan palahuopakatolta tarpeen mukaan.

1. Kattotarkastus kannattaa muistaa – varsinkin, kun se saa ilmaiseksi

Asiakkaamme ansaitsevat yksinomaan parasta palvelua, ja siksi olemme päättäneet tarjota tärkeimmän kattohuollon eli katon kuntotarkastuksen heille ilmaiseksi! Katto tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, jotta mahdolliset vauriot tai huoltotarpeet havaittaisiin ja toteutettaisiin jo varhaisessa vaiheessa. Palahuopakatolla on edessään pitkä käyttöikä, kun kaikki huonokuntoiset saumat tiivistetään hetimmiten, ja jos sammalet poistetaan pian niiden ilmestyttyä. Katon tarkastukset kannattaa teettää puolen vuoden välein.

2. Katon puhdistamisessa oltava hellävarainen

Katto kannattaa paitsi tarkastaa, myös puhdistaa puolen vuoden välein. Näin palahuopakatteeseen ei pinty likaa, eivätkä sammalet ala rehottaa. Bitumikattoja ei kuitenkaan kannata puhdistaa liian rajuin ottein, jotta katteen pinta ei vaurioituisi. Paras tapa puhdistaa laattakatto on puhaltaa roskat pois ilmapuhaltimen avulla. Katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu myös vesikourujen puhdistaminen roskista, sillä näin estetään tukosten ja vuotojen syntyminen. Roskat saavat vesikourut myös jäätymään ja ruostumaan, joten roskien poisto ehkäisee ennalta monia ongelmia.

3. Sammaleiden poistolla pitkäkestoinen lopputulos

Uusi palahuopakate ei sammaloidu, jos se puhdistetaan usein, sillä sitä suojaa pinnoite. Vanha palahuopakatto on alttiimpi sammaloitumaan, mutta sekin lakkaa sammaloitumasta, kun se käsitellään sammalenpoistoaineella, mikä eliminoi kaikki juuret ja itiöt. Sammaleiden poisto estää kaikki ne tiiviys- ja kosteusongelmat, joita sammalet voivat saada aikaan bitumikatolla, joten sammaleita kasvavaa kattoa ei pidä erehtyä pitämään sympaattisena tai mitenkään tavoiteltavana.

4. Palahuopakate saa elinvoimaa uudesta pinnoitteesta

Pinnoittamalla omakotitalon tai mökin katto uudestaan se saadaan kestämään vielä parikymmentä vuotta. Uusittu pinnoite antaa katolle kauan kaivattua suojaa auringolta, kasvustoilta ja monilta muilta uhilta. Jos palahuopakaton pinnoitetta ei uusittaisi, voisi se kuivua auringon ultraviolettisäteiden vaikutuksesta niin paljon, että se alkaisi halkeilla ja vuotaa. Ennen katon pinnoittamista pesemme sen sopivalla vedenpaineella ja pesuharjoilla.

5. Lumenpudotus säästää kattoa

Lumen pudotus palahuopakatolta säästää kattoa ja sen rakenteita, sillä lumen paino voi vaurioittaa kattokokonaisuutta monin eri tavoin. Lumenpudottajaksi ei kannata valita ketä tahansa, vaan alan ammattilainen, joka osaa pitää huolen katosta ja omasta turvallisuudestaan. Lumen pudotus onnistuu rakenteita rikkomatta, kun asialla on osaava ammattilaiskaartimme – jolta onnistuu sivumennen sanoen myös jään sulatus palahuopakatteelta ja vesikouruista. Jää saadaan katoamaan käyttämällä kuumaa vesihöyryä, mikä suunnataan höyrytyslaitteesta suoraan jäätyneisiin kohtiin.

Huopakatto- ja palahuopakattoremontit luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
  • Akaa
  • Alahärmä
  • Alajärvi
  • Alastaro
  • Alavieska
  • Alavus
  • Angelniemi
  • Anjalankoski
  • Anttola
  • Artjärvi
  • Asikkala
  • Askainen
  • Askola
  • Aura
 • B
  • Bromarv
 • D
  • Degerby
 • E
  • Eckerö
  • Elimäki
  • Eno
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halikko
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hauho
  • Haukipudas
  • Haukivuori
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Himanka
  • Hinnerjoki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkoski
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Jaala
  • Jalasjärvi
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Joutseno
  • Juankoski
  • Jurva
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Jämsänkoski
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kalanti
  • Kangasala
  • Kangaslampi
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karhula
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karttula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Kerimäki
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Kestilä
  • Kesälahti
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kiihtelysvaara
  • Kiikala
  • Kiikka
  • Kiikoinen
  • Kiiminki
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kisko
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiukainen
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kodisjoki
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konginkangas
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Kontiomäki
  • Korpilahti
  • Korsnäs
  • Kortesjärvi
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmalahti
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuorevesi
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kuru
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kuusankoski
  • Kuusjoki
  • Kylmäkoski
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kälviä
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
  • Köyliö
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lammi
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Lapväärtti
  • Laukaa
  • Lavia
  • Lehtimäki
  • Leivonmäki
  • Lemi
  • Lemu
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Lohtaja
  • Loimaa
  • Lokalahti
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luopioinen
  • Luoto
  • Luumäki
  • Luvia
  • Längelmäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Maaninka
  • Maksamaa
  • Marttila
  • Masku
  • Mellilä
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Merimasku
  • Miehikkälä
  • Mietoinen
  • Mikkeli
  • Mouhijärvi
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Muurla
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nastola
  • Nilsiä
  • Nivala
  • Nokia
  • Noormarkku
  • Nousiainen
  • Nuijamaa
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Nurmo
  • Närpiö
 • O
  •  
  • Oravainen
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pattijoki
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertteli
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Piikkiö
  • Piippola
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohja
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Pulkkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhämaa
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Pyhäselkä
  • Pylkönmäki
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Rantsila
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Renko
  • Riihimäki
  • Riistavesi
  • Ristiina
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rymättylä
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Sahalahti
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sammatti
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savonranta
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Simpele
  • Sipoo
  • Sippola
  • Siuntio
  • Snappertuna
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somerniemi
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Sumiainen
  • Suolahti
  • Suomenniemi
  • Suomusjärvi
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
  • Säynätsalo
  • Sääksmäki
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tarvasjoki
  • Teerijärvi
  • Teisko
  • Temmes
  • Tenhola
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toijala
  • Toivakka
  • Tornio
  • Tottijärvi
  • Turku
  • Tuulos
  • Tuupovaara
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
  • Tyrväntö
  • Tyrvää
  • Töysä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uukuniemi
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Vahto
  • Valkeakoski
  • Valkeala
  • Valtimo
  • Vammala
  • Vampula
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varpaisjärvi
  • Varsinais-Suomi
  • Vehkalahti
  • Vehmaa
  • Vehmersalmi
  • Velkua
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihanti
  • Vihti
  • Viiala
  • Viitasaari
  • Viljakkala
  • Vilppula
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Virtasalmi
  • Vuokatti
  • Vähäkyrö
  • Vöyri
 • Y
  • Ylihärmä
  • Ylikiiminki
  • Ylistaro
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylämaa
  • Yläne
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Äetsä
  • Ähtäri
  • Äänekoski