Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Savupiipun pään korjaus on vahvaa osaamistamme

Tarvitsetko savupiipun pään korjausta? Tilaa se meiltä, sillä savupiipun pään korjaus on vahvaa osaamistamme. Se on yleensä juuri savupiipun yläosa, mikä tarvitsee korjausta, sillä katon yläpuolinen osa savupiipusta altistuu kaikista ankarimmille rasituksille. Tarvittaessa korjaamme myös piipun päällä olevan betonikauluksen eli lenssin. Jos savupiipun palovillaeristys ei ole reilassa, suoritamme palovillaeristyksen uudelleen piipun ympäriltä. Piipun pään korjaukseen liitetään tarvittaessa myös peltikaton, huopakaton tai tiilikaton sekä aluskatteen korjaus piipun ympäriltä (kuten ylösnostojen ja asennustiivistysten suorittaminen). Kun savupiipun pää on korjattu, mitoitamme ja valmistamme uuden piipunpellityksen sekä asennamme piipunhatun. Piipunpellitys ja piipunhattu suojaavat vasta korjattua piippua säiltä lisäten siten piipun käyttöikää.

Kun valitset meidät, voit luottaa siihen, että piipunpään korjaus tulee hoidettua asiantuntevin ottein ja vain laadukkaita sekä kuhunkin käyttökohteeseen soveltuvia tuotteita käyttäen. Ei ole samantekevää, millaisia eristeitä piipun ympärille laitetaan, tai millaisella laastilla uudet tiilet muurataan paikoilleen! Tiilienkin omaisuuksilla on väliä: tavallisten rakennustiilien sijaan piippuun on muurattava tiiviitä ja lämmönkestäviä tiiliä, mitkä eivät säiky säitä.

Savupiipun pään korjaus

Piipun korjaus – Anna meidän laittaa piippu priimakuntoon

Korjaamme ja muuraamme omakotitalojen, kesämökkien, rantasaunojen sekä esimerkiksi pihasaunojen savupiiput kattopintojen yläpuolisilta osin. Ei hätää, vaikka piippu vaikuttaisi ränsistyneeltä: me pystymme korjaamaan halkeilevat ja rapautuneet piiput. Anna meidän tehdä taikojamme!

Laitamme piiput priimakuntoon Lappeenrannassa, Kajaanissa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Helsingissä, Turussa, Tampereella, Rovaniemellä… siis kaikkialla Suomessa. Kaupunkien ohella toimimme myös pienimmissä kylissä ja jopa asumattomilla seuduilla. Voit tilata savupiipun korjauksen myös saareen, sillä olemme varautuneet työskentelemään myös saarikohteissa. Piipun korjaus onnistuu myös syrjäisen metsätien varrella.

Savupiipun korjauksen hinta riippuu tapauksesta, mutta jo nyt voimme todeta, että korjaamme piippusi sopuhintaan. Yksityistaloudet voivat hyödyntää mahdollisuuden hakea kotitalousvähennystä.

Jos siis piipun laasti on kulunut, sen saumat ovat rapautuneita ja sen tiilien kunto vaikuttaa huonolta, ota yhteyttä ja tilaa savupiipun korjaus! Palautamme piippusi rakenteellisen eheyden. Tiiviistä ja toimivasta piipusta ei karkaa savukaasuja, joten sen käyttäminen on paloturvallista. Kun olemme muuranneet piipun uudelleen katon yläpuolella olevalta osuudelta tarkoituksenmukaisia tiiliä ja laastia käyttäen, toteutamme piipunpellityksen.

Savupiipun muuraus – Piipun muuraaminen palauttaa piipun hyvät ominaisuudet

Savupiipun muuraus uudelleen palauttaa piipun hyvät ominaisuudet! Tilaa piipun pään muuraaminen uudelleen huippuosaajiltamme. Me panemme parastamme koko urakan ajan, joten saat rahoillesi parasta vastinetta.

Tarvittaessa muuraamme uudelleen koko katon yläpuolella olevan osuuden, mutta monissa tapauksissa riittää paikkakorjaus eli vain joidenkin kohtien uusiminen. Kun savupiipun muuraaminen on ohi, suojaamme piipun pellittämällä sen mittatilaustyönä.

Muuratusta piipusta on paljon hyötyä. Massiivinen muurattu savupiippu toimii tehokkaana lämmönvaraajana. Varaavaan tulisijaan liitettynä se toimii tehokkaana lämmön talteenottajana parantaen tulisijan hyötysuhdetta entisestään. Jos muurattu piippu toimii kevyen tulisijan parina, se muodostaa lämpövaraston, mikä parantaa sekä käyttömukavuutta että puun polton hyötysuhdetta. Käyttömukavuuden parantumisella tarkoitamme sitä, että lämmönluovutusajan pidentäminen pidentää myös polttamisjaksojen välistä aikaa. Mikäli rakennuksessa on monta kerrosta, muurattu piippu toimii hyvänä lämmön jakajana ylemmissä kerroksissa. Muuratun piipun hyvät ominaisuudet korostuvat matala- ja passiivienergiataloissa. Muistathan käyttää vain ehjää ja säännöllisesti nuohottua piippua! Jos piippu ei ole ehjä, ota yhteyttä ammattilaisiimme.

Rapautuneen piipun korjaus – Vasta korjattu piippu on iso ilo

Vasta korjattu piippu on iso ilo, sillä tällaisen piipun ja siihen yhteydessä olevan tulisijan käyttäminen on turvallista. Tee puulämmittämisestä turvallista ja tilaa rapautuneen piipun korjaus tästä osoitteesta! Jotta osaisit tilata rapautuneen savupiipun korjauksen hyvissä ajoin, sinun kannattaa seurata rakennuksesi savupiipun tai savupiippujen kuntoa. Myös nuohoojan huomautukset piipun rapautumisesta kannattaa ottaa vakavasti.

Korjatun piipun käyttämisestä tulee vieläkin turvallisempaa, kun opettelee oikeat tavat polttaa puuta. Puun pienpoltto vaikuttaa lähiympäristön ilmanlaatuun. Pienhiukkaspäästöt voivat aiheuttaa esimerkiksi hengitysvaikeuksia.

Lisäksi huonot polttotavat heikentävät tulisijan laatua. Esimerkiksi märkien puiden polttaminen voi johtaa siihen, että tulisijan sisälle tiivistyy kosteutta, mikä voi aiheuttaa vaurioita tulisijaan. Lisäksi kaikki veden lämmittämiseen ja höyrystämiseen kuluva energia on pois puun palamislämpötilan nostamiseen käytettävästä energiasta. Mitä viileämpi liekki, sitä epäpuhtaampaa palaminen on.

Kaiken huipuksi huonot polttotavat päästävät lämpöä harakoille. Jos sytyttää puut alapuolelta, palaminen ei saa riittävästi ilmaa, jolloin savukaasut karkaavat palamattomina hormiin, eikä lämpöä saada talteen.

Piipun halkeaman korjaus – Haljenneen piipun korjaus pelastaa ajan kaltoin kohteleman piipun 

Huonokuntoinen piippu on turvallisuusriski. Jos piipussasi on halkeama tai halkeamia, ota yhteyttä ammattilaisiimme, jotta he voisivat toteuttaa haljenneen piipun korjauksen parhaalla hinta-laatusuhteella. Piipun halkeaman korjaus pelastaa ajan kaltoin kohteleman piipun. Ammattitaitoisesti tehty korjausurakka (mikä viimeistellään suojaamalla piippu piipunpellityksen ja piipunhatun avulla) palauttaa piipun eheyden ja toimivuuden sekä ehkäisee tulevat vauriot.

Jos piippu on ollut pitkään oman onnensa nojassa, se tulee tarkastaa ja nuohota ennen sen ottamista uudelleen käyttöön. Nuohous tulee tilata laillistetulta ammattinuohoojalta. Nuohooja puhdistaa tulisijan ja savuhormin palamisjätteistä nokipalojen ehkäisemiseksi. Nuohoukseen sisältyy myös tulisijan, hormin ja piipun silmämääräinen tarkastaminen.

Mikäli nuohooja kertoo sinun tarvitsevan esimerkiksi piipun halkeaman korjausta, jätä työ meille. Aloitamme urakan suojaamalla katon piipun ympäriltä. Jotta hormiin ei päätyisi purkujätteitä ja laastiroiskeita, suojaamme myös hormin esimerkiksi vaahtomuovin avulla. Sitten puramme piippua tarvittavilta osin, minkä jälkeen muuraamme tilalle säänkestäviä tiiliä asianmukaisen muurauslaastin avulla.

Tiilipiipun korjaus ja muuraus – Otteemme ei herpaannu!

Otteemme ei herpaannu tiilipiipun korjauksen ja muurauksen aikana! Huolehdimme puolestasi sekä töiden suunnittelusta, tiilien ja laastien hankinnasta, katon suojauksesta, piipun osittaisesta purkamisesta, tiilipiipun uudelleenmuurauksesta kuin loppusiivouksestakin. Jälkien siivoamiseen kuuluu se, että viemme kaikki käyttökelvottomat tiilet ja laastin- sekä betoninkappaleet lajitteluasemalle. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa yhteyttä ammattilaisiimme ja tilata tiilipiipun korjaus ja muuraus sinne, missä sitä tarvitaan.

Ammattilaistemme ote ei herpaannu siinäkään vaiheessa, kun on aika valita tiilipiipun korjaukseen käytettävät tiilet. Niiden on oltava tiiviitä, jotta ne eivät ime kosteutta. Lisäksi niiden on kestettävä korkeita lämpötiloja halkeilematta. Luonnollisestikin piipun yläosaan muurattavien tiilien on kestettävä myös sääolosuhteita ja lämpötilojen vaihtelua. Tiiliä valitessa on huomioitava myös savukaasujen aiheuttama kulutus.

Tilaathan tiilipiipun korjauksen ja muurauksen ajoissa. On valitettava tosiasia, että noin 15 % kaikista rakennuspaloista ja -palovaaroista liittyy tulisijoihin ja savuhormeihin. Puulämmittäminen on turvallista vain, kun piippu ja siihen liitoksissa olevat rakenteet ja rakennusosat ovat kunnossa.

Kaikki on kohdillaan piipun korjauksen, savupiipun pellityksen ja piipunhatun asennuksen jälkeen

Jätä huonokuntoisen – kuten rapautuneen tai halkeilleen – piipun korjaus ammattilaisillemme. Toteutamme savupiipun korjauksen siten kuin alan asiantuntijoilta voi odottaakin. Lopuksi pellitämme savupiipun ylös asti. Mikäli piipussa on betonikaulus, nostamme pellityksen kruunun alapintaan asti vesitiiviyden takaamiseksi. Mittojen mukaan toteutettu piipun pellitys pitää sisällään myös piipunhatun asennuksen. Kun poistumme paikalta, kaikki on kohdillaan. Voit käyttää tulisijaasi normaalisti, sillä piippu on varmasti toimiva ja hyvin suojattu.

Myös piipun kansipellitys ja piipun juuripellitys suojaavat piippua sateilta, lumelta ja tuulelta. Asiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että piippu kannattaa pellittää ylös asti. Näin omakotitalon tai esimerkiksi huvilan piippu saa parhaan mahdollisen suojan kosteudelta. Mitä enemmän kosteutta tunkeutuu piipun rakenteisiin, sitä enemmän piippu rapautuu, mikä tarkoittaa korjaustarpeita ja  -kustannuksia. Piipun rapautuminen on myös vaarallista, sillä huonokuntoinen piippu on paloturvallisuusriski.

Piipunhattu on tärkeä detalji. Se vähentää nokipalojen todennäköisyyttä, koska se suojaa hormia kosteudelta ja rapautumiselta.

Tarvittaessa korjaamme aukottomalla ammattitaidolla myös kattoa, aluskatetta ja ylösnostoja savupiipun kunnostuksen ohessa

Suhtaudumme piipun kunnostukseen hyvin kokonaisvaltaisella otteella. Haluamme laittaa kaiken kerralla kuntoon. Ota ahkeruudestamme ilo irti ja tilaa piipun korjaus tästä osoitteesta!

Kokonaisvaltainen ote tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tarvittaessa korjaamme myös ylösnostot, katon ja aluskatteen piipun kohdalta. On melko tavallista, että katto on huonossa kunnossa piipun kohdalta. Ehkä piipunpellitys tai piipunjuuripelti päästää vettä lävitseen? Kenties aluskate on huonokuntoinen? Ovatko ylösnostot puutteellisia? Kenties ylösnostoja ei ole olemassakaan? Olipa syy mikä tahansa, pystymme korjaamaan huopakattosi, peltikattosi, tiilikattosi, aluskatteesi ja ylösnostosi.

Seuraava askel voikin olla piipun pellitys peltisepäntyötä. Tiivis ja taitavasti toteutettu piipunpellitys pitää piipun läpiviennin tiiviinä, joten uusia piipunjuurivuotoja ei ole luvassa. Asennamme myös piipunhatun, mikä pitää veden pois hormista.

Siihen, että katossa on riittämätön tiivistys savupiipun kohdalla, kannattaa puuttua ajoissa uhkaavien kosteusvaurioiden takia. Katto (ja piippu!) kannattaa tarkastaa pari kertaa vuodessa, jotta mahdolliset korjaustyöt tulisivat hoidettua ajallaan.

Vanhan savupiipun korjaus – Kannattaako vanhaa piippua korjata?

Vuosikymmenet voivat runnella piippua. Tämä näkyy kaikenlaisena ränsistymisenä, kuten laastin rapautumisena ja tiilien halkeilemisena. Tiiliä on voinut irrotakin paikoiltaan. Lenssikin voi olla murentunut. Nyt saatat miettiä, kannattaako vanhaa piippua korjata. Todennäköisesti vastaus on ”kyllä”, sillä vanhan savupiipun korjaus ja sen yhteydessä tehtävä piipun pellitys palauttavat piipun toimintakunnon ja ulkonäön. Ammattilaisemme tietävät konstit piipun käyttöiän pidentämiseen ja kaikkien ongelmien poistamiseen. Tapaukset ovat kuitenkin erilaisia, joten aloita ottamalla yhteyttä  ja kertomalla tilanteestasi.

Kun tunnemme tilanteesi, tiedämme, mitä vanhalle savupiipulle kannattaa tehdä. Tarvittaessa muuraamme kokonaan uuden piipun tiilikaton, peltikaton tai huopakaton yläpuolelle. Jos paikkakorjaus riittää, poistamme huonokuntoiset kohdat ja muuraamme tilalle uudet tiilet asianmukaisen muurauslaastin avulla. Varmistamme myös sen, että katto, aluskate ja savupiipun palovillaeristeet ovat kaikin puolin kunnossa piipun kohdalta. Tarvittaessa yhdistämme vanhan savupiipun korjaukseen vaikkapa palovillaeristyksen uudelleensuorittamisen tai peltikaton aluskatteen ylösnostojen korjauksen. Sitten onkin aika pellittää piippu, asentaa piipunhattu ja siivota jäljet!