Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Peltikattoremontit niin omakotitaloihin, rivitaloihin kuin kesämökkeihin

Meidän ammattilaistemme tottuneet ja taidokkaat kädet uusivat niin rivitalojen, kesämökkien kuin kaikkien muidenkin rakennusten peltikatot. Kun haluat peltikattoremonttisi sujuvan mahdollisimman saumattomasti ja laadukkaasti, mutta et toisaalta halua maksaa siitä liikaa, ota yhteyttä! Uusimme aaltopeltikatot, tiiliprofiilikatot, konesaumakatot ja kaikki muut peltikatot parhaalla hinta-laatusuhteella, ja projekti etenee tasaisen varmasti. Lopputulos on virheetön ja näyttävä uusi katto, mikä suojaa omakotitaloasi tai muuta rakennustasi huomattavasti paremmin kuin vanha, ruostunut ja haurastunut peltikate, minkä ruuveissakaan ei enää ollut kunnollisia tiivisteitä. Uudet kattopellit ja peltilistat pysyvät paikoillaan kovillakin tuulilla, eikä rakennuksen omistajan tarvitse pelätä sitä, että sadevesi pääsisi katon alle vasta asennetuista läpivienneistä, jiireistä tai saumoista. Erityisen suurta iloa uusi katto tuottaa siinä, ettei sitä tarvitse huoltaa harjaamista kummemmin pitkiin aikoihin. Laadukas pinnoite kestänee jopa neljännesvuosisadan, ennen kuin peltikattosi on aika seuraavan kerran huoltomaalata.

Peltikatot ovat suosittuja kattoja suomalaisissa taloissa, sillä ne ovat kestäviä, helppohoitoisia ja edullisia kattoja. Peltikaton edullisesta asennushinnasta saa vielä kotitalousvähennystäkin, niin kuin kaikista muistakin meidän tekemistämme kattotöistä. Summa on silti monen mielestä turhan iso kerralla maksettavaksi, joten meidän kauttamme saa kattoremontille halutessaan myös rahoituksen. Rahoituksen avulla voit maksaa myös peltikaton huollot, kuten peltikaton huoltomaalauksen joka 15.–25. vuosi, tai peltikaton satunnaiset paikkaukset. Peltikaton korjauksia ovat muun muassa tuulen irrottamien peltilistojen kiinnittäminen takaisin kattoon, ruostevaurioiden kunnostaminen, läpivientivuotojen korjaaminen ja kattoreikien tiivistäminen. Katto kunnostetaan kerralla kuntoon -periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että teemme huolto- tai korjaustyön keskittyneesti ja kokonaisvaltaisella otteella. Sen lisäksi, että tarjoamme parasta ammattitaitoa kulloinkin tilatussa kattotyössä, me tarjoamme katon yleiskuntotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana tutkimme niin vesikatteen, aluskatteen kuin kattorakenteidenkin kunnon. Tarkastettua tulevat myös kaikki katon varusteet, joten lähdettyämme pihasta voit olla varma siitä, ettei mikään läpivienti vuoda, katon alla ei ole kosteutta ja ettei maalipinnassa ole ruostumiselle altistavia vaurioita. Kun haluat kattokorjauspalvelulta ammattitaitoa, nopeaa ja kokonaisvaltaista palvelua sekä ilman hampaiden kiristelyä maksettavan hinnan, ota yhteyttä!

Peltikattoremontti

Peltikaton asennushinta lasketaan tapauskohtaisesti – muun muassa nämä asiat vaikuttavat uuden katon hintaan

Vanhan ja haurastuneen peltikaton alla saa olla huolissaan siitä, pitääkö katto enää vettä, vai alkaako se kenties vuotamaan seuraavalla sateella. Uusi peltikatto, minkä asentaminen on jätetty kokeneille ammattilaisillemme, kestää tiiviinä ja kauniina ilmastomme aiheuttamista rasituksista huolimatta. Sen suojapinnoite estää kattoa ruostumasta ja likaantumasta, ja pellit pysyvät hyvin paikoillaan uusien kateruuvien ansiosta. Kattoikkunat, kattoluukut ja muut läpiviennit ovat tiiviitä, sillä niiden tiivistys on hoidettu viimeisen päälle oikein, ja niitä suojaavat tasokkaat suojapellitykset, mitkä ohjaavat sade- ja sulamisvedet pois läpivientiä rasittamasta. Uusi katto tarkoittaa vapautusta katon huolto- ja korjaustarpeista pitkäksi aikaa, sillä katon ensimmäinen huoltomaalauksin saattaa odotuttaa itseään jopa 25 vuotta. Tuona aikana riittää, että katto harjataan ja tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa.

Parasta on, että peltikaton asennushinta on todella edullinen. Katemateriaaliksi kannattaa valita aina mahdollisimman laadukas vaihtoehto. Kun kyseessä on peltikatto, ei tämäkään tuota vaikeuksia, sillä tasokkaimmatkin peltiprofiilit ovat edullisia, ja niiden asentaminen sujuu joutuisasti. Nopeinta on asentaa aaltokuvioisia tai suorauraisia profiilipeltejä, sillä niitä tarvitaan samaa pinta-alaa kattamaan vähemmän kuin lukkosaumapeltejä. Kokemuksemme ansiosta asennamme lukkosaumakaton tai tiilikuvioisen peltikatteenkin hyvin ripeästi, ja konesaumakatto syntyy taidokkailta kattopeltisepiltämme tuossa tuokiossa.

Omakotitalon, rivitalon, ulkorakennuksen tai muun kiinteistön peltikaton asennushintaan vaikuttavat muun muassa se, minkä kokoinen katto on, sillä katon koko on suorassa suhteessa materiaalien menekkiin. Katon koko, muoto, kaltevuus ja se, kuinka monilla yksityiskohdilla se on varusteltu, vaikuttavat asennustyön kestoon – ja sitä kautta tietenkin katon asennushintaan. Mitä enemmän työtunteja, sitä enemmän katon asennus tietenkin maksaa. Eniten työtuntien määrään vaikuttaa kuitenkin se, missä kunnossa katon rakenteet ovat. Jos kattorakenteissa on kosteuden aiheuttamia vaurioita, maksaa katon uusiminen enemmän kuin sellaisessa tilanteessa, että katon rakenteet olisivat täysin vaurioitumattomat. Kosteus saa aikaan lahovaurioita, joiden takia puurakenteita on uusittava, ja lisäksi se aiheuttaa eristeisiin lahoa. Katon rakenteita on voinut vaurioittaa myös lumen paino; notkolle painunut katto on oikaistava peltikattoremontin yhteydessä. Jos katolle ollaan asentamassa konesaumakattoa, katto voidaan joissain tapauksissa jättää oikaisematta. Mikäli katon rakenteet ovat todella hyvin säilyneet, eikä aluskatteenkaan uskota hajoavan seuraaviin viiteenkymmeneen vuoteen, voimme toteuttaa osittaisen peltikattoremontin. Se tarkoittaa pelkän vesikatteen uusimista, eli se tulee edullisemmaksi kuin tavallinen peltikattosaneeraus, minkä yhteydessä puretaan ja uusitaan sekä vesi- että aluskate.

Kattoremontin hintaa laskettaessa otetaan huomioon myös talon sijainti, sillä se vaikuttaa kuljetuskustannuksiin, sekä talon korkeus. Talon korkeudesta riippuu, tuleeko meidän hankkia paikalle henkilönostimia, vai riittävätkö rakennustelineet. Kun olemme tutustuneet kohteeseen perinpohjaisesti (tätä varten tulemme aina käymään paikan päällä), voimme esittää asiakkaalle kirjallisen tarjouksen katon uusimisesta avaimet käteen -periaatteella. Tarjous on lopullinen, joten voit hakea sille joustavaa rahoitustamme vaikka saman tien, ja laskea, kuinka paljon kotitalousvähennys loppusummaa tulee pienentämään.

Hankkisinko sittenkin konesaumakaton?

Konesaumakatto on yksi varteenotettava vaihtoehto kiinteistön uudeksi katoksi. Muita vaihtoehtoja ovat konesaumakattoa jäljittelevä lukkosaumakatto sekä tiilikuvioiset, suorauraiset ja aaltokuvioiset profiilipeltikatteet. Nämä katot eivät kuitenkaan ole läheskään niin kestäviä kuin aidot konesaumakatteet, mitkä kestävät jopa sadan vuoden ajan. Tavalliset peltikatot eivät myöskään ole yhtä tiiviitä, joten niitä ei voida asentaa yhtä loiville katoille kuin konesaumakattoa. Konesaumakaton eli rivisaumatun peltikaton vesitiiviys perustuu siihen, että se saumat ovat kaksinkertaisia, ja että kaikki läpiviennit on saumattu todella tiiviisti kattoon kiinni. Konesaumakatossa ei myöskään ole yhtään ruuvinreikää, joista se voisi vuosikymmenien mittaan alkaa vuotaa. Ruuvin tiiviste voi haurastua, ja ruuvi voi lopulta kohota ylös. Kaikki konesaumakaton ruuvit ovat piilossa, ja kattotikkaat sun muut katon varusteet on kiinnitetty pystysaumoihin katteeseen tehtävien ruuvinreikien sijaan. Kun tilaat konesaumakaton asennuksen meiltä, lähetämme peltikattotehtaalle mittojen mukaan tehdyn tilauksen, ja lähetämme kokeneet kattopeltiseppämme työstämään katon asennusta, saumausta sekä varustelua.

Lukkosaumakatto muistuttaa konesaumakattoa, ja on sekin hyvin vesitiivis. Lukkosaumakatossa saattaa olla monia hyviä ominaisuuksia, kuten sateen ropinaa ja peltien lämpöelämisestä aiheutuvaa pauketta vaimentavia äänieristenauhoja. Lukkosaumakattoja suositumpi katevaihtoehto on kuitenkin tiilikuvioitu teräspeltikatto, mikä näyttää hieman kauempaa katsoen aivan tiilikatolta. Tiilimuotokate yhdistää peltikaton ja tiilikaton hyvät ominaisuudet, sillä sen ulkonäkö yltää arvokkuudessaan tiilikaton tasolle, mutta se on yhtä kevyt, huokea ja helppohoitoinen kuin muutkin peltikatot. Täytyy myöntää, että yhtä pitkäikäinen tiiliprofiilikatto ei kuitenkaan ole, sillä se kestää noin 50 vuotta (tiilikaton käyttöikä on noin 70 vuotta).

Kattoasentajamme osaavat ottaa huomioon yksityiskohdatkin

Peltikattoremontissa tarvitaan asiantuntemusta ja kokeneisuutta, joten kannattaa valita parhaat ammattilaiset kattoa purkamaan ja asentamaan. Meiltä syntyy aina pelkkää priimaa, joten mitoitusvirheistä tai esimerkiksi väärin päin asennetusta aluskatteesta ei ole pelkoa. Osaamme toteuttaa taatulla laadulla myös sellaiset kattoremontit, joiden aikana kattoon tehdään radikaaleja muutoksia. Ammattilaisemme voivat korottaa kattoa tai muuttaa sen harjakulmaa niin, että jyrkästä katosta tulee loivempi, tai että loivasta katosta tulee jyrkempi. Kattoa voidaan varustella kokonaan uusilla läpivienneillä ja varusteilla aina aurinkopaneeleista kattovalokupuihin, ja sen alle voidaan lisätä eristeitä paremman lämmöneristyskyvyn saavuttamiseksi. Ota yhteyttä ja kerro kaikista toiveistasi, ja koska kattoremontti voitaisiin aloittaa. Kattoremontti onnistuu talvellakin, sillä vesikatto ei ole vastuussa lämmön karkaamisen estämisestä. Niin kauan kuin eristeet ovat paikoillaan – ainakin suurimmaksi osin – lämpö pysyy sisällä rakennuksessa, eikä pirtissä tarvitse palella. Meitäkään ei palella, sillä tunnemme kerrospukeutumisen salat. Jos katolla on lunta, on lumen pudotus peltikatolta kattoremontin ensimmäinen askel. Jos katon reunalla kimmeltää jää, sulatamme sen pois töitä haittaamasta ja katon saumoja vaurioittamasta.

Katon harjakulman muutos on perusteltua monessa eri tilanteessa. Ehkä kyse on makuasioista, tai siitä, että katosta halutaan tehdä helppohoitoisempi muuttamalla sen kaltevuutta. Katon korotus mahdollistaa kylmän ullakon ottamisen asuinkäyttöön. Toinen syy peltikaton korottamiselle on tuuletustilan avartaminen. Tuuletustila on peltikaton aluskatteen ja eristeiden välissä, ja sen pitää olla tarpeeksi korkea, jotta ilma pääsee liikkumaan ja vaihtumaan. Jos välikatolla päässyt lämmin ja kostea ilma ei pääse pois yläpohjasta, voi se tiivistyä vedeksi, mikä pilaa kattorakenteet. Ilmanvaihtoputkien, harjapeltituulettimen ja hengittävän aluskatteen avulla välikaton ilmanvaihtoa voidaan tehostaa vielä lisää. Mitä paremmin ilma vaihtuu, sitä vähemmän on vaaraa kondenssivedestä. Aluskatetta tarvitaan joka tapauksessa, sillä sen avulla satunnainen kattovuoto ei pääse kastelemaan katon rakenteita. Aluskate estää vuotovesien pääsyn katon alle, minkä lisäksi se ohjaa rakennuksen sisäpuolelta kohoavan vesihöyryn pois katolta. Nykyaikaiset hengittävät aluskatteet kuivattavat yläpohjaa erityisen tehokkaasti, sillä ne haihduttavat vähäisenkin kosteuden tehokkaasti. Me kiinnitämme aina huomiota peltikaton tuuletusratkaisuihin ja siihen, että aluskate tulee asennettua oikein päin ja juuri oikealle kireydelle. Jos kattoa on tarve tiivistää, tuomme katon alle sopivan määrän uusia ja hengittäviä eristeitä. Niiden avulla kondenssiveden esiintymistä ja talviaikaisia saumavuotoja voidaan suitsia, ja lisäksi ne pienentävät lämmitysenergian kulumista ja vähentävät asunnossa tuntuvaa vetoa.

Peltikattoremontin loppupuoleen kuuluu uuden peltikaton varustelu. Katon varusteluvaiheessakaan ei saa hutiloida, vaan kattofirman pitää asentaa katolle vähintäänkin vähimmäismäärä kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmä. Katolle asennettavien varusteiden pitää olla siistejä ja hyväkuntoisia, ja ne on kiinnitettävä tukevasti paikoilleen. Sadevesikourujen kaatojen pitää antaa oikeaan suuntaan, ja ne pitää asentaa niin, ettei räystäs vuoda. Suhtaudumme tarkasti myös tähän työvaiheeseen. Jos katon varusteita pitää uusia – esimerkiksi sadevesijärjestelmä uusitaan usein yhtä aikaa vesikaton kanssa – toimitamme paikalle korkealaatuiset ja kestävät kattotarvikkeet. Voimme lopuksi täydentää katon varustelutasoa esimerkiksi kattoluukulla tai aurinkopaneeleilla.

Kattohuolto vai osittainen peltikaton vaihto?

Joskus suosittelemme asiakkaalle osittaista peltikattoremonttia, eli pelkkien kattopeltien vaihtoa. Yleisesti ottaen peltikattoremontti on paras tehdä vaihtamalla sekä alus- että vesikate, sillä niiden tekninen käyttöaika on kutakuinkin sama. Jos alus- ja vesikate ovat eri-ikäiset, tai kattopellit ovat muuttuneet huonokuntoisiksi etuajassa, voi pelkän vesikatteen vaihto olla perusteltua. Joskus joudumme tarjoamaan osittaista kattoremonttia asiakkaan tilaaman kattohuollon sijaan. Osittainen peltikattoremontti voi tulla jopa edullisemmaksi kuin katon huoltomaalaus, varsinkin, jos asiakas tahtoisi vaihtaa katon väriä. Peltikatto tulisi tuolloin tiivistää, pestä, kuivattaa ja maalata ainakin kahteen kertaan. Maalipinnan on saatava kuivua kunnolla, joten kattomaalaus on ajoitettava mahdollisimman sateettomaan ajankohtaan – mutta ei kuitenkaan liian aurinkoisiin päiviin, jotta maali ehtii tarttua kunnolla.

Katon huoltomaalaus saattaa vaatia useita käyntikertoja, ja jos katossa jo on ruostetta, menee aikaa myös ruostevaurioiden kunnostamiseen. Urakan avulla vanhan peltikaton elinikää voidaan pidentää kymmenellä, korkeintaan noin kahdellakymmenellä vuodella. Osittainen peltikattoremontti sitä vastoin tarkoittaa kattoa, mikä kestää taas noin 50 vuotta, ja se taputellaan valmiiksi jo parissa päivässä, jos kyseessä on kesämökin tai omakotitalon peltikatto. Emme kuitenkaan pysty suoralta kädeltä näkemättä sanomaan, kannattaako teidän kattonne huoltaa vaiko uusia: tulemme aina paikan päälle tutkimaan katon kunnon, ja esitämme asiantuntevat arviomme vasta sitten.

Kattoremontin suunnittelu aloitetaan pian yhteydenottosi jälkeen

Jotta katto olisi mahdollisimman toimiva ja jotta kattoremontti etenisi kommelluksitta, tulee katon vaihto suunnitella huolella etukäteen. Aloitamme kattoremontin suunnittelun hyvissä ajoin. Suunnittelutyö pohjautuu paikan päällä tekemäämme arviointikäyntiin. Kun otat yhteyttä ja pyydät tarjouksen liikekiinteistön, yksityisasunnon tai esimerkiksi taloyhtiön kattoremontiksi, sovimme arviointikäynnin ajankohdasta. Paikan päällä tekemämme mittaukset ja asiakkaan meille esittämät tarpeet ja toiveet otetaan huomioon suunnitellessamme kattoremonttia ja laskiessamme sille kilpailukykyistä hintaa.

Vesi ja lumi voivat saada katon vuotamaan, jos niiden mahdollisuuksia poistua katolta ei ole otettu tarpeeksi hyvin huomioon. Lunta voi kertyä varsinkin katon sisätaitteisiin, jotka ovatkin yksi katon vikaherkimmistä paikoista – lisäksi tutkimme sen, onko välikaton tuuletusratkaisut tarpeeksi toimivat. On tärkeää, että kosteus ja lämmin ilma pääsevät pois uuden peltikaton alta. Valitsemme aina tasokkaat materiaalit kattoremonttia varten, eli laadukkaat kattopellit, kattokokonaisuuden kannalta toimivimman aluskatteen ja laadukkaat kateruuvit, mitkä kestävät eivätkä irtoa katosta. Laatu ja korroosionkestävyys ovat tärkeitä kriteereitä myös katon tarvikkeita valitessa. Kattoremontin suunnittelutyö sisältyy peltikattoremontin hintaan, aivan kuten lopputarkastus, loppusiivous ja jätehuoltokin – emme suotta väitä tekevämme katon vaihdon avaimet käteen -pakettina.

Katon ylläpitokin kannattaa ulkoistaa meille

Kunhan uusi peltikatto huolletaan ja tarkastetaan säännöllisesti, suojaa se kiinteistö jopa puolen vuosisadan ajan. Kattotarkastusten teettäminen on erittäin olennaista katon kunnon ja kestävyyden kannalta, sillä niiden avulla katto osataan paikata heti uusien vaurioiden ilmestyttyä ja huoltaa tilanteen edellyttämällä tavalla. Jos vaikkapa kattomaalaukset jäisivät väliin, alkaisi katto ruostua ja haurastua. Asiakasystävällinen palvelumme sisältää ilmaisen katon yleistarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Tarkastamme mm. katteen pinnan ja esimerkiksi sen, onko katon alle päässyt kosteutta. Tarkastuksen päätteeksi teemme tarvittaessa tarjouksen kattohuolloista tai katon täsmäkorjauksista.

Koska peltikaton liukas pinta hylkii lunta, epäpuhtauksia ja kasvustoja, riittää katon vuosittaiseksi huolloksi katon harjaus (ja tietenkin tämä katon kunnon tarkastus). Katto on hyvä harjata niin keväisin kuin syksyisinkin, mutta tämänkin kattohuollon voit ulkoistaa meille. Samaan syssyyn puhdistamme katon sadevesijärjestelmänkin, jotta se ei alkaisi ruostua ja tulvia. Säännöllisesti harjattu katto kuivuu sateen ja talven jälkeen, eikä kosteus ala aiheuttamaan ruostevaurioita. Ruostevaurioita torjutaan tehokkaasti uusimalla katon maalipinta 10–25 vuoden välein. Maalipinnoite kuluu yksilöllisesti, joten oikea huoltomaalausväli selviää vain tarkkailemalla katon ja sen pinnoitteen kuntoa.

Katon huoltomaalauksen yhteydessä katto pestään. Emme käytä korkeapainepesua, vaan homma hoituu tavallisella vesiletkulla ja sen vedenpaineella. Vanha lika lähtee sopivien huoltopesuaineiden ja harjaamisen avulla, joten kattopeltejä ei tarvitse rikkoa painepesurilla. Pesun jälkeen katto saa kuivua rauhassa, jotta uusi maalipinnoite tarttuisi mahdollisimman hyvin.

Peltikatto ei yleensä kerää lunta, mutta jos katon päällä on kevättalvella puoli metriä raskasta suojalunta, ota yhteyttä. Kannattaa seurata myös lumen jakautumista, sillä toisessa päässä kattoa saattaa olla enemmän lunta kuin toisessa; myös jiirien päälle lunta voi kertyä enemmän kuin muualle. Tällöinkin on aika ottaa yhteyttä lumenpudotusten tiimoilta!

Kattoremontit ja muut kattotyöt luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
 • E
  • Eckerö
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kangasala
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Korsnäs
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Laukaa
  • Lemi
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Loimaa
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luoto
  • Luumäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Marttila
  • Masku
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Miehikkälä
  • Mikkeli
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nivala
  • Nokia
  • Nousiainen
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Närpiö
 • O
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Riihimäki
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Sipoo
  • Siuntio
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toivakka
  • Tornio
  • Turku
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Valkeakoski
  • Valtimo
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varsinais-Suomi
  • Vehmaa
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihti
  • Viitasaari
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Vöyri
 • Y
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Ähtäri
  • Äänekoski