Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Tarvitsetpa rännien tai kattokaivojen puhdistusta, korjaamista tai kokonaan uutta sadevesijärjestelmää, ota yhteyttä

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmän puhdistus, korjaus ja uusiminen onnistuvat kattoammattilaisiltamme viimeisen päälle osaavasti. Sadevesijärjestelmä tulee kunnostettua parhaalla ammattitaidolla ja niin luotettavalla tavalla, ettei räystäs enää vuoda kovankaan rasituksen edessä. Korjaamme myös kattokaivot, joiden avulla kattovedet ohjataan pois tasakatolta. Kattokaivojen normaali käyttöikä on noin 30 vuotta, kun taas vesikourut kestävät suurin piirtein 40 vuotta – tämän jälkeen sadevesijärjestelmä alkaa yleensä olla niin haurastunut, että se on paras uusia. Meidän kauttamme saat omakotitaloosi, kesämökillesi tai vaikkapa taloyhtiönne katolle uuden ja kestävän sadevesijärjestelmän, mikä on taatusti oikein mitoitettu ja oikealla tavalla asennettu.

Jos sadevesijärjestelmä ei toimi, altistuu koko rakennus kosteudelle ja kosteusvaurioille. Mikäli kattokaivot lakkaavat vetämästä, jää katolle seisovaa vettä, ja huopakaton saumat voivat alkaa vuotaa. Kattorakenteiden kastuminen voi johtaa jopa ennen aikojaan tarvittavaan kattoremonttiin, mutta lievemmässäkin tilanteessa tarvitaan katon purkua ja katon puuosien kunnostamista. Todennäköisesti myös yläpohjan eristeet on uusittava, sillä vesi saa ne homehtumaan. Vesikourussa olevat reiät, tukokset, jää tai huonokuntoiset saumat saavat talon julkisivun kastumaan, ja se johtaa rapautumiseen tai lahoamiseen ja homekasvustoihin. Yli vuotava vesi kastelee pihamaan, ja talviaikaan seurauksena voi olla kulkureittien jäätyminen vaarallisen liukkaiksi. Vesikouruista yli vuotavat vedet saattavat päätyä aina talon perustuksiin asti, sillä salaojatkaan eivät jaksa pitää rakennusta ympäröivää maata kuivana, jos katolta valuvat tuhannet vesilitrat imeytyvät liian lähelle taloa.

Sadevesijärjestelmän puhdistus joka syksy ja kevät auttaa sadevesijärjestelmää toimimaan paremmin. Roskien poisto vähentää rännien ruostumista ja ehkäisee erilaisia tukoksia, mitkä estäisivät sadevesijärjestelmää vetämästä. Meiltä tilaat aumakaton, tasakaton, harjakaton ja kaikkien muiden kattojen sadevesijärjestelmän huollot, joihin tulee aina kaupan päälle sadevesijärjestelmän kuntotarkastus. Voimme myös asentaa sadevesijärjestelmään sulanapitojärjestelmän, minkä ansiosta sinun ei tarvitse tilata sadevesijärjestelmän höyrysulatusta.

Itse asiassa tarkistamme koko katon kaikkien sadevesijärjestelmää koskevien kattotöiden yhteydessä. Tästä on suuri hyöty katon ylläpidossa, sillä näin mikään katon huolto tai kattopaikkaus ei jää tekemättä. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että tekemämme kattotyöt voi rahoittaa kauttamme saatavalla rahoituksella, ja että kotitaloudet voivat vähentää urakan työn osuuden verotuksessaan.

Rännien puhdistus, huolto ja korjaus

Kosteusvaurioita vastaan kourusaneerauksilla

Jos sadevesijärjestelmä ei toimi, voi syntyä katon vesivahinko tai muita kosteusvaurioita, joten sadevesijärjestelmän kuntoa on syytä seurata. Säännöllisten kuntotarkastusten ansiosta vesikouruissa olevat reiät tai kattokaivoissa olevat tukokset osataan poistaa ennen, kuin katto alkaa vuotaa tai talon perustukset kastuvat. Äkkiseltään voi ajatella, ettei pieni reikä haittaa mitään, mutta totuus on toisenlainen. Pienikin reikä voi aiheuttaa ongelmia, oli se sitten vesikourussa tai vesikatteessa. Katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä yhden ainoan vesisateen aikana, joten ei ole samantekevää, minne vesi päätyy. Ota yhteyttä valtakunnallisesti palvelevaan kattokorjauspalveluumme, niin reiät saadaan paikattua ja kosteusongelmat ehkäistyä! Kourusaneeraus tai kattokaivojen korjaus on helppo ja edullinen tapa estää kosteuden pääsy omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen rakenteisiin.

Vesikourujen toimintaa ylläpidetään säännöllisillä puhdistuksilla

Vesikourut ja jalkakourut toimivat parhaiten, kun ne puhdistetaan kahdesti vuodessa. Tilaa meiltä katon kevät- ja syyshuollot, niin tulemme puhdistamaan huopa-, tiili- tai peltikattosi, ja poistamme samalla kaikki lehdet ja neulaset vesikouruista. Kuten aina, saat kaupan päälle koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen. Kun tarkastamme katon kuntoa, tarkastamme myös vesikourujen ja alastuloputkien kunnon siltä varalta, että kaadot ovat pilalla, ruoste on syönyt niihin reikiä, jää on avannut joitain saumoja tai että vanhat kiinnikkeet pitäisi uusia.

Jos vesikouruissa on roskia, alkavat ne ruostua – hyväkuntoisesta maalipinnoitteesta huolimatta. Lisäksi on otettava huomioon se, että roskaiset kourut jäätyvät umpeen talvella, ja tämä voi vahingoittaa kouruja ja alastuloputkia. Jäästä on muutakin haittaa, sillä sadevesijärjestelmä lakkaa vetämästä viimeistään jäätyessään. Jäätymisestä kielivät ränneistä roikkuvat jääpuikot – ja pihan kastuminen ja jäätyminen talon ympäriltä. Rännit voivat alkaa vuotaa jo aiemmin, jos kaikki vesi ei pääse poistumaan niistä roskien takia. Katolta valuva vesi voi tällöin kastella räystäslaudat, talon ulkoverhoilun sekä talon perustukset, joten on monia syitä puhdistaa kourut ainakin kahdesti vuodessa (eli aikaisin keväällä sekä loppusyksystä).

Lehdet, neulaset ja muut roskat poistetaan räystäskouruista käsityönä, ja roskat noukitaan suoraan jätesäkkeihin, joten pihasi säilyy siistinä. Viimeistelemme vesikourujen puhdistuksen huuhtelemalla rännit, ja jos tarpeen, puhdistamme myös ränneistä tulvineen likaveden raidoittamat rännien ulkopinnat. Mietimme samalla, onko vesikourut jo aika huoltomaalata. Rännit kannattaa maalata noin 6–12 vuoden välein, jotta ne jaksaisivat vastustaa kosteutta ja ruostetta mahdollisimman pitkään.

Kattokaivot eivät mene tukkoon puolivuosittaisten huoltojen ansiosta

Tasakaton puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu ehdottomasti kattokaivojen puhdistaminen. Jos kattokaivoihin kertyy lehtiä ja muuta bioroskaa, voi kattokaivo mennä tukkoon, ja se johtaa siihen, että katolle jää seisovaa vettä. Edes hyvin tiiviin ja rasituksensietokykyisen tiivissaumakaton saumat eivät kestä kovin hyvin katolla olevaa seisovaa vettä, joten tällainen tilanne kannattaa ehkäistä huolehtimalla kattokaivojen puhtaudesta. Kattokaivojen puhdistaminen puolen vuoden välein on helpompaa ja halvempaa kuin kattovuodon korjaus! Jos talon lähellä on paljon lehtipuita, kannattaa kattokaivojen toiminta varmistaa syksyllä vaikka kerran viikossa – näin varmistetaan se, ettei mikään estä kattokaivoja vetämästä.

Samalla kun tulemme puhdistamaan huopakaton ja kattokaivot, teemme maksuttoman kuntotarkastuksen niin kattokaivoille kuin kaikille muillekin tasakaton varusteille. Ehkä kattokaivojen roskasihdit tai lämpövastukset pitää uusia, tai ehkä savupiipun juuri on tiivistettävä? Kuljemme myös läpi koko katteen pinnan huomataksemme kaikki mahdolliset reiät, venymät ja muut vauriot. Kaikista havaitsemistamme korjaus- tai huoltotarpeista on luvassa hyvä tarjous, sillä haluamme saada kattosi kerralla erinomaiseen ja kestävään kuntoon!

Jään poisto sadevesikouruista ja kattokaivoista

Sadevesijärjestelmä vetää huonosti, jos siinä on roskia. Roskatukosten ja seisovan veden takia se saattaa jäätyä talven tullen, ja silloin veto huononee entisestään – tai loppuu kokonaan. Jos vesikouruissa tai kattokaivoissa on jäätä, ovat hyvät neuvot tarpeen. Jäätä ei parane alkaa hakata, sillä se on melko tehotonta, ja lisäksi kirves tai muu ase saattaa vaurioittaa kattoa tai katon sadevesijärjestelmää. Ota yhteyttä, niin tulemme paikalle höyrytyslaitteen kanssa: kuuma vesihöyry on paras keino kaikenlaisen jään poistamiseen! Vesihöyry saa sadevesijärjestelmään syntyneen jään sulamaan tuossa tuokiossa, eikä ole vaarana, että sadevesijärjestelmä tai katto kärsisi samalla vaurioita.

Kattokaivoihin tai satulakaton vesikouruihin syntynyttä jäätä ei kannata jättää poistamatta, sillä se voi johtaa erilaisiin kosteusongelmiin. Kattokaivoissa oleva jää estää lumen sulamisesta aiheutuvaa vettä poistumasta katolta, ja tasakatto voi ruveta vuotamaan. Vesikouruihin ilmestynyt jää voi johtaa samanlaisiin ongelmiin kuin roskien tukkima vesikouru, eli vuotovesi voi kastella talon seinät, perustukset ja taloa ympäröivän pihamaan. Lisäksi räystäistä roikkuvat jääpuikot aiheuttavat turvallisuusriskin kaikille talon läheisyydessä kulkeville, ja jää voi pilata vesikourujen kaadot.

Sadevesijärjestelmää estetään jäätymästä puhdistamalla se puolen vuoden välein. Pelkkä puhdistus ei riitä, vaan samalla kannattaa tarkastaa sadevesijärjestelmän kunto: jos esimerkiksi kaadot ovat menneet pilalle ja antavat nyt väärään suuntaan, ei kaikki vesi pääse poistumaan vesikouruista. Kourusaneerauksen avulla vesikourujen veto varmistetaan. Sadevesijärjestelmän sulanapitojärjestelmästä on suuri hyöty talviaikaisen jään ehkäisemisessä. Voimme asentaa kattokaivoihisi lämpövastukset, mitkä pitävät huolta siitä, ettei jäätä ala syntyä. Vesikourut voidaan varustella sulanapitokaapeleilla, joiden ansiosta sinun ei tarvitse enää tilata höyrysulatuksia. Sulanapitojärjestelmä ei kuitenkaan korvaa roskien poistoa ja sadevesijärjestelmän kunnon tarkastamista, sillä vääntynyt kouru voi jäätyä sulanapitokaapeleista huolimatta, eikä roskien tukkima kattokaivo vedä, vaikka lämpövastukset hehkuisivat punaisina.

Kourusaneeraus nopeasti ja helposti

Kourusaneeraukset onnistuu nopeasti, helposti ja parhaalla mahdollisella lopputuloksella, kun otat yhteyttä meihin ja kerrot sadevesijärjestelmääsi piinaavasta ongelmasta. Me toteutamme kaikki tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja peltikattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja tämä koskettaa myös katon sadevesijärjestelmää koskevia työtilauksia. Tulemme paikalle, arvioimme tilanteen, selvitämme parhaan tavan korjata vauriot, tilaamme mahdollisesti tarvittavat uudet materiaalit ja pystytämme rakennustelineet – tai tuomme paikalle nostinkoriautot tai henkilönostimet, joiden avulla voimme nousta korjaamaan myös korkeimpien kerrostalojen ja toimistorakennusten sadevesijärjestelmiä. Kun työ on valmistunut, siivoamme jälkemme ja pakkaamme kaikki purku- ja rakennusjätteet poiskuljettamista varten. Teemme vielä lopputarkastuksen korjatulle sadevesijärjestelmälle. Kuten aina, tarkastamme koko kattokokonaisuuden kunnon kaupan päälle, jotta kattoon ei jäisi mitään vaurioita tai puutteita, mitkä voisivat lähitulevaisuudessa alkaa vaikuttaa sen kuntoon.

Kourusaneeraus tai kattokaivojen kunnostus sujuu nopeasti, kun asialla on kokenut kattoammattilainen, jolla on käytössään tarvittava välineistö. Riippuu tilanteesta, miten kourut korjataan. Pintaruoste saadaan pois hiomalla, mutta jos ruoste on jo tehnyt ränneihin reiän, tulee se paikata. Jos ruoste on haurastuttanut ränniä merkittävästi, voi olla paras uusia ränni joko kokonaan tai osittain. Jään avaamat saumat voidaan tiivistää sopivilla tiivistysaineilla, ja jos kourun kaato on pilalla, korjaamme sen uusimalla joko kourun kiinnikkeet tai kourun. Kaikki huonokuntoiset liitoskappaleet, suppilot, ulosheittäjät tai muut komponentit uusitaan tarpeen mukaan. Ehkä kourut ovat pudonneet maahan lumen mukana, tai kovan tuulen voimasta? Silloin korjaamme kaikki sattuneet vahingot ja kiinnitämme räystäskourut takaisin paikoilleen. Jos mikään muu ei auta, uusimme vesikourut ja alastuloputket kokonaan. Sadevesijärjestelmän tekninen käyttöikä on noin neljä vuosikymmentä, jos kyse on vesikouruista ja alastuloputkista, kun taas kattokaivot toimivat noin kolmen vuosikymmenen ajan. Uusi sadevesijärjestelmä palvelee luotettavasti, jos se on meidän asentamamme, sillä me osaamme mitoittaa ja asentaa sen oikeaoppisella tavalla. Kourujen kaadot antavat varmasti oikeaan suuntaan, ja tasakaton kattokaivot tulevat tiivistettyä ja eristettyä esimerkillisellä tavalla.

Kosteudenhallinta kuntoon uusimalla sadevesijärjestelmä

Kun ollaan siinä pisteessä, että vesikouruja tai kattokaivoja ei enää kannata kunnostaa, pyydä meiltä kilpailukykyinen tarjous katon sadevesijärjestelmän uusimisesta. Uusien kattokaivojen tai rännien avulla kaikki kattovedet saadaan varmasti ohjattua oikeaan paikkaan, joten koko rakennuksen kosteudenhallinta on hyvässä mallissa tällaisen kattotyön jälkeen. Sadevesijärjestelmän uusiminen on kotitalousvähennyskelpoinen kattotyö, ja voimme kokemuksemme ansiosta suorittaa sen varsin nopeasti, joten urakka ei aiheuta suuria kustannuksia tai häiritse arkeasi tarpeettoman kauan.

Muovisia vesikouruja parempi on teräksinen sadevesijärjestelmä, sillä se kestää paremmin aurinkoa ja ulkolämpötilan vaihteluita. Lisäksi se on hiljaisempi. Teräksistä sadevesijärjestelmää pitkäikäisempi on alumiininen sadevesijärjestelmä, mille saattaa saada jopa 60 vuoden takuun, joten vesikourujen ja alastuloputkien uusiminen ei ole ihan heti ajankohtaista.

Sadevesijärjestelmän uusimisen hinta lasketaan monen seikan perusteella

Laskemme tarjouksen omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, liikekiinteistön tai jonkin muun rakennuksen sadevesijärjestelmän uusimisesta muun muassa sen perusteella, kuinka korkea rakennus on kyseessä, ja kuinka leveä sen lape on. Ensin mainittu seikka vaikuttaa siihen, kuinka monta asennusmetriä alastuloputkia tarvitaan, ja jälkimmäinen seikka vaikuttaa vesikourujen menekkiin. Otamme huomioon myös sen, onko uusi sadevesijärjestelmä alumiinia tai terästä. Alumiini on terästä kalliimpaa, mutta alumiininen sadevesijärjestelmä on pitkäikäisempi. Tarjouksen loppusummaan vaikuttaa myös se, missä rakennus sijaitsee, sillä tämä vaikuttaa kuljetuskustannuksiin. Kun olemme tehneet kaikki tarvittavat mittaukset ja laskelmat, esitämme tarjouksemme sadevesijärjestelmän uusimisesta avaimet käteen -pakettina.

Jalkarännit peltisepän työnä

Sadevesijärjestelmä voi olla väriltään jokin muukin kuin tuttu ja turvallinen valkoinen – tai musta. Jos perusvärivalikoimassa ei ole tarpeeksi mielenkiintoisia värejä, voit tehdä erityistilauksen tehtaalle. Vesikourut ovat usein pyöreäpohjaisia, mikä on siinä mielessä hyvä vaihtoehto, että tällaisten kourujen puhdistaminen on hieman helpompaa. Räystäskourut voivat kuitenkin olla myös kantikkaita – sinä päätät, me asennamme! Sadevesijärjestelmän voi myös teettää kattopeltisepän työnä. Pystykourut ovat näyttävä ja huomiota herättävä vaihtoehto kattovesien poisohjaukseen. Jos teetät jalkarännit kattopeltisepillämme, ei kattosi reunalle tule lainkaan vesikouruja, vaan sade- ja sulamisvedet ohjataan suppiloihin ja alastuloputkiin. Katto pitää varustella erillisillä lumiesteillä, sillä jalkaränni ei jaksa kannatella katon lumikuormia. Myös jalkakourut on kahdesti vuodessa puhdistettava (sekä kuntotarkastettava), sillä roskakuorma käy jalkarännien kiinnikkeiden päälle.

Halusitpa jalkarännejä, kattokaivoja tai rännejä ja syöksyputkia, ota yhteyttä tähän kattofirmaan, niin sadevesijärjestelmän asennus tai uusiminen sujuu kaikin puolin onnistuneesti. Lopuksi voimme asentaa sadevesijärjestelmään sulanapitokaapelit tai lämpövastukset, joiden avulla estetään kattokaivojen ja vesikourujen jäätyminen talven pakkasilla. Nykyään sulanapitojärjestelmät ovat niin energiatehokkaita, että niiden käyttökustannukset pysyvät hyvin matalina.

Asiakas saa aina kokonaisvaltaista palvelua

Meidän asiakkaamme saavat aina kokonaisvaltaista ja erittäin ammattitaitoista kattopalvelua, joten kannattaa tulla meidän asiakkaaksemme. Kattotyöt hoidetaan täyden palvelun pakettina, joten hintaan kuuluu myös vanhojen vesikourujen ja muiden jätteiden toimittaminen lähimmälle jäteasemalle. Jokainen kattotyö viimeistellään tarjoamalla ilmainen kattotarkastus, minkä aikana tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunto käydään kokonaisuudessaan läpi. Tarkkasilmäisiltä ammattilaisiltamme ei jää huomaamatta mikään huolto- tai paikkaustarve, jolla kattokokonaisuus voitaisiin saada tiiviimmäksi, turvallisemmaksi tai pitkäikäisemmäksi. Mainitsemme rikkinäisistä kattotiilistä, reikiintyneestä aluskatteesta, kattotikkaiden löystyneistä kiinnityksistä tai esimerkiksi savuhormissa olevista koloista, ja teemme tarjouksen tarvittavista kattokorjauksista.

Jos kattoa olisi aika maalata tai katolla kasvaa sammaleita, tarjoamme katon huoltomaalausta tai katon kemiallista puhdistusta, minkä avulla kaikki kasvustot saadaan pois katon kuntoa rasittamasta. Peltikatot kannattaa maalauttaa 10–25 vuoden välein riippuen siitä, miten katon maalipinnoite on kulunut. Kaikenlaiset naarmut ja muut maalipinnan vauriot on hyvä välittömästi paikkamaalata, jotta ruoste ei saisi otetta katosta. Tiilikatot ja huopakatot maalataan vain kerran, mutta yksinkin kerta riittää palauttamaan katon kunnon lähes uudenveroiseksi. Tiilikatto rapautuu huomattavasti vähemmän, kun se pinnoitetaan uudestaan. Vanhassa kattotiilessä on huokosia, joihin kertyy kosteutta. Veden jäätyminen saa tiilen murenemaan vähän kerrallaan, mutta uusi pinnoite saa tiilen pinnan jälleen sileäksi, ja rapautuminen lakkaa. Tässä yhteydessä on hyvä mainita, ettei savitiilikattoa maalata lainkaan, mutta se kannattaa suojata rapautumiselta suojakäsittelemällä se 5–10 vuoden välein. Huopakatonkin kunto kohenee, kun sen suojapinnoite uusitaan. Uusi pinnoite estää huopakatetta sammaloitumasta ja kuivumasta auringossa, ja näin ollen se kestää erilaisia rasituksia halkeilematta ja vuotamatta vielä parikymmentä vuotta.

Kaupan päälle tarjottavien kattotarkastusten aikana menemme käymään myös katon alla, jos sinne on esteetön pääsy esimerkiksi talon päädyssä olevan tarkistusluukun kautta. Välikatolta käsin on hyvä arvioida aluskatteen kunto, eristeiden kuivuus ja se, missä kunnossa katon rakenteet ovat.

Vesikourujen ja rännien puhdistukset luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
  • Akaa
  • Alahärmä
  • Alajärvi
  • Alastaro
  • Alavieska
  • Alavus
  • Angelniemi
  • Anjalankoski
  • Anttola
  • Artjärvi
  • Asikkala
  • Askainen
  • Askola
  • Aura
 • B
  • Bromarv
 • D
  • Degerby
 • E
  • Eckerö
  • Elimäki
  • Eno
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halikko
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hauho
  • Haukipudas
  • Haukivuori
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Himanka
  • Hinnerjoki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkoski
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Jaala
  • Jalasjärvi
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Joutseno
  • Juankoski
  • Jurva
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Jämsänkoski
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kalanti
  • Kangasala
  • Kangaslampi
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karhula
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karttula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Kerimäki
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Kestilä
  • Kesälahti
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kiihtelysvaara
  • Kiikala
  • Kiikka
  • Kiikoinen
  • Kiiminki
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kisko
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiukainen
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kodisjoki
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konginkangas
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Kontiomäki
  • Korpilahti
  • Korsnäs
  • Kortesjärvi
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmalahti
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuorevesi
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kuru
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kuusankoski
  • Kuusjoki
  • Kylmäkoski
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kälviä
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
  • Köyliö
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lammi
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Lapväärtti
  • Laukaa
  • Lavia
  • Lehtimäki
  • Leivonmäki
  • Lemi
  • Lemu
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Lohtaja
  • Loimaa
  • Lokalahti
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luopioinen
  • Luoto
  • Luumäki
  • Luvia
  • Längelmäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Maaninka
  • Maksamaa
  • Marttila
  • Masku
  • Mellilä
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Merimasku
  • Miehikkälä
  • Mietoinen
  • Mikkeli
  • Mouhijärvi
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Muurla
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nastola
  • Nilsiä
  • Nivala
  • Nokia
  • Noormarkku
  • Nousiainen
  • Nuijamaa
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Nurmo
  • Närpiö
 • O
  •  
  • Oravainen
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pattijoki
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertteli
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Piikkiö
  • Piippola
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohja
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Pulkkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhämaa
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Pyhäselkä
  • Pylkönmäki
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Rantsila
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Renko
  • Riihimäki
  • Riistavesi
  • Ristiina
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rymättylä
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Sahalahti
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sammatti
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savonranta
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Simpele
  • Sipoo
  • Sippola
  • Siuntio
  • Snappertuna
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somerniemi
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Sumiainen
  • Suolahti
  • Suomenniemi
  • Suomusjärvi
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
  • Säynätsalo
  • Sääksmäki
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tarvasjoki
  • Teerijärvi
  • Teisko
  • Temmes
  • Tenhola
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toijala
  • Toivakka
  • Tornio
  • Tottijärvi
  • Turku
  • Tuulos
  • Tuupovaara
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
  • Tyrväntö
  • Tyrvää
  • Töysä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uukuniemi
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Vahto
  • Valkeakoski
  • Valkeala
  • Valtimo
  • Vammala
  • Vampula
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varpaisjärvi
  • Varsinais-Suomi
  • Vehkalahti
  • Vehmaa
  • Vehmersalmi
  • Velkua
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihanti
  • Vihti
  • Viiala
  • Viitasaari
  • Viljakkala
  • Vilppula
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Virtasalmi
  • Vuokatti
  • Vähäkyrö
  • Vöyri
 • Y
  • Ylihärmä
  • Ylikiiminki
  • Ylistaro
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylämaa
  • Yläne
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Äetsä
  • Ähtäri
  • Äänekoski