Katon korjauksen ammattilaiset palveluksessasi!

Peltikaton korjaukset
Tiilikaton korjaukset
Huopakaton korjaukset
Muut kattotyöt…

Syy tiilikattoremonttiin voi olla kattovuoto tai katon ikä

Tiilikattoremontin syy voi olla katon iässä tai esimerkiksi siinä, että kattovuoto on pilannut kattorakenteet niin, että koko katto on paras vaihtaa. Katon alle päässyt kosteus voi aiheuttaa pahoja vahinkoja katon alla, että ennenaikainen tiilikattoremontti on paikallaan – normaalitapauksissa tiilikatolle voi odottaa jopa 70 vuoden mittaista elinkaarta. Tiilikatto on niin mainio katto, että monet haluavat vaihtaa peltikattonsa tai huopakattonsa tiilikatoksi. Tiilikatto on paitsi pitkäikäinen, myös kustannustehokas. Tiilikaton upea ulkomuoto nostaa koko rakennuksen arvoa, ja tekee hyvän vaikutuksen kaikkiin ohikulkijoihin. Kun tiilikaton asentaminen tai uusiminen on ajankohtaista, ota yhteyttä meihin, ja pyydä tarjous tiilikattoremontista. Tiilikatto voidaan uusia myös talvella, joten katon uusimista ei ole pakko jättää kesäkuukausiin, vaikka kesä onkin perinteisesti suosituin aika toteuttaa kattosaneeraus.

Tavallinen tiilikattoremontti tarkoittaa sekä kattotiilien vaihtoa että tiilikaton aluskatteen purkamista ja vaihtamista. Aluskate on todella tärkeä osa jokaisen omakotitalon tai muun rakennuksen kattoa, sillä tiilikate pidä täydellisesti vettä. Jos jokin tiili hajoaa, voi katon läpi vuotaa vettä, mutta aluskate pelastaa tilanteen. Aluskate estää kattoa kastumasta ohjaten kaiken kosteuden pois kattorakenteiden luota – myös siinä tapauksessa, että kosteus on peräisin katon alta, eli rakennuksen sisältä. Asuintiloista kohoava kosteus voi tiivistyä vesipisaroiksi, jos se ei pääse poistumaan katon alta, ja aluskate ei estä sitä pisaroitumasta tiilien alapuolelle. Tällainen niin sanottu kondenssivesi on yhtä tuhoisaa katon puurakenteille ja eristeille kuin mikä tahansa muukin kosteus, joten aluskatteen ja välikaton tuuletusratkaisujen toimivuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Jos suosittelemme sinulle tiilikaton osittaista vaihtamista, tarkoittaa se pelkkien kattotiilien vaihtoa. Aluskatteen on tällöin oltava todella hyvässä kunnossa.

Ota yhteyttä ja kutsu meidät tekemään arviointikäyntiä, niin saat kuulla, miten juuri sinun tiilikattosi uusimisen kanssa kannattaa edetä, ja mitä kattoremontti maksaa. Tutkimme, missä kunnossa katto ja sen rakenteet ovat, ja arvioimme katon uusimiseen kuluvan ajan. Otamme huomioon myös katon pinta-alan ja esimerkiksi katon yksityiskohtien määrän, sillä niiden perusteella voimme laskea katon vaihdolle kiinteän hinnan, ja tehdä kattoremontista huolellisen suunnitelman. Katto uusitaan avaimet käteen -periaatteella, joten hinnassa on huomioitu esimerkiksi kuljetuskustannukset ja jätemaksut. Kotitaloudet voivat vähentää töiden osuuden verotuksessaan, ja tarjolla oleva kattoremontin rahoitus antaa joustoa kattoremontin maksamiseen. Hyväksi havaitun kattofirman kanssa kannattaa asioida jatkossakin, saathan meiltä kaikki kattokorjaukset ja kattohuollot, ja kaikkien niiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tarkastamassamme katossa ei ole vikoja tai havaitsematta jääneitä huoltotarpeita. Tarjoustemme ja vinkkiemme perusteella katon ylläpitäminen sujuu helposti ja vähäisin kustannuksin.

Kun tiilikattoremontti on ajankohtainen
Huonoon kuntoon päästetty tiilikatto on riski myös katon alapuolisille rakenteille.

Uusi tiilikatto palvelee tarpeitasi

Kattoremontin ensimmäinen askel on yhteydenotto meihin päin, ja sen perusteella tulemme tekemään alkukatselmusta. Mittailemme kattoa ja analysoimme sen kunnon huolella, mutta lisäksi haastattelemme asiakasta kaikista tämän uutta kattoa tai kattoremonttia koskevista tarpeista ja toiveista. Otamme selvää siitä, milloin asiakas haluaa kattoremontin alkavan, mikä on budjetti, ja mitä muutoksia asiakas haluaa tehtävän. Kattoa voidaan muokata ja tuunata kattoremontin yhteydessä melko paljon. Uusi katto voi olla aiempaa tiiviimpi, jos toteutamme katon lisälämmöneristyksen. Uudet eristeet eivät päästä lämpöä karkuun, ja se vaikuttaa positiivisesti niin asumiskustannuksiin kuin katon kosteustekniseen toimivuuteen. Uusi katto voi olla myös aiempaa kaltevampi, tai aiempaa loivempi; katosta voi myös löytyä aiempaa enemmän kattotuotteita ja muita yksityiskohtia. Katon tuuletusratkaisuja voidaan parannella, piippu voidaan pellittää, ja lisäksi voimme toteuttaa lukuisia muita tiilikaton toimivuutta parantavia toimenpiteitä kattoremonttisi yhteydessä.

Kannattaisiko korottaa kattoa tiilikattoremontin yhteydessä?

Katon korotus on mahdollista yhdistää tiilikattoremonttiin, jos sellaista on kaavailtu tehtäväksi teidän rakennukseenne. Mikäli kattonne tarkastanut asiantuntija suosittelee katon korottamista, kannattaa ottaa vinkistä vaarin. Katon korottamiselle voi olla monta syytä. Tasakatosta halutaan toisen muotoinen, loivaa kattoa halutaan jyrkentää tai yläpohjaan halutaan tila ullakolle jne. Yksi tärkeä syy katon korottamiselle voi olla ilmanvaihdon parantaminen. Jos yläpohjan tuuletustila on liian matala, on vaarana, että rakennuksen sisäpuolelta kohoava vesihöyry jää poistumatta välikatolta. Vesihöyry saattaa silloin tiivistyä kosteudeksi ja alkaa pikkuhiljaa lahottaa kattorakenteita. Eristeisiin kosteus saattaa synnyttää hometta, aivan kuten ulkokatonkin läpi tippuva sade- tai sulamisvesi. Välikaton tuulettumista voitaneen tehostaa muutoinkin kuin korottamalla tuuletustilaa, sillä tilanteesta riippuen aluskatteen vaihto, harjatiilituulettimen asentaminen tai uusien ilmanvaihtoputkien asentaminen saattaa saada ilman liikkumaan joutuisammin.

Yläpohjaan voi olla hyvä lisätä eristeitä – tämäkin asia tarkastetaan tiilikattoremonttia edeltävää alkukatselmusta tehtäessä. Eristeiden ansiosta välikatolle ei nouse niin paljoa lämmintä ilmaa, mistä kosteutta voisi tiivistyä. Samalla estetään saumavuotoja, joita voi syntyä katolla olevan lumen alkaessa sulaa karkaavan lämmön tähden. Katon eristäminen paremmin vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon energiaa tarvitaan asunnon lämmittämiseen.

Tilantarve on toinen syy tiilikaton korottamiselle kattoremontin yhteydessä, sillä voi olla parempi kasvattaa rakennusta ylöspäin kuin maata pitkin. Kylmä ullakko voidaan ottaa asuinkäyttöön, jos kattoa korotetaan ja ullakko eristetään paremmin. Rakennuslupaa tällainen varmasti vaatii, mutta meiltä eivät mene pasmat sekaisin. Hallitsemme kaikki kattotyöt, myös sellaiset, joiden yhteydessä katosta tehdään aikaisempaa korkeampi tai esimerkiksi loivempi.

Katon varustelussakaan ei saa hosua

Emme hosu ja hutiloi missään vaiheessa kattoremonttia, emme myöskään silloin, kun ollaan kattoremontin loppusuoralla ja on aika varustella kattoa. Tiilikaton varustelu on olennainen osa kattoremonttia, eikä ole samantekevää, miten se tehdään. Jos katto varustellaan vähän sinne päin, voivat kattovarusteet irrota katosta, tai katolla voi esiintyä läpivientivuotoja ja kondenssivuotoja. Kannattaa myös muistaa se, että huonokuntoiset kattoturvatuotteet ovat vakavasti otettava turvallisuusriski. Katolla liikkuminen ei ole turvallista, jos lapetikkaat ovat lahot, tai kattosilta ei ole kunnolla kiinni katossa, eivätkä epäkuntoiset lumiesteet pysty pitämään lunta asioissa. Jos katolla oleva lumikinos tulee vauhdilla alas katolta, voi sattua henkilövahinkoja, ja myös talon lähellä oleva irtain omaisuus on vaarassa vaurioitua. Vanha, haurastunut ja vuotava sadevesijärjestelmäkään ei toimi odotetusti. Vesikourut kestävät noin 40 vuotta. Alumiiniset vesikourut kestävät pidempään, mutta jossain vaiheessa superkestävästä alumiinistakin valmistetut rännit on aika uusia.

Uudelle tiilikatolle voidaan asentaa myös kokonaan uusia varusteita, esimerkiksi aurinkopaneelit, mitkä ovat tätä päivää. Niiden avulla voi hankkia energiansa uusiutuvasta ja päästöttömästä lähteestä, eli auringosta – katolle voidaan asentaa myös harjatiilituuletin, mikä saa ilman liikkumaan katon alla, tai viemärintuuletusputki, mikä vähentää hajuhaittoja. Liesituulettimen, keskusimurin, radonimurin tai huippuimurin putkiakin voi löytyä uudelta katolta. Kattoluukku, kattoikkuna tai esimerkiksi savunpoistoluukku voi myös olla paikallaan.

Uusien kattoläpivientien tekemistä ei tarvitse pelätä, sillä kun me olemme asialla, tulevat läpiviennit toteutettua aidon asiantuntevalla tavalla. Tiivistämme ja eristämme kaikki tiilikaton läpiviennit niin, että vesi ei pääse katon alle, eikä lämpö karkaa sisältä ulos. Hallitsemme tietenkin läpivientien tekemisen myös muille katoille, eli peltikatoille (mukaan lukien konesaumakatot) ja bitumikatoille (mukaan lukien bitumipaanukatot). Jokaisen katon läpiviennit pitää tarkastaa joka kevät ja syksy siltä varalta, että niiden tiivisteet olisivat haurastuneet, tai että niiden suojapellitykset olisivat vääntyneet. Tiivisteiden uusiminen ja suojapellitysten kunnostaminen ehkäisee kosteusvauriot, ja pitää katon tasaisen hyvässä kunnossa. Asioidessasi meidän kanssamme saat katon kuntotarkastuksen aina kaupan päälle, joten läpiviennit ja muut kriittiset kohdat tulevat tarkastettua asiantuntevan ammattilaisen toimesta.

Laadukas kattotiili sietää hyvin erilaisia rasituksia

Kattotiilien laadulla on iso merkitys katon käyttöiän kannalta, ja sillä, kuinka usein kattoa pitää korjata. Hyvälaatuinen kattotiili ei säikähdä pienestä, vaan kestää jopa 70 vuotta pakkasia, kosteutta, ilmansaasteita, auringon UV-säteitä ja muita rasituksia. Tiilien suojapinnoite auttaa kattotiiliä pysymään ehjinä koettelemusten keskellä, sillä se pitää tiilen vettä ja likaa hylkivänä, sekä estää sammaleita kasvamasta tiilien päälle. Sammalet eivät tiedä hyvää tiilikaton kunnolle, sillä ne syövät tiilen mineraaleja ja pinnoitetta, ja niihin sitoutuva kosteus pahentaa tiilien rapautumista. Sammalet saa kuitenkin pois teettämällä sammalenpoistokäsittelyn, ja vanhojen tiilien sammaloitumisalttiutta voi vähentää pinnoittamalla tiilet uudestaan. Tiilien pinnoittaminen uudelleen tehdään yleensä katon ollessa noin 30-vuotias.

Meidän asentamiemme kattotiilien laatuun voit luottaa, olivatpa ne sitten savitiiliä tai betonitiiliä. Niissä on laadukas pinnoite, ja ne on todettu kestäviksi pohjoisissa olosuhteissamme. Kattotiiliä on monenlaisia: voit valita makusi mukaan joko lukkiutumattomia tai lukkiutuvia kattotiiliä, ja lisäksi voit päättää, ovatko uudet kattotiilet yksi- vaiko kaksikouruisia. Väreissäkin on valinnan varaa – perinteinen tiilenpunainen ei ole suinkaan ainut vaihtoehto. Tiilikatosta haaveilevalle se isoin kysymys on yleensä se, valitako betonitiilikatto vaiko savitiilikatto, sillä se vaikuttaa paljon uuden tiilikaton hintaan asennettuna. Valtaosa valitsee betonitiilet, vaikka ne kestävätkin 30 vuotta vähemmän, sillä betonitiilistä ladottu katto tulee savitiilikattoa edullisemmaksi.

Aluskatetta tarvitaan paikkaamaan tiilikaton puutteita

Tiilikatto on monessa suhteessa mainio katto, olipa kyseessä savitiilikatto tai betonitiilikatto. Täysin vesitiivis se ei kuitenkaan ole, mutta se ei haittaa, sillä asiaan on keksitty hyvä ratkaisu. Ratkaisu on tiilikaton aluskate, mikä paikkaa puutteet katon tiiviydessä, sillä jos tiilikatto alkaa vuotaa, estää aluskate kattorakenteiden kastumisen. Aluskate estää katon rakenteita kastumasta myös silloin, kun asunnosta eristeiden läpi kohoava kostea ja lämmin ilma uhkaa tiivistyä vesipisaroiksi välikatolle. Jotta tiilikaton aluskate toimisi pitkään ja luotettavasti, kannattaa valita laadukas aluskatemateriaali, ja jättää sen asentaminen pitkän linjan kattoammattilaisten kontolle. Me osaamme mitoittaa ja asentaa tiilikaton aluskatteen niin, että se tarjoaa luotettavan suojan yläpohjarakenteille.

Laadukkaassakin aluskatteessa voi esiintyä vaurioita, eikä silloin auta kuin tilata tiilikaton aluskatteen korjaus. Aluskate korjataan purkamalla ja uusimalla huonossa kunnossa olevat kohdat, sillä täsmäpaikkaus ei korjaa aluskatetta riittävän hyvin. Aluskatteen uusiminen (edes osittain) edellyttää vesikaton purkamista, mutta työ kannattaa suorittaa viipymättä, sillä muuten katon rakenteet voivat altistua kosteudelle ja alkaa lahota sekä heiketä. Aluskatteen kunto on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, jotta kaikki sen kuntoa uhkaavat asiat tulisivat ajoissa huomattua. Aluskatteen päällä olevat roskat pitää poistaa, sillä ne sitovat aluskatteeseen kosteutta, ja sitä kautta edesauttavat sen haurastumista. Roskien poisto tiilikaton aluskatteelta edellyttää myös tiilien purkamista ainakin siltä alueelta, millä meidän on työskentelevä, mutta tätäkään kattotyötä ei kannata jättää roikkumaan. Roskien pääsy aluskatteelle on estettävissä tiivistämällä katon harjan tuuletusaukot, joista roskia voi tulla sisään katon alle. Harjan aukoista aluskatteelle pääsee myös lunta ja vettä, joten hengittävien harjatiivisteiden hankinta on paikallaan. Räystäiden tuuletusaukoista katon alle voi päästä pieneläimiä, joten lintuverkot ovat hyvä idea. Näin hiiret, oravat ja linnut eivät pääse rikkomaan aluskatetta tai sotkemaan yläpohjan eristekerrosta.

Koska tiilikaton aluskatteen kunto on niin tärkeä asia, on osittainen katon vaihto (eli pelkkien kattotiilien vaihto) mahdollinen vain, jos aluskate on melko uusi ja hyväkuntoinen. Syy voi olla vaikka siinä, että tiilet ovat uusimiskunnossa ennen niiden oletetun käyttöiän kulumista loppuun, tai että kattotiilien väriä halutaan vaihtaa. Laskelmiemme perusteella kattotiilien vaihto voi tulla edullisemmaksi ja kannattavammaksi kuin tiilikaton tiivistys, kattopesu ja tiilien maalaus eli pinnoitus. Asiantuntijamme näkee vaivaa etsiäkseen rakennuksen omistajan kannalta kannattavimman tavan talon katon kunnostamiseksi ja korjaamiseksi. Jos suosittelemme katon osittaista uusimista tai kattoremonttia, on meillä esittää sille hyvät perustelut.

Kattotarkastus auttaa uutta tiilikattoa kestämään pitkään

Uusi tiilikatto kestää pitkään, kun sitä huolletaan asianmukaisesti, ja jos kaikkiin sen korjaustarpeisiin puututaan aikaisessa vaiheessa. Asianmukainen huolto ei tarkoita mitään ihmeellistä – riittää, että katto puhdistetaan kahdesti vuodessa katon sammaloitumisen ja sen aiheuttaman liian nopean ikääntymisen ehkäisemiseksi. Lisäksi katto tulee pinnoittaa kertaalleen, ellei kyseessä ole savitiilikatto, mitä ei pinnoiteta lainkaan. Savitiilikattoa huolletaan uusimalla katon suojakäsittely tasaisin väliajoin. Kaikki kattohuollot tehdään avaimet käteen -periaatteella, aivan kuten kattoremontitkin. Katon huolto ei vaadi kuin yhden yhteydenoton meihin päin, niin huolehdimme lopusta. Teemme alkukatselmuksen, suojaamme ympäristön, kasaamme rakennustelineet ja huolehdimme paikalle oikeat työvälineet ja muut tykötarpeet – sekä tietenkin osaavat ammattilaiset, joilta kaikki tiilikattotyöt sujuvat suorastaan leikiten. Lopuksi siivoamme jälkemme – emme jätä pihallesi roskia ja rojuja, vaan toimimme hyvin siististi.

Kattohuoltoihin, tiilikaton korjauksiin ja kaikkiin muihinkin tiilikattotöihin tulee kaupan päälle koko katon kuntotarkastus. Kattotarkastus on hyödyllinen ja rahanarvoinen etu, sillä kävelemme läpi koko omakotitalon, kesämökin tai muun rakennuksen tiilikaton pinnan, tutkimme katon tarvikkeiden kunnon ja vierailemmepa vielä katon allakin, jos sinne on järjestetty esteetön pääsy. Vesikaton kunnon perusteellinen tarkastus paljastaa, jos jokin kattotiili on rikki (niitä hajottaa muun muassa pakkasrapautuminen), tai jos jokin läpivienti vuotaa. Tutkimme myös kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnon. Kattotikkaiden kiinnitykset saattavat olla löystyneet, sillä lumen paino rasittaa niitä joka talvi. Tutkimme huolella myös räystäsalueen kunnon, sillä räystäslaudoituksessa voi olla lahoa. Lahovaurioiset puuosat on poistettava, jotta laho ei lähtisi leviämään. Räystäskourutkin tutkitaan, sillä niiden kiinnikkeet, saumat tai kaadot saattavat vaatia korjaamista.

Katon alla käydessämme tutkimme aluskatteen, kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kunnon. Vaikka katto olisi täysin tiivis, saattaa kosteus olla hiipinyt katon alle kondenssiveden muodossa. Tällaiseenkin ongelmaan meiltä löytyvät parhaat ratkaisut. Ensin kosteusvauriot on korjattava, ja sitten katon tuulettumista on aika tehostaa, tai aluskate vaihtaa paremmin toimivaan.

Tiilikaton kunto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, vaikka se olisi kuinka uusi. Myös uusi katto saattaa vaurioitua talven aikana, joten kevättarkastusta ei sovi unohtaa, ja uudessakin katossa saattaa esiintyä joitain tiiviysongelmia tai esimerkiksi kiinnitysten löystymistä, joten loppusyksyn tarkastus saattaa säästää monilta isoimmilta ongelmilta. Kuten sanottu, katto tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä, joten kannattaa teettää meillä tiilikaton syys- ja keväthuollot: näin saat katon tarkastettua aina ”kreivin aikaan”.

Kattohuolloissa tarvitaan harjaa, lumentyönnintä ja vesiletkua

Tiilikaton huolloissa tarvitaan muun muassa harjaa, lumentyönnintä ja vesiletkua. Harjalla hoidetaan katon puhdistus joka kevät ja syksy. Se ehkäisee sammaleita, joiden poisto hoidetaan tarvittaessa kemiallisesti. Jos katto on aika pestä, kannattaa se tehdä tavallisella vesijohtoverkoston vedenpaineella, sillä painepesuri vaurioittaa tiilien pinnoitetta. Pinnoite uusitaan katon elinkaaren puolivälin tienoilla – savitiilikatolla tämä korvataan katon suojakäsittelyillä 5–10 vuoden välein. Lumentyönnintä tarvitaan tietenkin satunnaisissa lumen pudotuksissa.

Kattoremontit ja muut kattotyöt luotettavasti koko Suomen alueella!

 • A
 • E
  • Eckerö
  • Enonkoski
  • Enontekiö
  • Espoo
  • Etelä-Karjala
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Etelä-Suomi
  • Eura
  • Eurajoki
  • Evijärvi
 • F
  • Fiskars
  • Forssa
 • H
  • Haapajärvi
  • Haapavesi
  • Hailuoto
  • Halsua
  • Hamina
  • Hammarland
  • Hankasalmi
  • Hanko
  • Harjavalta
  • Hartola
  • Hattula
  • Hausjärvi
  • Heinola
  • Heinävesi
  • Helsinki
  • Hirvensalmi
  • Hollola
  • Honkajoki
  • Huittinen
  • Humppila
  • Hyrynsalmi
  • Hyvinkää
  • Hämeenkyrö
  • Hämeenlinna
 • I
  • Ii
  • Iisalmi
  • Iitti
  • Ikaalinen
  • Ilmajoki
  • Ilomantsi
  • Imatra
  • Inari
  • Inkoo
  • Isojoki
  • Isokyrö
  • Itä-Suomi
 • J
  • Janakkala
  • Joensuu
  • Jokioinen
  • Joroinen
  • Joutsa
  • Juuka
  • Juupajoki
  • Juva
  • Jyväskylä
  • Jämijärvi
  • Jämsä
  • Järvenpää
 • K
  • Kaarina
  • Kaavi
  • Kainuu
  • Kajaani
  • Kalajoki
  • Kangasala
  • Kangasniemi
  • Kankaanpää
  • Kannonkoski
  • Kannus
  • Kanta-Häme
  • Karijoki
  • Karjaa
  • Karkkila
  • Karstula
  • Karvia
  • Kaskinen
  • Kauhajoki
  • Kauhava
  • Kauniainen
  • Kaustinen
  • Keitele
  • Kemi
  • Kemijärvi
  • Keminmaa
  • Kemiönsaari
  • Kempele
  • Kerava
  • Keski-Pohjanmaa
  • Keski-Suomi
  • Keuruu
  • Kihniö
  • Kinnula
  • Kirkkonummi
  • Kitee
  • Kittilä
  • Kiuruvesi
  • Kivijärvi
  • Kokemäki
  • Kokkola
  • Kolari
  • Konnevesi
  • Kontiolahti
  • Korsnäs
  • Koski Tl
  • Kotka
  • Kouvola
  • Kristiinankaupunki
  • Kruunupyy
  • Kuhmo
  • Kuhmoinen
  • Kuopio
  • Kuortane
  • Kurikka
  • Kustavi
  • Kuusamo
  • Kymenlaakso
  • Kyyjärvi
  • Kärkölä
  • Kärsämäki
 • L
  • Lahti
  • Laihia
  • Laitila
  • Lapinjärvi
  • Lapinlahti
  • Lappajärvi
  • Lappeenranta
  • Lappi
  • Lapua
  • Laukaa
  • Lemi
  • Lempäälä
  • Leppävirta
  • Lestijärvi
  • Lieksa
  • Lieto
  • Liljendal
  • Liminka
  • Liperi
  • Lohja
  • Loimaa
  • Loppi
  • Loviisa
  • Luhanka
  • Lumijoki
  • Luoto
  • Luumäki
  • Länsi-Suomi
 • M
  • Maalahti
  • Marttila
  • Masku
  • Merijärvi
  • Merikarvia
  • Miehikkälä
  • Mikkeli
  • Muhos
  • Multia
  • Muonio
  • Mustasaari
  • Muurame
  • Mynämäki
  • Myrskylä
  • Mäntsälä
  • Mänttä-Vilppula
  • Mäntyharju
 • N
  • Naantali
  • Nakkila
  • Nivala
  • Nokia
  • Nousiainen
  • Nummi-Pusula
  • Nurmes
  • Nurmijärvi
  • Närpiö
 • O
  • Orimattila
  • Oripää
  • Orivesi
  • Oulainen
  • Oulu
  • Outokumpu
 • P
  • Padasjoki
  • Paimio
  • Paltamo
  • Parainen
  • Parikkala
  • Parkano
  • Pelkosenniemi
  • Pello
  • Perho
  • Pernaja
  • Perniö
  • Pertunmaa
  • Petäjävesi
  • Pieksämäki
  • Pielavesi
  • Pietarsaari
  • Pihtipudas
  • Pirkanmaa
  • Pirkkala
  • Pohjanmaa
  • Pohjois-Karjala
  • Pohjois-Pohjanmaa
  • Pohjois-Savo
  • Pohjois-Suomi
  • Polvijärvi
  • Pomarkku
  • Pori
  • Pornainen
  • Porvoo
  • Posio
  • Pudasjärvi
  • Pukkila
  • Punkalaidun
  • Puolanka
  • Puumala
  • Pyhtää
  • Pyhäjoki
  • Pyhäjärvi
  • Pyhäntä
  • Pyhäranta
  • Päijät-Häme
  • Pälkäne
  • Pöytyä
 • R
  • Raahe
  • Raasepori
  • Raisio
  • Rantasalmi
  • Ranua
  • Rauma
  • Rautalampi
  • Rautavaara
  • Rautjärvi
  • Reisjärvi
  • Riihimäki
  • Ristijärvi
  • Rovaniemi
  • Ruokolahti
  • Ruotsinpyhtää
  • Ruovesi
  • Rusko
  • Rääkkylä
 • S
  • Saarijärvi
  • Salla
  • Salo
  • Saltvik
  • Sastamala
  • Satakunta
  • Sauvo
  • Savitaipale
  • Savonlinna
  • Savukoski
  • Seinäjoki
  • Sievi
  • Siikainen
  • Siikajoki
  • Siikalatva
  • Siilinjärvi
  • Simo
  • Sipoo
  • Siuntio
  • Sodankylä
  • Soini
  • Somero
  • Sonkajärvi
  • Sotkamo
  • Sulkava
  • Suomussalmi
  • Suonenjoki
  • Sysmä
  • Säkylä
 • T
  • Taipalsaari
  • Taivalkoski
  • Taivassalo
  • Tammela
  • Tampere
  • Tervo
  • Tervola
  • Teuva
  • Tohmajärvi
  • Toholampi
  • Toivakka
  • Tornio
  • Turku
  • Tuusniemi
  • Tuusula
  • Tyrnävä
 • U
  • Ulvila
  • Urjala
  • Utajärvi
  • Utsjoki
  • Uurainen
  • Uusikaarlepyy
  • Uusikaupunki
  • Uusimaa
 • V
  • Vaala
  • Vaasa
  • Valkeakoski
  • Valtimo
  • Vantaa
  • Varkaus
  • Varsinais-Suomi
  • Vehmaa
  • Vesanto
  • Vesilahti
  • Veteli
  • Vieremä
  • Vihti
  • Viitasaari
  • Vimpeli
  • Virolahti
  • Virrat
  • Vöyri
 • Y
  • Ylitornio
  • Ylivieska
  • Ylöjärvi
  • Ypäjä
 • Ä
  • Ähtäri
  • Äänekoski